NYHETSBREV FRÅN VÄNSTERPARTIET STORSTOCKHOLM

Zetkin; Organisera Storstockholm 2022!

Distriktet satsar stort på att etablera organiseringsverktyget Zetkin för att effektivisera och underlätta medlemshantering och mobilisering lokalt. Ni som partiföreningar, branschföreningr och utskott erbjuds nu ett Zetkin-paket som innehåller olika moduler med utbildningar, support och stöd. Allt för att ni ska kunna arbeta med Zetkin och engagera fler medlemmar under valrörelsen och även framöver.

Modulerna behöver inte genomföras i ordning utan sätts samman som de passar. Vi har satt ihop tre av dessa utbildningsmoduler under vintern och våren till att börja med för att ni i föreningen ska kunna genomföra första steget i lokal organisering. Dessa tre moduler bllir tillsammans en första medlemsinventering för att kartlägga och lära känna era medlemmar bättre.

Modulerna i medlemsinventeringen är:
- Medlemsinventeringens ABC (Modul 3)
- Lyft Luren med Zetkin, bas + påbyggnad (Modul 4)
- Zetkin A till Ö (Modul 2)

Så här gör ni för att komma igång direkt!

➤  Välj en ansvarig organisatör och gärna en grupp på 2-5 personer som ansvarar för arbetet i er förening. Har ni arvoderad personal som ombudsman eller politiska sekreterare så bör dessa ingå i gruppen för bästa resultat. Gör detta så fort som möjligt!

Anmäl er förening till projektet Organisera Storstockholm 2022 med Zetkin helst innan årskiftet. Detta gör ni genom att fylla i detta förmulär: Organisera Storstockholm 2022.

Anmäl er som individer till de tre första modulerna i projektet. Den första modulen är "Medlemsinventeringens ABC (modul 3) som pågår under december 2021 och januari 2022. Om möjligt är det positivt om er grupp anmäler sig till samma tillfällen, men inte avgörande. Klicka HÄR för att välja tillfälle och anmäla er.

 

Har ni frågor om Zetkin-projektet så kan ni kontakta ansvarig projektledare.
Daniel Sestrajcic
0768-51 91 10
daniel.sestrajcic@vansterpartiet.se

För er som vill läsa mer information om projektet så finns det beskrivet i denna projektplanering.


Snart årsmötestider - hurra!

Nu börjar det dra ihop sig för årsmötessäsong! Vi laddar för valrörelse och våren är fullspäckad med spännande aktiviteter och möten och vi längtar efter att få prata politik tillsammans. Distriktsexpeditionen behöver veta när ni planerar årsmöte i er partiförening, och om ni behöver någon särskild uppbackning i det.

Fyll i detta formulär om ert partiföreningsårsmöte!


Säg välkommen till expeditionens nyaste tillskott

Sanna Tefke

Ombudsperson med ansvar för partiföreningar i Stockholms stad och branschföreningar.

Jag heter Sanna och är ny ombudsman med ansvar för partiföreningarna i Stockholm stad och branschföreningarna samt för att stötta Repskapet och fackliga utskottet. Jag bor på landet i Knivsta med sambo, bonusbarn och djur. Jag kommer senast från fackföreningsrörelsen och brinner lite extra för frågor kring organisering, jämlikhet och välfärden.

Vänd er till mig:
- Med frågor som rör partiföreningen
- Om styrelsearbete
- Frågor om Zetkin-projektet
- Om repskapet
- Med mer!

E-post:
sanna.tefke@vansterpartiet.se

Olle Svensk Strand

Ombudsperson med ansvar för lokaler och medlemsservice.

Jag heter Olle och det är jag som har hand om inkommande mail, telefon och medlemsregister. Jag har också hand om lokalbokningar för Kafé Marx, Porten och distriktsexpeditionen. Vid sidan om arbetet är jag engagerad i lokalföreningen i Hammarby-Skarpnäck och i GRAF – Gruppen mot Rasism och Annat Förtryck och diskriminering. Jag är också en röd nörd, rollspelare, trekkie, whovian och teveseriefrossare.

Vänd er till mig:
- För att boka Kafé Marx eller Porten
- För medlemsfrågor
- Frågor om Zetkin-projektet
- Med mer!

E-post: olle.svensk.strand@vansterpartiet.se


Helgledigt på distriktsexpeditionen

Notera att det kommer vara en del helgledigt på distriktsexpeditionen från och med onsdagen den 22 december,  och vi är tillbaka måndagen den 10 januari. För tryck och utskick behöver dessa inkomma en vecka innan, senast 15 december. Tryck och utskick under helgerna kan göras i undantagsfall, skicka sådana förfrågningar till storstockholm@vansterpartiet.se. Dessa besvaras om möjlighet finns och beroende när personal är på plats.

Vi önskar er trevlig ledighet och ser fram emot ett spännande valår 2022!


Kallelserna till valkonferenserna

Valkonferenserna är de tillfällen då vi beslutar om vallistorna. På dessa tillfällen presenterar valberedningarna sina förslag, och närvarande får kliva upp och tala för någon kandidat, men aldrig emot. Under valkonferensen där vi fastställer listorna för
regionen så behandlar vi även vår regionalpolitiska valplattform. 

Ni väljer ombud till valkonferenserna i era partiföreningar.

26 februari - 27 februari
Behandling av regionalpolitisk valplattform
- förslaget Här.
Valkonferens för regionlistorna
- kallelse Här.

