Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Rönninge tennisklubb
nyhetsbrev December 2021


Inspel från ordföranden

Hej alla tennisvänner,

Nu lämnar vi hösten bakom oss och ser fram emot vintern och snö men så klart en hel tennis emellanåt.

Vi har varit i full gång med alla aktiviteter under hela hösten där många nya har hittat till oss efter att ha provat på i augusti, därför ska det blir ”Prova-på tennis” igen, mer information senare i brevet. 

Vår egen tävling ”Rönninge Oktobersprinten” genomfördes framgångsrikt mellan den 1a och 3e oktober med 4 klasser för pojkar och flickor i 10 års ålder. Vi hade totalt 38 deltagare och vi kunde enbart genomföra en så pass bra tävling tack vare våra egna volontärer som jobbade som Matchledare under tävlingen. Flera föräldrar kommer till oss och tackar för ett mycket fint arrangemang och att vi har så duktiga matchledare. Under Januari kommer vi kalla till en enklare utbildning så vi kan ha flera matchledare till vår kommande tävling Rönninge Open som äger rum mellan den 11e till 18e februari.

Sponsorkommittén fick ett tråkigt bakslag när den tilltänkta partnern för vår egen webbshop hoppade av. Men vi tittar framåt och under 2022 måste vi ändå hitta en ny leverantör för vår hemsida och då passar vi på och kombinerar med en webbshop. All vinst som genereras i den verksamheten kommer att gå oavkortat till vår ungdomsverksamhet.

Inför nästa år har styrelsen en viktig uppgift när det gäller våra barn och medlemmar. Vi kommer att ta fram och synliggöra våra värdeord och starta ett arbete med värdegrunden inom ramen för initiativet ”Trygg Tennis”. Barnkonventionen är lag i Sverige sedan 2020 och för att säkra att vår klubb lever upp till lagens krav måste vi införa en rad aktiviteter framöver. De första aktiviteterna i den riktning blir att skicka en enkät till alla medlemmar inklusive barnen samt att etablera våra egna värdeord. Enkäten till våra yngsta kommer att anpassas genom att göras på plats med relevanta frågor kring deras upplevelser och ska vara enkla att svara med ”glada / surra smileys”. Övriga medlemmar kommer att få enkäten via email. Arbete med att skapa klubbens värdeord startar med en workshop med hela styrelsen och deltagare från tennisförbundet som kommer hit med sina experter. Svaren från enkäten, dvs era önskemål och upplevelser, kommer att vara startpunkten för hela workshopen.

Detta är ett viktigt arbete som vi kommer att skapa tillsammans och som kommer att stärka vår klubb i de kommande år, varför inte de kommande 100 år?

Ta hand om er i kylan och jag passar på och önskar alla en riktigt God Jul!

Flavio


Julavslutning och prova på!

Söndagen den 19 december mellan 10 och12 har vi julavslutning för tennissskolan och samtidigt har vi banor öppna för "prova på". 

Tipsa kompisar, vänner och bekanta att komma ner och testa tennis!


Oktobersprinten 2021

I början av Oktober anordnade vi vår uppskattade turnering för tioåringar.

Sammanlagt var det 38 deltagare som spelade fantastisk tennis i god kamratskap. Återigen fick vi fina omdömen och klapp på axeln för fint arrangemang, fin hall och stöttande matchledare.TEAM RÖNNINGE på Stockholm Open

TEAM RÖNNINGE har haft flera utbytesmatcher, pizzakväll och under Stockholm Open åkte ett gäng för att kolla in stjärnorna.

Mycket uppskattat av både ledare och barn!


RTK Klubbmästerskap 2021

Herrsingeln vanns av Martin Björklund över Wille Press. Damdubbeln vanns av Strindlund/Broddvall över Fornell/Gustafsson och i herrdubbeln slog Dahl/Press paret Skocic/Jäätmaa. 

Grattis till finalisterna! 

DAMDUBBEL PÅ G

Flera damer är sugna på att dra igång ett lekfullt och spännande dubbelspel!

Vi tänker oss ett stegsystem där man utmanar varandra för att klättra i stegen. 

Se separat utskick och anmäl er senast 20/12 till tennisskolan@ronningetk.se för stegen och Kick-off.


RTKs gruppspel

Nästa omgång för herrgruppspelet kommer att vara i mitten av januari och för damgruppspelet i början av mars. 

Sugen på att haka på?! Alla är välkomna, nybörjare och erfarna!

Kontakta Eric Ståhl  i god tid innan nästa omgång

erista@outlook.com

0723810622

Funktionärs- och föräldrarkurs 

Vi går igenom tennisens och klubbens värdegrund. Gemensamt talar vi om betydelsen av fair play. Vi går igenom hur en match i kubben går till och lite om hur man räknar poäng. Kursen riktar sig till föräldrar till barn i tennisskolan och i Team Rönninge samt till alla som vill ställa upp som funktionärer på våra tävlingar. Den tar 3 timmar och hålls i kubbens lokaler. Vi kommer behöva fler funktionärer till vår kommande tävling, Rönninge Open i februari. 

Första kursen hålls i slutet av januari. 

Domarkurs - klubbdomare

Målet med denna utbildning är att få fram huvuddomare i klubbmatcher. Men även att kunna döma i nationella tävlingar för yngre juniorer om man så vill. Det handlar också om att få en förståelse för tennisspelets regler som du har nytta av som spelare eller tennisförälder. Efter genomgången utbildning blir du licensierad som Klubbdomare. 

Rekommenderad minimiålder är 12 år. Utbildningen utgörs av cirka sex timmars teoriutbildning. Baskunskaperna inom följande områden gås igenom: Tennisspelets Regler, Spelarkoden, Protokollet, Att vara huvuddomare och Linjedomarkunskap. Utbildning är gratis och hålls i klubbens lokaler i slutet av februari.

God Jul och Gott nytt år önskar vi från styrelsen!

You are receiving this newsletter since your are a customer or you have signed up on our newsletter. If you would like to unsubscribe, click here.

Sent with Get a Newsletter