Nyhetsbrev med senaste nytt. Bilderna är länkade. Problem att visa det?  Se det i webbläsaren.

I Rydebäck arbetar vi tillsammans för att skapa en attraktiv livsmiljö för människor, natur, kultur och rekreation.

NYHETSBREV


Nr. 20, 6 december 2021   
Kontakt: info@rydebacksbyalag.se Facebook: Rydebäcks Byalag

Ansvarig utgivare: Rydebäcks Byalag,
Ordf. Ingvar Pettersson – Redaktör: Malin Persson

Nyhetsbrevet når varannan vecka ca: 5.000 personer i Rydebäck och omgivningar samt ledande politiker och tjänstemän i Staden.
Byalaget arbetar ideellt och utan personliga ersättningar.


JULMARKNAD

Vilken härlig julmarknad vi fick uppleva i år. Även om vi inte för statistik kan vi med stor säkerhet konstatera att årets upplaga var den mest välbesökta i julmarknadens historia.

Shetlandsponnyn Dora var inte blyg för kameran.

På framsidan av Tegels tidigare lokaler stod Billy och Dora redo att ge våra minsta besökare en liten tur på hästryggen. Och här på framsidan kunde man även passa på att besöka tomten.

Billy var lite mer svårflörtad
Många ville besöka tomten
Tomten hade fullt upp men vi lyckades fånga honom på bild

Under större delen av eftermiddagen var det lång kö för att komma in och titta på utställarnas varor. På grund av Corona-restriktioner och risk för trängsel användes separata in- och utgångar och endast 50 personer släpptes in åt gången. Under större delen av eftermiddagen ringlade kön till entrén lång utanför. Gräddbullar och brända mandlar hjälpte de köande gästerna att hålla humöret uppe.

Inne i lokalen hade utställare från cirka 20 aktörer dukat upp sina alster. Man kunde hitta allt från keramik till cheddarost via hembakade godsaker och textilhantverk.

Foto: Sara Larsson

På trädäcket vid utgången från loklaen bjöd Byalaget på glögg och pepparkakor, vilka man kunde mumsa på till tonerna av Anna Colténs och Ella Nilssons vackra stämmor.

På baksidan hittade man även scouterna med sitt chokladhjul.

Scouterna sålde kalendrar och snurrade chokladhjul
Många ville värma sig vid Byalagets glöggutskänkning
Skönsång i mörkret av Anna och Ella

Stort tack till alla utställare och besökare för att ni gjorde marknaden till en jättesucce. Ett särskilt varmt tack vill vi rikta till Rydebäcks IF för gott samarbete, Rya Gård, för att man med rekordkort varsel kunde arrangera ponnyridningen, Lena Sundström för hjälpen med de fina skyltarna och självklart till Milla och Micke på Tegel för att vi fick använda oss av lokalen. Det blev verkligen en perfekt inramning!


KÖP DIN GRAN AV LIONS

"Köp din Julgran i Rydebäck av oss på Lions Rydebäck-Vallåkra vid parkeringen i centrum.

Försäljningen pågår på följande datum fram till jul:

Fredag 10/12 12-16

Lördag 11/12 10-16

Sönd 12/12 10-16

Torsdag 16/12 13-16

Fredag 17/12  12-16

Lördag 18/12 10-16

Söndag 19/12 10-16

Vi i Lions Rydebäck-Vallåkra gör på olika sätt insamlingar där hela överskottet går till

Hjälpverksamhet lokalt, nationellt och internationellt.

Tack för ditt stöd och välkommen!"


SNART DAGS FÖR MEDLEMSAVGIFT FÖR 2022

Snart påbörjar styrelsen och ett antal frivilliga eldsjälar arbetet med att dela ut inbetalningsanvisningar i alla brevlådor i hela Rydebäck. Varje år promenerar vi runt och delar ut breven, både till medlemmar och till dem som inte har blivit medlem ännu. Avgiften kommer även i år vara 200 kronor per hushåll om ingen i hushållet har fyllt 75, har någon i hushållet fyllt 75 år är avgiften 100 kronor per hushåll.

Så håll utkik i din brevlåda och kom ihåg att ju fler medlemmar vi är desto starkare blir vi.

Vi ses i byn, hälsar styrelsen!


