Problem att läsa nyhetsbrevet? Se det i webbläsaren.

Storslaget i det lilla - upplev mera!

NYHETSBREV TURISM DECEMBER


Året börjar gå mot sitt slut, men än finns det massor att uppleva i Skara!
Njut av stämningsfull julmusik, få den rätta julkänslan på en julmarknad eller fira av året med färgsprakande fest.

Vi blickar också framåt och siktar mot en hållbar framtid och imponeras av alla besöksföretag i Västsverige som varje dag tar sina hållbarhetskliv – läs mer i nyhetsbrevet och inspireras du med!

Julmarknad

I mysiga Varnhem, vid Klostercafét och Ryttargården är det julmarknad lördagen den 4 december. Det finns ett tjugotal utställare denna dag så chansen är stor att du får med dig något trevligt hem! 
Julmarknad i Varnhem

Julpub

Karin Fredrikson och Maja Wallman Riis kommer till Fredriksons pensionat för att bjuda på en stämningsfull och mysig kväll med julmusik, pop, visa och psalm. Det serveras både mat, gofika och goda drycker. 
Julpub på Fredriksons

Adventskalender

Den Levande aventskalendern är tillbaka! Varje advent kl 14 är det samling på olika ställen i vår stad och du får bland annat höra anekdoter, historik och musik! 
Levande adventskalender


Hitta fler juliga tips på Julstaden Skara!

Julmarknader, stämningsfulla julkonserter och mysiga julevenemang - på  vår julsida har vi samlat fler härliga evenemang! Julstaden Skara


Ny lekutställning!

Under tre månader i vinter kan du bekanta dig med Lasse och Maja som tillsammans driver en detektivbyrå i staden Valleby. Kom till Bokäventyret och lös cirkusmysteriet, lek cirkus, sälj biljetter, trolla och klä ut dig! 
Lasse-Maja och cirkusmysteriet

Lyxigt nyårsfirande

Vill du lyxa till det ordentligt på nyårsafton? Då ska du bege dig till Jula Konsthotell! Dagen börjar med en klassisk afternoon tea följt av vernissage med Mercedes Murat och senare på kvällen en lyxig nyårssupé. Det nya året invigs sedan med en sprakande nyårsshow i Gatsby-anda! 
Nyårsfirande på Jula Konsthotell


Julen i Skaraborg

Vill du vidga dina vyer och inte bara ha koll på vad som händer i Skara i december månad? Då vill vi tipsa dig om en trevlig samlingssida- Julen i Skaraborg.


Hållbarhetsklivet

Hållbarhetsklivet är Turistrådet Västsveriges initiativ för en hållbar besöksnäring. Skara kommun är sedan 6 oktober en aktiv part i projektet som syftar till att offentliga och privata aktörer tillsammans ska ställa om till ett hållbart samhälle och inspirera varandra. På hållbarhetsklivet.se hittar du massor av aktörer som på olika sätt bidrar till en hållbar utveckling – kanske är ett av dem ditt nästa utflyktsmål?

Nyheter i Skara

ForYou Outlet

I Charlies Teaters gamla lokal på Skaraborgsgatan 34F har For You outlet och presentbutik öppnat. Har du varit där och tittat på alla fina grejer? Öppet tisdagar och torsdagar kl 14-18 samt lönehelg kl 10-14. ForYou på Facebook


SKARAS EVENEMANGSKALENDER

Du hittar fler evenemang och mer information i Skaras evenemangskalender som vi försöker hålla så uppdaterad som möjligt.

Vill du ha tips på vad som händer närmaste tiden kan du också kontakta oss via telefon, epost eller komma in till oss i på kontaktcenter i Stadshuset.

Arrangerar du ett evenemang? 

Planerar du ett evenemang och vill ha lite tips och vägledning kan vi tipsa om evenemangshandboken för arrangörer som du hittar här

För att ditt evenemang skall synas i Skaras evenemangskalender lämnar du enkelt in det till oss via webb-formuläret. Fyll i all information om evenemanget och ladda upp din bild i liggande format så granskar och publicerar vi evenemanget inom kort.facebookinstagram

Skara Turistbyrå │ Södra Kyrkogatan 2  │ 532 30 Skara │0511-32580
www.skara.se/turismturistbyran@skara.se

Du får detta utskick som prenumerant på Nyhetsbrev Turism. Tipsa en vänAvsluta prenumeration
Läs Skara kommuns andra nyhetsbrev.