Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.


Månadsbrev December 2021God Jul och Gott Nytt År!

Vi i styrelsen för ISACA Sweden Chapter verkar för att driva en öppen och transparent organisation där alla medlemmar har möjlighet att bidra samt att dela med sig av sina erfarenheter och kunskaper. Förra året genomförde vi en aktivitet där vi räckte ut handen till alla medlemmar för att utveckla föreningen, vilket vi har valt att även göra detta år.  

Vi vänder oss till alla medlemmar så att du skall kunna ta ett steg fram och vara med att driva och utveckla föreningen. Om du tidigare har varit aktiv, men känner att det är läge att på nytt bli lite mer engagerad är du också välkommen att höra av dig.  Det är egentligen ganska enkelt - ju fler engagerade desto bättre program och utbud som kommer till nytta för alla oss medlemmar. Dessutom kan du som är aktiv i styrelsen eller i en kommitté få upp till 20 CPE under ett kalenderår om du har en eller flera certifieringar.  

Nu sitter du förhoppningsvis och funderar över vad det finns för möjligheter och nedan en kort beskrivning vad styrelsen och kommittéerna gör (en mer matig version hittar ni på vår hemsida):   

Styrelse - Inom styrelsen driver du och påverkar utvecklingen av föreningen som helhet, samverka internationellt med ISACA International och stötta kommittéerna i deras viktiga arbete.  

Program- och utbildningskommittén - I denna kommitté påverkar du utbudet av aktiviteter och du ges även möjlighet att hjälpa till att anordna några av våra olika engagemang såsom kurser och seminarier, erfarenhetsträffar m.m.  

Informationskommitté - Här hjälper du till att informera och marknadsföra ISACA och specifikt våra aktiviteter där vår hemsida och nyhetsbrev spelar en central roll. 

Medlemskommitté - Som del av denna kommitté hjälper du våra medlemmar med frågor kopplat till medlemskapet i ISACA. 

Forskning och Utveckling - Här får du en möjlighet att sätta dig in i och sprida information om nya tekniker och metoder till medlemmarna men också arbeta för att skapa ökad kunskap och medvetenhet om ISACA och vad vi erbjuder till universitet och högskolevärlden. 

För årsstämman 2022 går mandatet ut för följande roller: Sekreterare, Ordförande Medlemskommittén, Ordförande Informationskommittén, Ordförande Forsknings- och utvecklingskommittén, samt Kassör, där det är aktuellt med omval eller nyval efter att nomineringskommittén har gått igenom samtliga tillgängliga kandidater.   

Om detta känns lockande och du känner att du kan engagera dig lite mer så vill vi att du hör av dig med ditt namn och kontaktuppgifter tillsammans med en kort motivering/beskrivning med vad du skulle kunna bidra med. Du får gärna också skriva om du skulle vara intresserad av att var verksam i styrelsen eller om det finns någon kommitté som du gärna skulle vilja vara aktiv i. Detta skickar du till valberedningen på e-post till: valberedning@isaca.se, vilket består av Lilliana Grbic, Jenny Sjöström och John Wallhoff, samt att ordförande i respektive kommitté kommer att vara involverad i de som är intresserade av att bidra i en kommitté. 

Glöm även inte att förnya ditt medlemskap samt att registrera dina CPE poäng på https://www.isaca.org. Har du frågor, kontakta oss på info@isaca.se.


ISACA Sweden Spring Conference 2022

Du kan redan nu boka din plats på ISACA Sweden Spring Conference 2022 den 27 & 28 mars via denna länk https://www-eur.cvent.com/d/cfqp2r.

Kom ihåg att i priserna (ex. moms) även ingår en övernattning samt en gemensam ISACA middag den 27:e mars.

Boka din plats så snart som möjligt då det ger oss fler möjligheter i planeringen. Vi vet att pandemin kan ev. påverka men vi har såklart en plan B.

Om din organisation vara med och sponsra ISACA Spring Conference så har vi ett flertal sponsorpaket tillgängliga. Mer information finns på https://engage.isaca.org/swedenchapter/spring-conference-2022


Aktuell Säkerhet är vår exklusiva Media Partner för ISACA SWeden Spring Conference 2022.


Exklusiv workshop i anslutning till konferensen

Vi kommer i år även att erbjuda en exklusiv workshop som leds av Paula Januszkiewicz.

Detta sker efter konferensen dvs den 29 mars (heldag 9-17).

Du kan anmäla redan nu via https://www-eur.cvent.com/d/cfqp2r

(antalet platser begränsade). 

The new CISO: Tips for Strategic Cybersecurity Leadership

Is there a weakness right now in your IT security system? Wouldn't it be better to find it before an untrusted source or hacker does? Even a small-scale security breach could leave your business in poor condition.

In this workshop you will learn what are the most relevant threats, their consequences and how to apply some basic behaviors and practical knowledge in order to protect your company from attacks in the era of the growing wave of cybercrime.

It is really surprising how often a hacker can use the same paths to enter your system!


Kommande aktiviteter och utbildningar


Kurser våren 2022 med early-bird rabatt

Nu är tiderna för vårens certifieringsförberedande kurser klara. CISA-kurs går i mars och CISM-kurs går i april. Datum, övrig information och anmälningsformulär hittar ni här https://forms.gle/tkUViW3Jv3GQfqCd7 .

