NYHETSBREV FRÅN VÄNSTERPARTIET STORSTOCKHOLM

Ordföranden: Trygg barndom även för ortens barn.

Julen är här, julkort har skrivits och lagts på brevlådan och barnen skriver önskelistor.

Samtidigt visar en rapport från Rädda barnen att Sverige sticker ut från de övriga nordiska länderna i relativ barnfattigdom. Vi ligger på 23,1 %, strax över Kosovo med sina 20,7%. Jämför med grannlandet Danmark som ligger på 13,2 %. Vi sticker ut i Norden.

Men det stannar inte där...

Fortsätt läsa Här.


Facklig-politisk vänsterskola!

Snart drar en ny kurs i facklig-politisk vänsterskola igång. Innehållet i kursen är en bredd av frågor som ger deltagarna insikter i en rad fackliga frågor. Så som det fackliga engagemangets historia, kunskaper i ett antal högaktuella politiska frågor och metoder för facklig organisering, medlemsrekrytering och opinionsbildning.  

Skolan riktar sig både till erfarna och nyare medlemmar och det krävs inga förkunskaper. Vi tar in max 15 personer, så först till kvarn!

➤ DATUM: 
Träff 1: Onsdag 19 januari  
Träff 2: Onsdag 23 februari  
Träff 3: Onsdag 16 mars  
Träff 4: Onsdag 6 april  
Träff 5: Onsdag 11 maj  
Träff 6: Onsdag 1 juni
➤ TID: Kl 18:30-20:30 
➤ PLATS: Porten, Kungsgatan 84  

➤ ANMÄLAN: https://forms.office.com/r/Ab8ph1TCqv

Frågor om kursen? 
Erika Göthberg Willmann

erika.gothberg.willmann@gmail.com
Arrangörer: Vänsterpartiet Storstockholm, Handelsanställdas fackförbund Stockholm


Läs och föreslå ändringar på den regionala valplattformen!

Den regionala valplattformens syfte är att både sammanfatta och konkretisera vår politik på regional nivå. Det ska vara tydligt vad en röst på Vänsterpartiet i Region Stockholm faktiskt innebär. Den vänder sig både till medlemmar och till väljare. Därför har vi jobbat på att ha ett lättillgängligt och inkluderande språk. Nu vill vi att du läser den och lägger ändringsförslag som kan göra den ännu vassare!

Läs förslaget till regional valplattform Här.
Skriva och lämna förslag (motioner) Här.

Går det inte att ladda ner dokumenten via länkarna i nyhetsbrevet? Kolla på hemsidan så hittar du samma information där.
https://storstockholm.vansterpartiet.se/valet-2022/


Arvoderade ringare sökes!

I satsningen Organisera Storstockholm 2022 ska Vänsterpartiet  kontakta våra 9000+ medlemmar för att samtala kring engagemang och valrörelsen. Därför kommer vi under några veckor i februari sätta upp en telefoncentral på Kafé Marx.

Vill du göra en större insats och kan tänka dig att ringa mellan 15-20 timmar i veckan under två-tre veckor? Då kan du ansöka om möjligheten att bli en av våra arvoderade ringare som utgör grundbemanningen på ringcentralen.

Schemat kommer att vara flexibelt och något som vi gemensamt kommer överens om. Timmarna förläggs mellan 13.00-20.00 under veckans sju dagar.

Sök genom att skicka ett personligt brev samt CV till ansokan.storstockholm@vansterpartiet.se

Sista ansökningsdagen är måndag den 17 januari.
Timlön utgår enligt kollektivavtal.

Frågor om ringcentralen och uppdraget hänvisas till projektledaren Daniel.
daniel.sestrajcic@vansterpartiet.se, 0768-51 91 10.


Digital kommunikatör till Sundbyberg

Är du en driven, kreativ och självgående person med framåtanda? Vill du vara med i en av Sveriges mest växande politiska folkrörelse som strävar efter ett mer solidariskt Sverige? Om du också brinner för kommunikation och vill stärka vår partiförening i kommande valrörelse, då kan det vara just dig vi söker!

Omfattning: 100%
Tidsperiod: 1 mars - 30 september

Läs hela annonsen Här.

Valombudsperson till Huddinge

Vänsterpartiet är fjärde största parti i Huddinge och siktar på att gå ännu mer framåt i valet 2022. Vi har drygt 260 medlemmar och 20 förtroendevalda med olika bakgrunder och erfarenheter som möts i vårt gemensamma engagemang. Vi söker en valombudsperson som kommer ha huvudansvar för att praktiskt organisera valarbetet i Huddinge.

Omfattning 60-100%
Tidsperiod: 1 mars - 31 oktober

Läs annonsen Här, skrolla neråt.


Bidra till 8 mars 2022!

Vill du vara med och lyfta partiets feministiska politik? Vi söker er som vill bidra till 8 mars 2022. Vi söker någon som kan projektleda, några som kan bidra i en arbetsgrupp och de som vill vara funktionärer under 8 mars veckans olika evenemang.

Fyll i en intresseanmälan HÄR och berätta hur du vill hjälpa till, så kommer vi höra av oss i januari!


Ny studiecirkel i texter av Karl Marx

I denna studiecirkel väljer ni tillsammans texter att läsa, så som; Ekonomisk-filosofiska manuskripten, Teser om Feuerbach, Filosofins elände och Till kritiken av den hegelska rättsfilosofin. Att läsa Marx texter från olika tidsperioder ger en bred förståelse för hans idé- och tankeutveckling. Alla texter finns på marxists.org

Studieledare är Eva-Lena Lundberg, och ni anmäler er direkt till henne via evalenalundberg@vansterpartiet.se, eller sms 073-569 97 16 (med namn och mejladress)

➤ DATUM  Torsdagar (12 träffar) med start 17 februari
➤ TID: 18.00-20.00
➤ PLATS: Kafé Marx, Kungsgatan 84
➤ ARRANGÖR: CMS (Centrum för marxistiska samhällsstudier)


Nachos för nya!

Detta är för dig som är ny i partiet eller nyfiken och vill veta mer. Vi går igenom grunderna för Vänsterpartiet och vad som är aktuellt i politiken just nu. Oklart om detta kommer bli ett fysiskt eller digitalt arrangemang med tanke på läget, men du som anmäler dig kommer få den återkopplingen på mejl.

➤ ANMÄLAN: Här.
➤ DATUM: 26 januari
➤ TID: 18.30-20.30
➤ PLATS: Kafé Marx, Kungsgatan 84, alternativt digitalt via zoom.


Följ Bostadsfighten på twitter!

Nu tar Vänsterpartiet Stockholm stad debatten för en bostadspolitik för oss alla även på twitter! Stötta genom att följa det nystartade twitter-kontot Bostadsfighten.

Visste du inte att de redan har ett populärt konto på instgram? Spana in det också Här.


Har du betalat medlemsavgiften i år?

Vi behöver dig! Varje år så betalar medlemmar en medlemsavgift till partiet. Visst vill du vara fortsatt medlem under det spännande valåret 2022? Missa då inte att betala din medlemsavgift för i år, annars halkar du ur systemet. Du ska ha fått en avi med ditt personliga OCR-nummer hem, om inte så kontakta medlemservice på: medlemsservice@vansterpartiet.se.


facebooktwitterinstagramhomepage

storstockholm@vansterpartiet.se

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!