Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Nyhetsbrev vinter 2021

Jul, jul strålande jul...

Vi är mitt i allt julstök, dan före, dan..... Årstiden nu är mörk, ge dig själv kärlek och omtanke.  Skapa avslappnande rutiner, sätt på härlig musik, tänd lite ljus, gör en kopp gott te och ge dig själv några minuters djupandning eller medveten andning. När kroppen är stressad kan du motverka stresspåslag genom att ta hjälp av din andning. Några minuter räcker av djupandning eller medveten andning. Hellre kort och ofta än lång och sällan. På så sätt påminner du kroppen om att allt är okey.

Vi vill tacka er alla för året 2021 och ser fram emot ett nytt friskvårdsår 2022!


Vi hälsar vår nya kollega Cecilia välkommen!

Vi är så glada att få presentera vår nya kollega.

Cecilia beskriver sig själv så här:

Jag har varit verksam som Massageterapeut sedan 2004. Jobbat på flera mottagningar och företag.

Min grundutbildning gick jag på Axelssons gymnastiska institut 2004. Vidareutbildat mig inom Kranio sakral terapi (osteopatisk behandlingsmetod), utbildad på högskolan i Skövde till Hälsocoach inriktning folkhälsa, Leg. lärare inom bl a hälsa och massage.

Jag är nyfiken och intresserad av det personliga mötet och skräddarsy behandling efter vad du behöver.

Välkommen att boka tid hos Cecilia på www.massagekliniken.nu


GRÖNKÅLSSALLAD

Tillagningstid: 15 min, ca 6 portioner

INGREDIENSER

300-400 g färsk grönkål

2 äpplen (tunt skivade)

2 granatäpplen, kärnorna (går att köpa frysta)

2 apelsiner (tunt skivade)

200 g chèvre, fetaost, hallomi eller ädelost – välj det du gillar

1 dl nötter pinjenötter eller valnötter

2 msk olivolja

2 tsk flingsalt

honung

GÖR SÅ HÄR:

Ansa bort grova stjälkar från grönkålen. Krama grönkålen i en stor skål med olja och lite salt (så den blir lite mjukare) Dela äpple, apelsin, och ta loss kärnorna i granatäpplena. Dela osten i mindre bitar. Mixa eller dela nötterna. Strö över alla övriga ingredienser. (Ta mer eller mindre av allt – beroende på vad just du gillar) Ringla över honung och toppa med flingsalt. NJUT!

Från Kroppstrapeuterna och Katarina Krûger, hälsoinspiratör.


Boktips

Det var i baksätet på en taxi i New York som läkaren Anders Rosengren insåg vad som var fel. Han hade blivit inbjuden att tillsammans med världsledande forskare tala om mat, stress och motion. Men trots alla svar från forskningen var det som om den viktiga frågan saknades: vad är det vi vill uppnå med alla hälsoråd? Den frågan blev starten på utvecklingen av ett nytt koncept för att nå hälsa som skulle väcka genklang över hela världen.

Följ med på en hisnande resa där de stora livsfrågorna vävs samman med små konkreta tips som gör det lättare att hantera vardagen. Du får utforska hur stress och motion påverkar varandra, hur dygnsrytmen kopplas till åldrande, hur din syn på tillvaron i stort färgar dina matvanor.

Konceptet har visats förbättra människors hälsa i stora studier. Det används av tiotusentals personer via det digitala Livsstilsverktyget och beskrivs nu också på ett personligt och berättande sätt i bokform.


ETT SINNERLIGT NOBELPRIS

Årets Nobelpris i fysiologi eller medicin fick två forskare som genom sitt arbete upptäckt receptorer för beröring och temperatur.

Det årets nobelpristagare upptäckt är att det finns receptorer i våra nerver, som upptäcker och konverterar temperatur och beröring till biologiska signaler. Förhoppningen är att den här kunskapen kan leda till nya sätt att behandla till exempel kronisk smärta.                    I ett pressmeddelande skriver Nobelförsamlingen vid Karolinska Institutet att årets Nobelpristagare förklara frågan om hur temperatur och beröring översätts till nervsignaler: "Nobelpriset i fysiologi eller medicin år 2021 delas lika mellan David Julius och Ardem Patapoutian för deras upptäckter av receptorer för temperatur och beröring.

Förmågan att uppfatta värme, kyla och beröring är avgörande för vår överlevnad och utgör en förutsättning för att uppleva och tolka världen omkring oss. I vårt dagliga liv tar vi dessa sinnesintryck för givna, men hur översätts temperatur och tryck till nervsignaler?

Årets Nobelpristagare har besvarat denna fråga. David Julius använde kapsaicin, ett växtämne som framkallar känslan av hetta, för att identifiera en sensor som kan registrera värme i hudens nervtrådar. Ardem Patapoutian använde en sinnrik metod för att förstå hur celler reagerar på mekaniskt tryck och upptäckte en helt ny klass av sensorer som finns både i hudens nervändar och inre organ.


Intressant läsning i tidningen Kropps

Läs gärna tidningen Kropps från vårat Kroppsterapeuternas Yrkesförbund. Där finns intressanta repotage om hälsa, kost och träning. I det senaste numret finns en härlig intervju med vår kollega Marie.

https://www.kropps.se/wp-content/uploads/2021/11/kt_nr2_2021.pdf


VI ÖNSKAR ER ALLA EN RIKTIGT GOD JUL och ETT GOTT NYTT 2022!

Kram från teamet på Massagekliniken

Besök oss på vår webbplats eller följ oss i våra sociala kanaler.

facebook

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är kund till oss och för att du har sagt ja tack, till vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!