Pressinformation från Wexthuset. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Välkommen till Wexthuset

Wexthusets ekologiska frönyheter 2022

Välkommen till ett nytt, härligt trädgårdsår 2022!
Vi på Wexthuset märker av ett enormt intresse för ekologisk odling. Det är vi glada för, då det är helt i linje med vårt huvudfokus på miljövänlig odling med hållbara produkter.
År 2022 erbjuder vi därför många nya ekologiska frönyheter. 

Här kommer en förtitt på några av dem. Länk till högupplösta bilder hittar du här.
Vi får kontinuerligt in fler spännande nyheter, så tveka inte att höra av dig om du letar efter något speciellt.

Välkommen att botanisera på www.wexthuset.com  bland drygt 2 000 fler frösorter och allt roligt som hör odling till.

Blomstermix Sommarblommor

En färgglad mix av vackra sommarblommor att njuta av i både odlingsplatsen och i buketter. UPpskattas också av pollinerande insekter.
Låt några blommor stå kvar och fröa av sig för blomning nästa sommar. Trivs i lucker, mullrik jord i utekruka, odlingslåda eller rabatt.

Lavendel

Lavendel är en klassisk perenn i örtagården, romantisk och väldoftande. Älskas av fjärilar och bin. Det gråsilvriga bladverket doftar och kan klippas för en fin form över vintern. Knoppig lavenden används till linnepåsar och potpurrier. 

Till köksträdgården

Tomat 'Matina'

En sötsyrlig och god tomat.Tidig och robust, kan odlas utomhus i skyddat läge. Högvuxen med medelstora, röda frukter som växer 50-70 gram. 

Borlottoböna 'Borlotto Lingua di Fuoco Nano'

Borlottobönan är en  läcker, italiensk kokböna. Dessutom är den vacker med rödstrimmiga, långa baljor och rödspräckliga bönor. 

Nätmelon 'Retato Degli Ortolani'

En utsökt melon lämplig till dessert, sallader m.m. Saftig, söt smak. Trivs på en varm, skyddad plats i växthus, drivbänk eller i kruka på en balkong eller uteplats. 

Mangold ’Five Colours’

En vacker, regnbågsskimrande mangold med flera olika färger på stjälkarna. Lång skördesäsong från början av juli till tidiga vintern. 

Chilipeppar 'Cayenne Long Slim'

Vacker chili med långa, smala frukter som kan skördas både gröna och fullmogna röda - färsk eller torkad. En het sort där hettan mildras något vid tillagning och om man avlägsnar fröna.

Sockerärt 'Norli'

Tidig sockerärta som översållas av trådfria, krispiga, mörkgröna baljor. Söt, god smak. Kan avnjutas färska eller tillagade. Frodigt växtsätt. Odla på friland, i krukor eller odlingslåda

Botanisera gärna vidare i vårt stora frösortiment som du finner här.

www.wexthuset.com hittar du också alla tillbehör som näringar och Nordens största sortiment av växtlampor. Hör av dig om du behöver material som bilder på något annat trevligt från vår trädgårdsbutik.


Vänliga hälsningar

Karin Elmberg

Trädgårdsredaktör, presskontakt.


www.wexthuset.com

linda@wexthuset.com

Tfn: 08-22 50 80 /  +46 8 22 50 80

Wexthuset är ett ledande företag inom e-handel för odling och trädgårdsprodukter. Vi har flera egna agenturer från internationella kvalitetsmärken som även återfinns hos våra återförsäljare och partners.

facebooktwitterinstagramyoutubegoogleplus

Vi reserverar oss för felskrivningar och slutförsäljning av våra erbjudanden.

Vi skickar detta till dig som vi tror kan vara intressad av att få nyheter och information från oss. Om du inte önskar fler utskick från oss, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!