Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

V 48, 2021

Nyhetsbrev

Välkommen till Hallands Släktforskarförenings nyhetsbrev! Nyhetsbreven skickas till våra medlemmar samt till dom som har tecknat sig för utskicken. Mycket nöje med läsningen!


Årets sista hallandsfarare har anlänt

Årets sista nummer av Hallandsfarares Information har landat i brevlådorna. I den väntar dramatisk läsning: om spöken, gammal läkedom med iglar och ”westerlundskurer”, ett huvudlöst mord och en alldeles förfärlig historia från Drängsereds skogar samt mycket annat av intresse för oss halländska släktforskare.
Lite kuriosa: I en inspelning från 1980-talet har Ivar Andersson, född 1898, berättat om den tragiska historien i Drängsered, som också finns att läsa om i decembernumret. Klicka på knappen nedan för att hitta till inspelningen.


Medlemsavgiften

Missa inte inbetalningskortet som finns bifogat i Hallandsfarares Information. Det är alltså dags att betala medlemsavgiften. Tänk på att betala avgiften i tid, påminnelser innebär dyra portokostnader. Sista betalningsdag är den 31/12 2021. I medlemsavgiften ingår inloggning till medlemsportalen på webben. Vid utebliven betalning upphör inlogget.


Julklappstips

Julklappsbekymmer? Ge ett medlemskap i Hallands Släktforskarförening som julklapp – en julklapp som varar hela året! Kontakta Gun på kansliet så berättar hon mer. Hon finns på plats måndagar–torsdagar 9-12, 13-15.

Telefon 035-12 82 72.

E-post info@hallandsslaktforskare.se


Vill du lära dig något nytt?

Hallands Släktforskarförening erbjuder både nybörjar- och fortbildningskurser inom släktforskning. För samtliga kurser förutsätts viss datorvana. Välkommen att anmäla dig!
Anm: Nybörjarkursen dagtid på tisdagar börjar tisdagen den 11 januari och inget annat.


Tips om nya församlingssidorna

När husförhörslängderna upphör är mantalslängderna en ovärderlig källa. I våra nya församlingssidor är de samlade församlingsvis, vilket underlättar väsentligt. Klicka på den aktuella församlingen och därefter Mantalslängder ”namn på församlingen”. Du kommer då till registret med länkar till originalbilderna. I de fall vi själva inte har fotograferat, finns länkar antingen till ArkivDigital eller SVAR. Förträffligt! Årets sista föreläsning 9 december

En gammal tradition är julbadet – det sägs att det ofta var årets enda bad! Om bad handlar i alla fall årets sista föreläsning som heter något så lockande som ”Från zinkbalja till eget badrum”. Torsdagen den9 december kl 18.30 i föreningslokalen i Halmstad föreläser vår medlem Åke Eliasson om detta spännande ämne.
Tänk på att det är begränsat antal platser i föreningslokalen och att det därför är obligatorisk föranmälan till kansliet via

e-post info@hallandsslaktforskare.se eller telefon 035-128272.Släktforskarhjälp i Falkenberg

Mötesplats Mölle i Falkenberg har öppnat upp efter pandemin, så nu kan vi återuppta våra släktforskarträffar där. Varje tisdag kl 13-15 till och med den 7 december finns vi på plats i ”Lilla köket”. Därefter fortsätter vi från och med den 11 januari 2022.
Vi finns också på biblioteket i Falkenberg en gång i månaden, nästa gång blir den 7 december kl 15-19. Välkomna!Släktforskarhjälp från Varberg

Från Varberg fortsätter vi att erbjuda släktforskarhjälp på distans under december, januari och februari.

Vi erbjuder även hjälp med dataprogrammet Disgen. 


Kontakta Gunnar Bengtsson,

e-post: guben44@gmail.comInformation från DIS Syd

Besök gärna hemsidan. Där finns alla kurser och DIS-träffar inlagda i Skåne, Blekinge och Halland.
Som medlem i DIS Syd får man också deras nyhetsbrev.


Till sist – tänk alltid på att hålla avstånd och tvätta händerna. I alla sammanhang! 


Välkommen att besöka vår hemsida där du finner ingången till vår Medlemsportal, information om kurser, aktiviteter och mycket annat matnyttigt inom halländsk släktforskning!

Dela gärna detta Nyhetsbrev till dina släktforskarvänner.


Se filmen om Hallands Släktforskarförening.


Gå med i vår Facebook-grupp Halländska SläktFrågor HSF!


Läs tidigare nyhetsbrev här!


Hallands Släktforskarförening

Ryttarevägen 4

302 62  Halmstad

telefon 035-12 82 72

info@hallandsslaktforskare.se

www.hallandsslaktforskare.se


facebook

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är medlem i Hallands Släktforskarförening eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!