Svårt att läsa nyhetsbrevet? Läs det online.

🍾 Från mig till dig: Bubblig Jul! 🍾

IRL-provning 19/1 | Online-provning 20/1

Hoppas du får en fantastiskt Bubblig Jul!

Om du letar efter en ny och egensinnig champagneupplevelse måste du bara testa Orchestrale Extra Brut (359 kr, art nr 53309); en blandning av årgångarna 2013 och 2015 med sex olika druvsorter, där främst pinot blanc och meunier tävlar om uppmärksamheten. Kan beställas här


Bästa Champagne-vän,

Champagneklubben önskar dig en riktigt Bubblig Jul. Och passar på att komma med ett nyårslöfte: 2022 ska blir ett ännu roligare champagneår. Rivstart sker den 19 januari med årets första medlemsprovning i Stockholm, direkt följd av onlineprovning den 20/1. Inbjudningarna hittar du nedan.
Längtar du och dina kompisar efter en medlemsprovning där du bor? Mejla till info@spruceup.se med önskemål.
Vårens medlemsresa till Champagne den 12-15 maj är fullbokad. Givetvis blir det även en höstresa, troligen den 6-9 oktober (datum spikas under våren). Vill du få förhandsinformation om höstens medlemsresa? Mejla din icke bindande intresseanmälan till info@spruceup.se.
Hoppas vi ses efter jul- och nyårshelgerna. Santé!


Medlemsprovning i Stockholm 19/1

Magnum vs Halvmagnum

Laguppställning till 2022 års första medlemsprovning

Champagneåret 2022 börjar bokstavligen i stor stil: vi jämför magnum med standardflaskan. Laguppställningen består av följande sex småodlarchampagner:

Didier Rothier
Familjefirmans magnumchampagne är, till skillnad från huschampagnen som blandar chardonnay och pinot noir, en renodlad Blanc de Blancs. Eftersom magnumbasårgången är 2015 jämför vi den stora flaskan med årgångschampagnen 2015 från Didier Rothier.

Baron Dauvergne
Från chardonnay till pinot noir. Prestigechampagnen Fine Fleur är en Blanc de Noirs från klassiska Grand Cru-byn Bouzy. Vilken tur att vinmakaren Vincent Dauvergne gör en handfull magnumversioner så att vi kan jämföra hur innehållet påverkas av flaskstorleken.

Locret-Lachaud
Den kvinnliga småodlaren Charlotte Locrets prestigechampagne heter Abbatiale (klosterchampagnen). Vi provar två versioner av cuvéen från Champagnes vagga, Premier Cru-byn Hautvillers, där familjen ägt samma odlingar sedan Dom Pérignon bodde i byn.

Datum, tid och plats
Onsdag den 19 januari med start kl 18.00. Fördrink serveras från kl 17.45. Provningen avslutas senast kl 20.00. Platsen är Vinkällare Grappe, Grevgatan 3 i Stockholm.

Deltagaravgift
600 kr/person

Anmälan
Anmäl dig genom att mejla till info@spruceup.se. Det går bra att bjuda med vänner som ännu inte är medlemmar i Champagneklubben. Antalet platser är starkt begränsat. Först till kvarn gäller. Notera att din anmälan är bindande (undantag är om du uppvisar coronarelaterade symptom - då måste du stanna hemma).

Coronainformation
Vinkällaren Grappe följer självklart samtliga myndighetsrekommendationer som gäller vid provningstillfället.


Onlineprovning hemma hos dig 20/1

Champagnes gamla druvsorter

De flesta känner till att champagne görs på druvorna chardonnay, pinot noir och meunier, var för sig eller i olika kombinationer. Däremot är det inte lika välkänt att det också finns ett antal andra, gamla och "bortglömda", druvsorter som fortfarande odlas i distriktet. Och som används till att göra champagner med en helt egen smakprofil. Inte så konstigt med tanke på att endast 0,3% av Champagnes areal är uppodlad med arbane, petit meslier, pinot blanc och pinot gris. Detta, samt vilka som blir framtidens druvor i Champagne, kommer vi att utforska under nästa onlineprovning.
Bonusinnehåll: vi kommer även att prata om hur glasvalet påverkar doft- och smakupplevelsen.

Förberedelse
Du behöver en oöppnad och kylskåpskall flaska Orchestrale Extra Brut från småodlaren Léguillette-Romelot, art nr 53309, pris 359 kr. Champagnen finns att beställa till valfri Systembolagsbutik via den här länken. Därutöver behöver du ditt bästa champagneglas. Själv använder jag Lehmann Jamesse Grand Champagne 45 cl. Se bild längst upp i medlemsbrevet.

Datum, tid och plats
Torsdag den 20 januari med start kl 18.30.
Onlineprovningen pågår 40 minuter och avslutas senast kl 19.10.
Vi ses hemma hos dig.

Deltagaravgift
0 kr

Anmälan
Anmäl dig genom att mejla till info@spruceup.se. Onlineprovningen är en livesändning och antalet platser är begränsade. Först till kvarn gäller. Du får alla instruktioner du behöver via mejl, tillsammans med din platsbekräftelse.


Hoppas vi ses den 19/1 och/eller 20/1.
Bubblig Jul!
/Kåre

PS Rekommendera gärna dina vänner att gå med i Champagne-klubben. För ett lite roligare vardagsliv. Länk till medlemsansökan.


Kontaktinfo:
www.spruceup.se
Kåre Halldén
kare.hallden@spruceup.se
Tel: 0733624685

facebookinstagramhomepage

Du får det här glada meddelandet som medlem i SPRUCE UP!.
För avanmälan, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!