RABATTER

Nya medlemsrabatter

Som vi berättade i förra brevet håller vi på med ett omfattande arbete att se över rabatter samt knyta nya företag till oss. 

Vi vill välkomna Gary från RBM Microgreens som hälsar att man nu ger 10% rabatt till medlemmar i Byalaget. Just nu håller Gary på att bygga upp sin hemsida och  nu sker försäljning främst via Rekoringen. Följ honom på Instagram och Facebook för att veta mer. När ni beställer ange att ni är medlemmar. Gary hittar du på Instagram och Facebook under namnet @rbmmicrogreens.

Vi välkomnar även Cecilia Östman som driver CC Clinic på Södra Kyrkogatan i Helsingborg. CC Clinic erbjuder behandlingar inom hudföryngring, fettreducering och huduppstramning. Cecilia är bosatt i Rydebäck och hälsar att CC Clinic nu lämnar 10% rabatt på valfri behandling. 

Mer information på ccclinic.se där man också enkelt kan boka en kostnadsfri konsultation.

Vi tackar Gary och Cecilia så mycket för att de väljer att stötta Byalgets arbete genom så generösa rabatter.

Har du ett företag och vill stödja Rydebäck

Byalaget är som starkast när vi har många medlemmar och medlemsantalet ökar ju fler förmånliga rabatter vi kan erbjuda. Eller rättare sagt ni kan erbjuda. Vill ni synas i Nyhetsbrevet varje vecka genom att erbjuda en medlemsrabatt. Hör av er till redaktören!


ÄGARBYTE HOS ATELJE HELEN

Ja, det var i och för sig ett helt år sedan Lotta Reimer blev den fjärde ägaren av den 75-åriga verksamheten, men eftersom Byalaget inte har noterat detta tidigare tänker vi att det nu är hög tid.

I ateljen i Rydebäck erbjuder man förutom sybehör, tyg och garner även ändringssömnad och man är tvättombud för Tvätt2000 sedan Hörnan bytte ägare. Man har även en uthyrningsverksamhet i en lokal i Gantofta.

- Min förhoppning är att jag skall hitta en bra lokal till rimlig hyra där jag kan ha allt , men där är vi inte än, säger Lotta Reimer i ett mail till Byalaget.

Som vi berättade i förra Brevet har Byalagets medlemmar 20 procents rabatt vid uppvisande av medlemskort. Erbjudandet gäller inte garner och ändringssömnad.

Kika in på hemsidan för mer info!

www.ateljehelene.se

Varmt välkommen till Rydebäck önskar vi i Byalaget!


BRIDGE

Foto: Wikipedia.org

Visste ni om att på måndagar klockan 13.30 spelas det Bridge för glatta livet på Träffpunkten? Det är SPF som håller i taktpinnen och man välkomnar gärna nya spelare. Vid intresse kontaktar man med fördel Jörgen Stein på telefonnummer 0703-227734 eller per mail till adressen hojstein@gmail.com.

Vad är Bridge?

Bridge, egentligen kontraktsbridge, är ett kortspel som utvecklats ur whist. Bridge är en populär tävlingssport. Att namnet på engelska betyder "bro" är ingen tillfällighet. Genom den så kallade budgivningen bygger man "en bro" till sin partner. 

Bridge är ett sticktagningsspel som föregås av en budgivning. Paret bjuder dels antalet stick de tror sig kunna ta, dels vilken färg som ska bli trumf eller om man vill spela utan trumf så bjudes sang.

Färgernas rangordning från högsta till lägsta är sang, spader (♠), hjärter (♥), ruter (♦), klöver (♣). Esset är det högsta kortet och tvåan det lägsta.

Källa: Wikipedia


UPPDATERING EROSIONSARBETE

I slutet på november fick vi en uppdatering, via mail, från Staden angående arbetet med att förhindra erosionen på Fortuna Strand.

I mailet berättar Linda Hellberg, som är naturvårdare på Stadsbyggnadsförvaltningen, och Elisabeth Lindberg, strandansvarig, bland annat att stormar och högvatten har skadat delar av det nybyggda staketet och en del av dynen. Detta ska lagas när man lägger ut den utlovade sanden som man nu nästan är klar med att säkra. En del av sanden kommer från Nyhamnsläge och kommer att läggas ut efter siktning. Man har även en annan resurs på gång och så fort det är klart kommer fortsätta arbetet. Enligt staden gör tillstånden att man har fram till i slutet på mars på sig men man hoppas att det ska ske tidigare.

