Problem att se innehållet? Se det i webbläsaren

💡 ♻️ ✅ MILJÖSMART MED FOKUS PÅ TOTALKOSTNADEN

Göthes Industribeslag som hållbara och klimatsmarta. Hur resonerar vi då kanske du tänker..?

Förutom “Rätt service till rätt kund vid rätt tillfälle och till rätt pris” är vår ambition att vara snäll mot miljön och vänlig mot totalkostnaden. 

Vi kan konstatera att grossistens roll har fått en ”hållbarhetsrenässans” i ordets rätta bemärkelse när det gäller miljö, klimat och funktion, med vår affärsmodell: ONE STOP SHOP.

Med fler än 50 kvalitativa varumärken av lås & beslag, ett lagervärde om ca 50 Mkr fördelat på ca 10 000 artiklar erbjuder vi EN totalleverans i stället för flera. Det innebär en hållbar logistik som sparar miljön med reducerade transporter, distribution och emballage.

En samhällsvinst som innebär färre bilar på vägen och minskad koldioxidpåverkan. Ett hållbart och klimatsmart val i allmänhet och i synnerhet inom byggindustrin.

Sist men inte minst vill jag önska er alla en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!

Tack för att du läser Up to date.

Med vänliga hälsningar

Patrik Östlund

DÖRRAUTOMATIK– vilket ansvar har Du?

Kortfattad information till projektörer och installatörer

En dörrmiljö är idag ofta väldigt komplex då installationen skall uppfylla en mängd olika krav (brand, ljud, inbrottsskydd, tillgänglighet etc.). Är dörren dessutom utrustad med dörrautomatik räknas hela dörrmiljön som en maskin.
Vi inom SEM-Group vill bidra till ökad kunskap, förståelse och regelefterlevnad, bl.a. genom detta informationsblad. I slutet hittar du hänvisningar till ytterligare information.

Från 1 januari 2022 ska nya byggnader klimatdeklareras

Byggherren ska redovisa klimatpåverkan för uppförande av byggnaden. Det innebär att byggherren är skyldig att lämna in en klimatdeklaration som innehåller uppgifter om byggnaden och klimatpåverkan från byggnaden under byggskedet. 

Kravet gäller nya byggnader och inte ombyggnad/tillbyggnad/ändring.

Det finns undantag som industribyggnader, byggnader som har en privat byggherre och där byggnaden uppförs privat.

För byggprodukter finns det idag följande möjligheter att deklarera.

 • Data hämtade från Boverkets generiska databas – Boverkets klimatdatabas
 • Produkt EPD-er. Många beslagstillverkare har färdiga EPD-er.

Mer information om redovisning av klimatpåverkan finns att läsa på Boverket i nedan länk: "klimatdeklaration - Boverket"

Källhänvisning text: SEM Group


Högre krav på att SSF normerna uppdateras

Hög takt på nya samt reviderade standarder från EN ställer högre krav på att SSF normerna uppdateras. EN standard innehåller många klasser/nivåer och för att fastställa vilka klasser/nivåer som motsvarar svenska krav ökar behovet av SSF normer. Områden så som norm för IoT, Cybersäkerhet, Digitala lås samt hemsida och norm för ”Smarta Hem/Fastigheter” följs med stort intresse av arbetsgrupper inom internationella organ så som IEC, ETSI, CEN och ARGE. Även de nordiska försäkringsförbunden är engagerade i SSFs arbete.

Källhänvisning: Stöldskyddsföreningen

BASICS by FORMANI

BASICS av FORMANI är en omfattande beslagsserie i många kulörer. Designtänket är lika diskret och enkelt som ädelt. Slutresultatet är ett lyft i helhetsdesignen vare sig privat eller offentlig miljlö.  

På bilden ser du ett svart dörrtrycke i serien. Det är anpassat för låshus i Skandinavisk standard. Nyckelskylt, täckskylt eller wc-behör finns som tillbehör. För mått klicka gärna på länken nedan för att komma till katalogen. Finns på lager i Falun.

Hybridlåssats dKey MTL 9192

dormakaba dKey MTL 9192 är ett smart batteridrivet hybridlås som ger dig tryggheten i ett rejält mekaniskt lås och flexibiliteten från digital teknik. All teknik för mobil access bygger på BLE (Bluetooth Low Energy) och finns inbyggd i låskistan. Du kan behålla de beslag och handtag som passar i din dörr. Teknik så smart att den inte syns.
Låset öppnas via smartphone (operativsystem för Android/ Apple). De digitala nycklarna administreras i dKey admin-appen i din telefon. Med appen kan man dela ut och hantera nycklar. Även när du behöver ge någon tillfälligt tillträde till ditt hem. Ställ enkelt in låset för dina behov via dKey admin-appen. Du kan till exempel välja automatisk låsning och upplåsning. Beroende på vilka cylindrar och vred som monteras uppnås olika säkerhetsnivåer enligt SSF 3522.