Där finns även möjlighet att anmäla intresse för övriga kurser. Missa inte din early-bird rabatt om 1.000 kr.

--------------------------- 

ISO Utbildningar

 • ISO 27001 Lead Auditor, 10 – 14 januari 2022
 • ISO 27001 Lead Implementer, 7 – 11 februari 2022 

För att ge stöd till ISACAs medlemmar kommer kurser att arrangeras under januari och februari med inriktning på ISO/IEC 27001 Lead Auditor/Implementer vilken även omfattar PECBs certifiering av respektive roll.

Som medlem i ISACA får du 20% rabatt och betalar 1760 EUR (Ordinarie pris 2200 EUR). Kursen arrangeras av ConsultIT Ltd med Andro Kull som lärare.

Kursen och certifiering är på engelska. Mer information finns på https://engage.isaca.org/swedenchapter/events/recentcommunityeventsdashboard

--------------------------- 

Kurser hos IIA (ange ISACA vid anmälan)


Vägledning Revision av verksamhetens IT

Vägledning Revision av verksamhetens IT - Stöd för revisorer vid granskning av IT-styrning och IT-system version 2021 är nu redo för sakgranskning. Vill du hjälpa oss med att granska dokumentet, hör av dig till oss på info@isaca.se


Presentationer

Presentationenerna från våra senaste seminarier finns publicerade under medlemssidorna. Du behöver logga in för att se menyn medlemssidor.

 • Ransomware med Philipp Amann, Head of Strategy,  Europol
 • Cyber Security Agility med Martin Gustafsson, Senior Cyber Security Consultant and Business Strategist at Zacco
 • Creating a tailored governance system using multiple frameworks med Mark Thomas
 • Alla presentationer från ISACA Dagen 2021

Presentationenerna finns tillgänglig för alla inloggade medlemmar på isaca.se under ”För Medlemmar/Dokument”.

https://engage.isaca.org/swedenchapter/ourlibrary/chapterlibrary

För senaste information om våra aktiviteter besök www.isaca.se och för de internationella aktiviteterna www.isaca.org.


Aktuell Säkerhet Online för medlemmar

Som medlem i ISACA kan du nu läsa det senaste numret online. Information om användarnamn och lösenord, hittar du här på hemsidan när du är inloggad: För medlemmar > Dokument > Medlemserbjudanden >> Aktuell Säkerhet

https://engage.isaca.org/HigherLogic/System/DownloadDocumentFile.ashx?DocumentFileKey=c95b7058-68f1-c74d-1e7a-1ea2f38d9d01&forceDialog=0

Du hittar tidningnen sedan på https://www.aktuellsakerhet.se/las-tidningen-online/


NOMINERA EN ELDSJÄL TILL ÅRETS GRC PROFIL! 

Priset ”Årets GRC-profil” är en utmärkelse till individer som genomfört enastående insatser inom GRC-området. Priset syftar bland annat till att öka förståelsen för GRC och hur GRC funktionerna kan bidra till en effektiv och ändamålsenlig verksamhet. 

Priset ”Årets GRC-profil 2022” delas ut under konferensens andra dag 

som en separat punkt i programmet. 

Vem vill du ska få priset 2022? Skicka namn och motivering till info@theiia.se Nomineringen är anonym. 


Sponsrade samarbeten

ISACA Sweden kommer utöka möjligheterna till sponsrade samarbeten. Vi ser det som en viktig del att erbjuda information och värde till medlemmar och samtidigt skapa möjligheter till attraktiva utbildningar och konferenser med mera.

Du kan alltid känna dig trygg att alla sponsrade samarbeten går via ISACA Sweden Chapter och dina medlemsuppgifter lämnas aldrig ut av ISACA Sweden Chapter.

Mer information om olika sponsringsmöjligheter finns under rubriken Sponsorskap https://engage.isaca.org/swedenchapter/sponsors


ISACA Rekryteringsannonser 

Möjligheten finns till riktade jobbannonser där företag och organisationer kan vända sig direkt till er som är medlemmar och där många av er har också en eller flera av det efterfrågade professionella certifieringar som ISACA har etablerat som en standard på marknaden.

Vårt erbjudande består av följande tre alternativ:

 • Rekrytering med krav på en eller två specifika ISACA- certifieringar
  Vi förmedlar jobbannonsen till de medlemmar som har dessa specifika certifieringar.
  Pris: 10 000 plus moms.
 • Rekrytering med krav på tre eller fler specifika ISACA- certifieringar
  Vi förmedlar jobbannonsen till de medlemmar som har dessa specifika certifieringar. 
  Pris: 15 000 plus moms.
 • Vi skickar jobbannonsen till samtliga medlemmar (ca 700). 
  Pris 20 000 plus moms.

Vårt syfte är att erbjuda en förmån till ISACAs medlemmar samt att koppla samman arbetsgivare och medlemmar. Intäkterna går till de stipendier som föreningen delar ut samt andra aktiviteter för att ge medlemsnytta.


Vill du nätverka med andra medlemmar och få de senaste uppdateringarna, besök vår LinkedIn grupp och följ oss på vår LinkedIn sida.


www.isaca.se - info@isaca.se

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en medlem i föreningen eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.