Gällande vegetationen berättar Staden att man har följt utvecklingen under sommaren. De mållor som har tagit över platsen har man medvetet låtit vara kvar då de har fungerat bra som sandbindare, vilket har varit viktigt att ha för att skydda sanden mot vinden.

- De är typisk pionjärväxt på blottad jord, speciellt när det finns mycket snabbtillgänglig näring, säger brevskrivarna i mailet.

De berättar också att de följer utvecklingen i växtsamhället tillsammans med Lunds Universitet och kommer nästa åt att ta beslut på mållornas vara eller icke vara.

- Som tur är har även de transplanterade sjok med bland annat strandråg och örter tagit sig bra och dessa kommer fungera som ”spridningsöar”, skriver Linda och Elisabeth.

Vi tackar Staden för uppdateringen och följer arbetet med stor nyfikenhet!


TRÄFFPUNKTEN


GLÖM INTE LJUSEN

I den mörka vintertiden finns det väl inget som är så mysigt som levande ljus. Men glöm inte att släcka dem och lämna aldrig obevakade. Det är också en bra idé att testa sin brandvarnare.


HANDLINGSPLAN

Klicka på bilden för att komma till hemsidan

UTGIVNINGSDATUM AV NYHETSBREVET

6 DECEMEBER

20 DECEMBER

Deadline för föreningar och näringsidkare som önskar innehåll publicerat är fredagen före varje utgivning. Vi förbehåller oss rätten att avgöra vilket material som blir publicerat samt rätten att ändra i inskickat material.

Vad vill du läsa om i nyhetsbrevet? Har du frågor som du vill ha besvarade, har vi missat något vi bör uppmärksamma eller har du något att berätta som kan intressera rydebäcksborna?

Du når mig på redaktor@rydebacksbyalag.se

Jag ser fram emot era bidrag!

/Malin, redaktör.

Observera att genom att maila oss godkänner du att vi sparar dina kontaktuppgifter. Läs mer om vår hantering av personuppgifter genom att klicka här!

Läs tidigare Nyhetsbrev
Kontakta Styrelsen - klicka
Styrelseprotokoll

Medlemsrabatter

Som medlem i Byalaget får du rabatter när Du handlar i vissa butiker. Klicka här för detaljerad information

5% medlemsrabatt gäller ej kampanj- och nettoprissatta varor
20-30% medlemsrabatt
10% rabatt
10% medlemsrabatt
10% medlemsrabatt
10-27% medlemsrabatt
10% rabatt på skjortor och andra varor.
10% medlemsrabatt på ord. priser
10% rabatt i butiken och 10% på arbetskostnad i verkstad
20% rabatt på arbetskostnad i verkstaden
10% rabatt på biltvätt
10% rabatt på tavlor
10% medlemsrabatt
10% rabatt till medlemmar
10% rabatt till medlemmar.
10% medlemsrabatt på böcker
10% på konditorivaror och kaffetår.
Medlemsrabatt på elavtal, ange kampanjkod ”byalaget”
Hyr täckt släp 250kr/dygn
10% medlemsrabatt
15 % på material vid elinstallationer
15 % på material

Läsarservice

Klicka för hemsidorna

Träffpunkten
Rydebäcks Bibliotek
Rydebäcks IF
Rya Golfklubb
Varje onsdag på Torget kl. 18
Fortuna FF
Rydebäcks Scoutkår
Boule - klubben
Lions Club
Lions Club
Apoteket
Museiförening och Historia
Skulptör Mikael Liljeqvist
Sv. Pensionärsförbund
Vårdcentralen
Tel 073-146 46 68
Servicebutiken
tel: 0733-363347
Klicka för mer info.
Stefan Kjernholm Byggkonsult 0760-87 47 02
SÄRÖGATAN 12, RYDEBÄCK

info@rydebacksbyalag.se.  redaktor@rydebacksbyalag.se
Följ oss på Facebook: Rydebäcks Byalag
Rydebäcks Byalag, Ordf. Ingvar Pettersson – Redaktör:  Malin Persson
 © Rydebäcks Byalag 2013-2019

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en medlem hos oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev.

Vill du ändra din E-mail adress så klicka här.
Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!