Källhänvisning: Göthes Industribeslag E-handel


Opentec FMF av Mantion

Opentec FMF är en produktserie skjutdörrsbeslag för vikdörrar i stål från 100 till 150 kg. Ett perfekt alternativ till parallellt gående skjutdörrar. Observera att lösningen i Opentec FMF är ämnad ståldörrar med damm- och vattenskyddande egenskaper för lång livslängd. 

☎️ 📧  👉🏻 För mer information, kontakta gärna Per Yman på per.yman@gothes.se alt. vår orderavdelning order@gothes.se eller 010-482 40 25

Källhänvisning: Text Göthes Industribeslag, bild MANTION


Enklare att beställa Oldas kantreglar via gothes.se

Nu finns en utökad och förtydligad dokumentation av kantreglar och övriga dörrbeslag från Olda enkelt att hitta på gothes.se

Som ett konkret resultat från Göthes satsning på en ny e-handelsplattform inledde RZ Olda Innovation och Göthes Industribeslag ett samarbete för utökad och förtydligad dokumentation av kantreglar och övriga dörrbeslag, vilket kommer att lanseras under januari 2022. 


Resultatet visar sig som en kraftigt utökad mängd produktinformation och teknisk dokumentation, inklusive 2D produktvyer och 3D produktmodeller. Därutöver skapas vi nu komplett information för både typ 1 och typ 2 av Odlas automatiska kantreglar i form av nedladdningsbara produktblad (dubbelsidig A4) som också beskriver produktmått, monteringsinstruktioner, rekommenderade behör och kombinationer av manuella och automatiska kantreglar. 

Källhänvisning: Göthes Industribeslag och Olda Innovation


Elslutbleck i Preload-serien har sedan lanseringen 2012 blivit det självklara valet och därmed ett av Sveriges populäraste elslubleck. StepLock har nu med erfarenheter från hundratusentals sålda produkter tagit produktserien ytterligare ett stort steg framåt med nya Preload HPR®.

Det är STEP 40 Preload, STEP 90 Preload och STEP 92 Preload som har fått uppgraderad prestanda på flera punkter.

Optimeringen av produktserien ger följande prestanda.

 • 250kg listtryck för en driftsäker funktion.

 • 1200kg brytstyrka

 • Förbättrat väderskydd

 • Fabrikstestad till 1 500 000 cykler

 • Skydd mot manipulation

STEP 40, STEP 90 och STEP 92 i Preload serien har med dess fina materialval och dessa optimeringar en prestanda i en egen klass.

Elslutbleck är den produkt inom elektrisk låsning som används allra mest pga dess utmärkta egenskaper i dörrar som används högfrekvent. Dessutom kan ofta allt kablage förläggas i karm för enklare installation.

Ett elslutbleck tillsammans med ett mekaniskt lås är skalbart så att du väljer olika kombinationer av elslutbleck och mekaniskt lås för att uppfylla de funktioner och förutsättningar dörren har. Rätt elslutbleck kan med rätt mekaniskt lås uppfylla allt från den enklaste funktionen till den mest avancerade kravställlningen på dörren, där elslutblecket, dörrlåset och dörren är gjord för precis det den ska klara. Rätt funktion med högsta driftsäkerhet utan att betala för något du inte behöver.

Hos Göthes Industribeslag nu.

Källhänvisning: Text och bild StepLock


Dörröppningsbegränsare Porti®

Porti® ersätter behovet av ett dörrstopp på golvet och undviker på så sätt risk för att snubbla eller slå i foten. Vidare blir rengöring av golvet i området lättare och mer hygieniskt. Porti® är en idealisk lösning för rum med golvvärme. Den kan monteras på antingen trä, metall eller glasdörrar.

Öppningsvinkeln kan justeras upp till max 120 grader.

Detta gör Porti® till en säker, olycksfri lösning med höga krav på design, hygien och tillgänglighet. Den är särskilt lämplig för användning på hotell och alla slags offentliga lokaler.

Källhänvisning: Text Göthes Industribeslag, Bild Athmer


HOPPE Hamburg för innerdörrar

 • Ett av marknadens miljövänligaste handtag och 100% producerat i Europa
 • Omfattas av HOPPE 10-års garanti på mekanisk funktion
 • Tillverkat av delvis återvunnen aluminium i nickelfritt material
 • Försedda med returfjärder samt HOPPE Kvick-i-sprint för enkel, snabb och exakt montering
 • Finns i färger: silverfärgad (F1), brons nyans (F4), stålfärgad (F9) och svart matt (F9714M)

Byggvarubedömningen har gjort bedömningen ”rekommenderas” d.v.s. grön markerat samtliga HOPPE aluminiumhandtag inkl. aluminium behör för dörrar och fönster.

