Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

DECEMBER 2021

Nyhetsbrev från Dragkampförbundet

Gott slut!

En del av restriktionerna är hävda men det kommer nog att ta tid innan allt är ”normalt” igen. Vid förenings- och distriktsträffen i Helsingborg den 26-27 oktober gick vi bland igenom hur vi kan använda det statliga stödet och förhoppningen att vi skulle kunna disponera medel som vi inte har förbrukat även under 2022.

Sedan dess har vi fått beviljat stöd för återstart med 325.000 kr. Merparten av dessa pengar går till våra föreningar och distrikt samt subvention av GENSB. Vi kommer även att ha möjligheten att få ytterligare 425.000  i stöd för återstart när vår handlingsplan är godkänd, förhoppningsvis under januari månad nästa år. Fortfarande gäller dock att dessa pengar är öronmärkta! Vi kan använda pengarna för Dragkamp 2025, utvecklingsstöd och stöd till återstart. Läs mer på hemsidan.

Fortfarande gäller dock att vi måste bli fler och starkare! Detta måste ske under kommande halvår för att ha chansen att räknas som ett stort SF. Ett litet steg i den riktningen har vi fått med en ny medlem, Brännans Skol-if i Härnösand. Anders Andersson och Emelie Göransson besökte tre skolor i Härnösandsområdet och förhoppningsvis kan vi få ytterligare medlemmar tack vare besöket.

VM i Baskien blev till sist av med en del restriktioner och en liten men stark trupp. Sverige tog 2 guld (mixed 580 och damer 540) av tre möjliga! Mer om detta i rapporten från Elitkommittén. Individuella SM arrangerades i Kosta och mer om detta kan du läsa i informationen från Tävlingskommittén.

De sista veckorna på året kommer antagligen att bli lugna men sedan gäller det att kavla upp ärmarna! Vi kan inte vänta med att bli fler och starkare! Förbundsmötet genomförs i slutet av mars då det bland annat ska väljas en ny styrelse, beslutas om rösträtt även för föreningarna och en handlingsplan för 2022-2023 mm.

Vill som avslutning passa på att önska alla en God Jul och Ett Gott Nytt År!

Mats Hamberg, ordförande

Mixlaget som tog guld på VM i Baskien.

Elitkommittén informerar

Vi lägger ytterligare ett konstigt Corona år bakom oss, ett år med få tävlingar och restriktioner. På grund av restriktionerna har vi inför årets VM haft minimal landslagstrupp som tränat. Årets VM i Baskien blandade och gav, exceptionella prestationer i Damer och Mix där vi inte bara kvalade till World Games utan tog hem gulden på ett övertygande sätt i båda klasserna! I Herrar 640 gick det tyngre, absolut inget fel på inställningen och viljan i laget men med brist på tävlingar och matchning så blev vi ett nummer för litet i sammanhanget.

Nu tar vi nya tag till 2022! Vi planerar att bredda landslagstruppen både på ungdoms- och seniorsidan under 2022. Mer information om detta kommer inom kort.

Henrik Törnblom, sportchef

Tävlingskommittén informerar

Peter Dahlman slutar som ordförande i TK.

Det har minst sagt varit ett märkligt år 2021, med inställda tävlingar och en osäkerhet överlag. Jag hoppas att det nästa år går att genomföra tävlingar enligt tävlingskalendern som är färdigställd och finns att läsa på hemsidan.

Den 9 oktober hölls SM i individuell dragkamp inne på köpcentret Kosta Outlet. Ett 30-tal deltagare tävlade i olika viktklasser och visade upp stor skicklighet i kraftprovet och uthållighetsprovet. Flera klubbar var representerade, från Älvdalen i norr till Växjö i söder. Se fullständigt resultat från tävlingen.

Jag kommer att sluta som ordförande i Tävlingskommittén nu till nyår och vill passa på att tacka alla inblandade för ett gott samarbete. Jag vill också önska alla i dragkamps Sverige en God Jul och ett Gott Nytt år!

Peter Dahlman, ordförande TK

Utveckling- & Ungdomskommittén informerar

Nu är snart året 2021 slut men det går bra att skicka in ansökningar för 65+ verksamhet året ut. Daniel, Jesper och Karolina är redo att hjälpa till med uppstart eller rådgivning. Det är bara att höra av sig till dem (kontaktuppgifter finns på hemsidan).

Utbildningar för domare och sekretariat samt eventuellt tränarutbildning planeras till våren, håll utkik efter datum på vår hemsida och sociala medier. Södra distriktet anordnar en domar- och sekretariatsutbildning den 30 januari 2022 i Hovmantorps Folkets hus. Anmälan senast den 23 januari till:

Mats Atterheim, 070-25 15 075, mats.atterheim1@gmail.com

Jag hoppas verkligen att det blir ett bättre dragkampsår 2022 med tävlingar som förr om åren. Ta hand om er och träna på så ses vi nästa år på utbildningar och tävlingar.

God Jul och Gott Nytt Dragkampsår!

Jonas Persson, ordförande UUK

Förändringar i LOK-stödet från 1 januari

Taket för bidragsberättigat deltagande för barn 7-9 år kommer vara tre aktiviteter per idrott och vecka. För barn och ungdomar 10–25 år kommer taket vara fem aktiviteter per idrott och vecka. De första två aktiviteterna per individ och vecka ger högst ersättning. Läs mer på RF.se.

Årets Idrottsförening

Årets Idrottsförening är ett samarbete mellan Folkspel och RF och en av kategorierna i tävlingen Årets Eldsjäl. Nu kan föreningar som aktivt verkar för att alla, oavsett hudfärg och etnicitet, ska ha en självklar plats nomineras i tävlingen. Känner du till en förening som verkligen tar rasism på allvar?

Läs mer och nominera en förening här.

Om nyhetsbrevet

Du som får det här nyhetsbrevet har tidigare uppgett din e-postadress till Svenska Dragkampförbundet.

Svenska Dragkampförbundet värnar om din personliga integritet. Ta del av vår integritetspolicy på vår hemsida här.

Du kan när du vill avsluta prenumerationen på nyhetsbrevet. Klicka då på länken nedan.

 Svensk Dragkamp i sociala medier

facebookinstagram

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!