Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Nyheter och glimtar från Evangeliska Frikyrkans internationella mission

Nummer 10 2021

Det bästa med oss är våra vänner!

Ofta vill vi som människor framhålla oss själva och våra insatser. Det är bra att se värdet i sin egen insats, men det är relationen, mötet och det långsiktiga samarbetet som gör den verkliga skillnaden.

Vi i EFK har goda vänner och det är något att vara stolt över. De kan sin kontext, ser behov och reflekterar över dem. En samarbetspartner är inte främst någon som har behov av vår hjälp utan är någon som vill samarbeta för att det finns en poäng att samarbeta. Vi blir bättre tillsammans.

Vi i Sverige skulle må bra av att lyssna på våra samarbetspartners och än mer inse styrkan av att ha goda vänner. Jag hoppas att du ska ta till dig våra vänner i förbön men också se både deras möjligheter och behov.

Tack för ditt engagemang och dina förböner för EFKs internationella arbete.

Daniel Råsberg,

missionsideolog Evangeliska Frikyrkan


I början av december arrangerades FPTCs fortbildningsvecka för teologilärare i Tanzania.

Viktiga samtal när teologilärare i Tanzania möttes i december

Under flera års tid har EFK varit medarrangör till en årlig fortbildningsvecka för lärare i teologi i partnerkyrkan FPCT i Tanzania.

Den här fortbildningsveckan är ett viktigt tillfälle för oss att träffas och prata och planera. Kursplanerna som växer fram kommer att bli undervisningsmaterial för våra egna framtida ledare.
/John Tuu, rektor och ledare för samfundet FPTCs teologiska departement.

Andreas Dagernäs, regionledare för EFKs arbete i Afrika, sänder hälsningar från årets vecka!


Patrik och Therese: "Att få vara del av något större – det är stort!"

För några månader sedan reste Patrik och Therese till Asien för att börja tjänst i EFKs gemensamma arbete. 

"Vi har fått möta engagerade människor - från församlingsrörelsen i Sverige, till projektledaren för ett barnrättsarbete i norra Thailand. På så sätt har vi fått se att olika delar binds samman och hör ihop och fått uppleva glädjen i det. Det är en resa vi får göra tillsammans. Att få vara en del av något större, det är stort!"

Läs deras hälsning här!

Mariana fick skolstöd genom Barnhjälpen – idag jobbar hon själv med barns rättigheter!

När Anna-Maria Jonsson, regionledare för EFKs arbete i Latinamerika och Iberiska halvön, träffade ledarna för det nya antikorruptionsarbetet i Brasilien påmindes hon plötsligt om värdet av Barnhjälparnas trogna stöd.

"Mariana berättade att hon under sin uppväxt varit fadderbarn inom Barnhjälpen. Hon har fått möjlighet att gå i skola och utbilda sig och idag är hon högskoleutbildad och anställd i vårt projekt som en av nyckelpersonerna."

Läs mer om mötet med Mariana här!


Vi söker dig/er som vill bo och arbeta som EFKs utsända i Egypten!

I Egypten arbetar vi tillsammans med våra lokala partners inom EFKs alla fyra fokusområden: Församlingsbyggande, Barns rättigheter, Mot människohandel och för Hållbar försörjning.  Både vi och våra partners har behov av att vi har medarbetare på plats för att samarbeta, stötta upp och utveckla.

Vi söker nu till två tjänster:

  • Du som kan stötta en lokal organisation antingen i kommunikativt arbete eller i utvecklandet av insatser för övertygelsefrihet.
  • Vi söker också dig som vill leda vårt arbete för barns rättigheter i regionen. Tjänsten innebär resande.

Är du rätt person, eller känner du någon - hör av dig! Skicka mejl till eumena@efk.se


Aktuella böneämnen

Be för:

  • Be gärna för Patrik och Thereses språkstudier och att de kan komma in i sitt nya sammanhang på det sätt som Gud har tänkt.

  • Be för de sju som leder det utmanande arbetet mot korruption i Brasilien. Be om beskydd, mod och uthållighet.

Tacka för:

  • Tacka för årets fortbildningsvecka, att samtalen där ska ge kraft framåt för församlingsrörelsen i Tanzania.
  • Tacka för det arbete som görs runt om i världen och be att det ska nå ännu fler människor med evangeliet.
  • Tacka för alla Barnhjälpare som troget stödjer arbetet för barns trygghet och rättigheter. Tacka för vad det stödet får betyda för barnens framtid.

Ge en julgåva till de som bäst behöver!

Snart är det jul och vissa av oss får mat, julklappar och kärlek. För andra är det inte lika härligt. Ge en julgåva till de som bäst behöver!


De planterar träd för att ge tillbaka till klimatet

Genom att plantera träd i Mongoliet vill EFKs partner FARM bidra till att barnen får renare luft att andas. Totalt ska 10 000 träd planteras och redan nu är 3 000 träd nere i jorden. 

Läs mer om satsningen här!​

Senaste numret av Direkt: Gör jorden härlig för fler

Coronapandemin fortsätter att ha oerhörda konsekvenser för vår värld. Men vi kan fortfarande kämpa! I julnumret av EFKs tidning Direkt utforskar vi hur vi tillsammans kan göra jorden härlig för fler. Läs tidningen här!


Om EFKs internationella arbete

EFK arbetar i 33 länder. Vi har ca 80 utsända missionärer just nu - en del är på väg ut andra på väg hem. Vi arbetar i partnerskap med 66 olika organisationer, kyrkor och samfund. Vi har ett 100-tal små och stora projekt. Vi arbetar i fyra fokusområden: Församlingsbyggande, Barns rättigheter, Mot människohandel och med Hållbar försörjning.

Tipsa gärna andra om vårt nyhetsbrev - www.efk.se/utblick


Besök oss på EFKs webbplats eller följ oss i våra sociala kanaler.

facebookinstagram

Du får detta nyhetsbrev eftersom du själv skrivit upp dig som prenumerant, är ordförande i en EFK-församling, är kontaktperson för din församlings missionsråd eller liknande, eller för att du på annat sätt är kopplad till EFKs internationella arbete. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter, kontakta kontaktuppgiftsansvarig@efk.se

Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!