☎️ 📧 👉🏻 För mer information kontakta Göthes Industribeslag på vårt order- & servicenummer 010 483 40 25 

Källhänvisning: Text och bild från HOPPE

Premiumprodukter utan kompromisser

FritsJurgens har utvecklat pivotgångjärn som löser de centrala frågor som marknaden möter, utan kompromisser:

 • Dolt pivotgångjärn i dörrens under- & ovankant
 • Kvalitet och styrka för att klara även de största dörrstorlekar
 • Endast en liten golv- och takplatta är synlig för att istället låta dörrens design tala
 • Lätt att installera i befintliga och nya miljöer, även i miljöer med radiell golvvärme

Pivotgångjärn från FritsJurgens lämpar sig för majoriteten av applikationer. Från innerdörrar till ytterdörrar och  marmordörrar  till  trädörrar.  Gångjärnen har viktkapacitet från 20 upp till 500kg, varav obegränsad dörrhöjd för varje pivotgångjärn. Alla typer av dörrdesign är möjlig.

☎️ 📧 👉🏻 För mer information, kontakta gärna Per Yman på per.yman@gothes.se alt. vår orderavdelning order@gothes.se eller 010-482 40 25

Källhänvisning: Text Göthes Industribeslag, bild FritsJurgens

Yale Doorman L3

Yale Doorman L3 är perfekt för dig som vill kontrollera åtkomst på ett smart sätt till ditt hem. Skapa tillfälliga koder för andra eller släpp in dem via din smartphone. Lås och lås upp ditt hem på håll eller aktivera autolåsning för total trygghet. Yale Doorman L3 har flera oumbärliga funktioner bland annat Doorsense, berättar om dörren är öppen eller låst, integrerad ringklocka, öppna med App osv.

Intresserad av mer information om Yale Doorman L3 kontakta oss >

Källhänvisning: Yale Doorman text och bild

Bryt spånorna – för oavbrutna gängningsoperationer

Gängsvarvningsoperationer är ökända för att generera långa spånor och igensättning – med stilleståndstid som följd. Lösningen kan finnas i verktygsvägen. Ta reda på hur man genererar NC-kod som ger kontroll över spånorna.

Optimerad för spårstickning i små diametrar

Utför du invändig spårsvarvning och plansvarvning i små diametrar och behöver ett verktyg som kan generera spår med hög ytkvalitet och överlägsen bearbetningssäkerhet? Då är CoroCut® QI verktyget för dig.

Få en fullständig överblick över dina skärverktyg

Ett vanligt problem i verkstäder är bristfällig kontroll över verktygen, vilket leder till onödigt stora lagervolymer, föråldrade artiklar och tid som ägnas åt att leta efter verktyg. Ett styrsystem för lagerhållning av verktyg, med förvaringslösningar som kontrolleras av programvara, ger fullständig kontroll över verktygslagret och verktygshanteringen. 

Verkar det intressant? Kontakta Göthes Teknik på 010 483 40 80

Källhänvisning: Text och bild från Sandvik Coromant

Nils Danielsson, E-handelsansvarig


Ålder: 36 år

Familj: Gift med Therese sedan 3,5 år, en katt som är 2,5 år

Bor: Hus strax utanför Falun

Bakgrund: Utbildad möbelsnickare och jobbat med snickeri i nästan 5 år samt några år som järnhandlare innan det. Inom Göthes har jag 4 månader som låssmedslärling samt 6 år på Teknisk support & Order innan jag började på min nuvarande tjänst.

Fritidsintressen: Löpning, längdskidåkning, snowboard, snickring, resa   Favoritsport & lag: Längdskidåkning & Svenska damlandslaget i skidor   Oanad talang:  Kan gå på händer   Äter & dricker helst: Närodlat/närproducerat och vatten om kroppen får välja   Livsmotto: Sunt förnuft   Favoritpryl: Min snowboard   Tre goda egenskaper: Noggrann, vill framåt & idéspruta   Drömresa: Lössnöåkning i Kanada eller Japan


Gabriel Svärdström, Retur- & Reklamationsansvarig


Ålder: 39 år

Familj: Sambo Julia

Bor: Norslund

Bakgrund: Montör & CNC operatör

Fritidsintressen: Resa / Natur / Musik  Favoritsport & lag: Totenham Hotspur Äter & dricker helst: En köttbit med god öl till   Livsmotto:  Den som oroar sig i förväg får ofta sörja två gånger  Favoritpryl: LP Spelare   Tre goda egenskaper:  Flexibel, självständig och ansvarstagande   Drömresa: Utforska Patagonien

(Vi har öppet som vanligt under jul och nyår)


Vi arbetar efter gällande GDPR bestämmelser. Vår policy hittar du via nedan knapp.


Följ oss på Social Media

facebooklinkedininstagramyoutubepinterest

Om du inte vill ha fler nyhetsbrev från Göthes, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!