Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Nyhetsbrev december 2021


Båtdagen lördag 19 mars 2022

Båtdagen 2022 genomförs, lördagen den 19 mars, en månad senare än vanligt pga osäkerhet kring pandemin. Notera datumet i din kalender. 

Sista dag för nomineringar är fredagen den 31 december. Läs mer här.

Sista dag för motioner är onsdagen den 19 januari. Motioner skickas till kansli@smbf.org

Vi återkommer med kallelse med angivande av tid och plats samt årsmötes-handlingar


Glöm inte rapportera klubbens medlemsantal

Uppgift om klubbens medlemsantal den första januari ska vara rapporterad i BAS senast den sista januari.

Uppgiften utgör underlag för debitering av avgiften och för fastställande av röstantal vid Båtdagen. Om inte klubben rapporterar i tid, kommer att debiteras utifrån det senaste rapporterade medlemsantalet.  

Länk till instruktionsfilm "Rapportera medlemsantal i båtklubben"

Den 17 februari lanseras en ny version av BAS och då är det särskilt viktigt att medlemsrapporten är gjord.  Läs mer om nya versionen av BAS här


Miljökonferens 2021

Vad händer vid fullmåne runt midsommar i skärgården? Jo, då sprider blåstångens hon- och hanplantor sina ägg och spermier i vattnet. De nya plantorna sätter sig på hårda bottnar och skapar viktiga miljöer för smådjur och fiskar att fortplanta sig och växa.

Om detta berättade Cecilia Wibjörn från Skärgårdsstiftelsen när SMBF höll sin årliga miljökonferens, som besöktes av ett 70-tal miljösamordnare från båtklubbar i regionen. Övriga teman var XRF-mätförrättarutbildning, båtar som "flyger" över vattnet, elladdsstolpar på bryggan, Skrovmålet och Rena Mälaren

Länk till referat och samtliga presentationer


SMBF:s styrelse på turné

SMBF:s styrelse genomför under hösten och vintern en turné till medlemsklubbarna.

Syftet med besöken är att informera sig om hur klubbarna har det; vilka aktuella frågor de arbetar med; om de behöver SMBF:s stöd i någon fråga; och inte minst höra om klubbarna tycker att SMBF arbetar med rätt saker.

Målet är att så småningom ska samtliga av förundets 250 båtklubbar ha fått ett besök.

Rolf "Julle" Bernström (bilden), ordförande i Arkens Båtsällskap som är en av de klubbar som fått besök av SMBF är nöjd med besöket och tror att det kan skapa mer samarbete mellan klubbar:   
- Det är ett bra initiativ. Jag kan ju uppleva att vi båtklubbar ofta jobbar med samma frågeställningar var och en för sig. Här tycker jag då att SMBF, genom dessa besök, kan bli den länk som vi saknar idag, menar han.

Kontakta kansliet på e-postadress kansli@smbf.org för att boka in besök på din klubb.

 


Förarbevis på vattenskoter från den 1 maj 2022

Från och med den 1 maj 2022 gäller krav om förarbevis för att framföra vattenskoter. Utöver detta finns sedan tidigare en åldersgräns på 15 år för att köra vattenskoter. 

Förarbeviset kommer att utfärdas i elektronisk form. Det kommer även finnas möjlighet att beställa det utfärdade förarbeviset i form av ett fysiskt kort mot en ytterligare kostnad.

Den som innehar ett förarintyg för fritidsbåt, ett manöverintyg för högfartsbåt eller ett kustskepparintyg som är utfärdat eller validerat av Nämnden för båtlivsutbildning före den 1 maj 2022 kan fram till och med 30 april 2023 efter ansökan hos Transportstyrelsen få ett förarbevis för vattenskoter utfärdat utan ytterligare utbildning.

Läs mer om förarbevis för vattenskoter på Transportstyrelsens hemsida


Skrota din båt gratis
Året ut är det möjligt att kostnadsfritt lämna in båten för skrotning. 

Läs mer om skrotningspremien här


SLUTLIGEN VILL VI, SMBF:S STYRELSE & PERSONAL, TILLÖNSKA ALLA VÅRA MEDLEMSKLUBBAR OCH SAMARBETSPARTNERS EN RIKTIGT GOD JUL OCH ETT GOTT NYTT ÅR.


Vi finns på Facebook! För att gilla vår sida, klicka på facebookikonen nedan.

facebook

Saltsjön-Mälarens Båtförbund                           Bergviksvägen 10                                     167 63 BROMMA

Tfn 076-943 15 88                                        E-post:kansli@smbf.org                          Webbadress:www.smbf.org

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är styrelseledamot och/elller medlem i en båtklubb som är ansluten till SMBF. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Sent with Get a Newsletter