12 mars- 13 mars
Valkonferens för riksdagslistan
Valkonferens för Stockholm stads fullmäktigelista
- gemensam kallelse Här.

Vi fyller på med valinfo på hemsidan:
storstockholm.vansterpartiet.se/valet-2022

Vad behöver ni hjälp med lokalt i valrörelsen?

Nu är alla partiföreningar i full gång med att förbereda inför ett intensivt 2022 - kongress, valkonferenser, årsmöten och inte minst valrörelsen! Vi skulle vilja veta hur det går för er, vad ni behöver hjälp med, vad ni behöver samordna med oss och om ni har frågor och funderingar.

Vi som parti och distrikt har vuxit storartat under senaste åren. Många som är förtroendevalda lokalt gör därför kanske sin första valrörelse. Då vill vi på distriktet finnas här och kunna stötta på bästa sätt.

Enkäten hittar ni Här.


Alla frågor kring valet ska skickas till distriktets valsamordnare och organisationsutvecklare:
Erika Murga
erika.murga@vansterpartiet.se


Nyfiken på politiken?

Vänsterpartiet centralt har tagit fram en introduktion till Vänsterpartiets arbete i kommunpolitiken i vår nya studieplattform Learnifier. Kursen ger en kort introduktion till såväl politiken som hur en standardkommun fungerar. Ett jättebra sätt att förbereda sig på ett kommunalt uppdrag - passa på! Tipsa de i er förening som ni tycker ska ställa upp till kommunlistan.

Anmäl dig Här.


Flytt av e-post adresser

Flyttdags för eposten! Partiföreningarnas epost flyttar in i Office365 från och med den 14 december. All info har skickats till samtliga partiföreningars e-post nyligen, och lösenord kommer skickas eller har skickats i separat mejl.

Mer info finns Här.


Någon som inte får Veckobrevet fast de borde?

Vi skickar ut våra nyhetsbrev genom portalen getanewsletter.com. Det är Medlemsnytt som går till alla medlemmar och det är Veckobrevet som går ut till styrelser och andra förtroendevalda i distriktet. En del har på senaste tiden inte fått dessa nyhetsbrev.

Det som hände under sommaren var en omorganisering av våra utskick för att anpassas efter GDPR-riktlinjer för säkra utskick. Då ändrades avsändarmejlen och det verka vara detta som skapar problem för vissa eftersom alla e-posttjänster inte känner igen den nya avsändaren. Detta kan vara en förklaring till varför våra nyhetsbrev studsar hos vissa mottagare.

Instruktioner och felsök
Klicka på länken "Hjälp med nyhetsbrevet" för att se instruktioner om hur detta kan lösas och skicka vidare till de i er styrelse som upplever dessa problem.


Hjälp med nyhetsbreven
Alla nyhetsbrev på hemsidan
Vi har också skapat en sida på hemsidan där alla Veckobrev och Medlemsnytt listas i webb-version. Skicka den länken till de i er styrelse som inte fått Veckobrevet, så kan de i alla fall se alla utskick där.

Länk till alla nyhetsbrev

 


Träff 15 december i Botkyrka - obs ny plats i Alby!

Som en del i vår trygghetskampanj anordnar vi tillsammans med olika lokalföreningar interna träffar för förtroendevalda i distriktet. Detta för att lära oss mer och utbyta erfarenheter om insatser för trygghet och minskad kriminalitet och våld. Nu är det dags för den tredje träffen, och vi hoppas att det blir fler snart.

Vi ses på Fanzingo i Alby. Mötet är öppet för förtroendevalda, styrelser och inbjudna rörelser. Anmälan och mer detaljer kring program kommer snart.

➤ DATUM: 15 december
➤ TID: ca 18.00, mer info kommer
➤ PLATS: Fanzingo, Rotemannavägen 12, Alby (obs!)


Temakväll - bygga grönt

Välkommen på en temakväll om bostadsbyggande ur ett miljö- och klimatperspektiv.

Föredragande:
Jens Holm - Riksdagsledamot V
Clara Lindblom - SKR, V Stockholms stad
Tove Malmqvist Stigell - Forskare KTH

➤ DATUM: 15 december
➤ TID: Kl 18.00-20.30
➤ PLATS: Kafé Marx/Zoom.

För digital möteslänk mejla:
maria.ljuslin@vansterpartiet.se


Nästa ordförande- och gruppledarträff!

➤ DATUM: 14 december

➤ TID: 18.30 - 20.30

➤ Anmälan görs: Här.

➤ Zoom-länk: Här.

Vi ses för årets sista ordförande- och gruppledarträff. 

Vi kommer prata om allt som är viktigt inför kongress, pågående valplanering och förvalskampanjer. Ung Vänster kommer också gästa oss och prata om hur partiföreningar kan samarbeta med Ung Vänster under valet. Daniel Sestrajcic kommer berätta om den kommande planen för medlemsinventeringar och Zetkin. Även politiska sekreterare i distriktet är välkomna.


Aktuellt material

Här samlar vi aktuellt material att beställa från tryckeriet på distriktsexpeditionen. Hör gärna av er med en veckas framförhållning för upptryckt material. (Se även första inlägget om pensionerna och det politiska läget).

Kontakt: tryckeriet@vansterpartiet.se


facebooktwitterinstagramhomepage

storstockholm@vansterpartiet.se

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!