Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Nyheter och glimtar från Evangeliska Frikyrkans internationella mission

Nummer 9 2021

Ljus kan komma i många former

Ljuset lyser i mörkret och mörkret har inte övervunnit det. Ljus kommer i många olika former, ibland helt utan låga och i högst mänsklig skepnad. Vi är nog många som fått erfara att en annan människa får beröra oss eller kunna hjälpa oss mitt i den situation vi befunnit oss i.

I det här nyhetsbrevet belyser vi olika aspekter av vårt internationella arbete och i allt är vår längtan att det ska få bidra till ljus för människor i livets alla dimensioner. Kanske kan det utmana dig i din situation och där du finns.

Tack för ditt stöd och dina förböner för EFKs internationella arbete.

Daniel Råsberg,

missionsideolog Evangeliska Frikyrkan


Vi söker dig/er som vill bo och arbeta som EFKs utsända i Egypten!

I Egypten arbetar vi tillsammans med våra lokala partners inom EFKs alla fyra fokusområden: Församlingsbyggande, Barns rättigheter, Mot människohandel och för Hållbar försörjning. Både vi och våra partners har behov av att vi har medarbetare på plats för att samarbeta, stötta upp och utveckla. Är du eller ni den personen, eller känner du någon? Hör av dig så berättar vi mer!

Skicka mejl till eumena@efk.se


Newmans: ”Den största glädjen är att se frukten i människors liv”

Cornelia och Johan Newman sändes ut till region Afrika och Arusha, Tanzania, i år. Här berättar de om de största utmaningarna - och den största glädjen.

"Det finns många människor som fått sina liv förvandlade genom evangeliet. Vi alla är en del av något mycket större än det vi själva kan göra!"

Läs paret Newmans hälsning här!

Pabitra: "Jag blev befriad från min rädsla"

Tansens missionsjukhus i Nepal undgick naturligtvis inte effekterna av covid-19. Pabitra Khanal arbetar som sjuksköterska och berättar här om utmaningarna med att arbeta på en förlossningsavdelning mitt under pandemin.

"Jag är så tacksam över att få vara en del av detta sjukhus. Detta sjukhus tar inte bara hand om patienterna utan också personalen. Jag är tacksam för alla givare som generöst stöttat oss för att köpa personlig skyddsutrustning. Tack!"

Läs Pabitras berättelse här!


Dessa sju personer är nu anställda i projektet där kyrkor ska bekämpa korruption i 7 städer i nordöstra Brasilien.

Gemensamt böneinitiativ för antikorruption i Brasilien och Sverige

Bön för barns rättvisa – rättfärdighet som flödar fram som en outsinlig ström. Under det temat samlas nu människor i både Brasilien och Sverige i en bönesatsning för det nya arbetet med antikorruption för barns bästa i Brasilien.

"För att lyckas med det här projektet, att se fler barn få sina rättigheter tillgodosedda i de här städerna, behöver du och jag vara med och bära det i bön!" säger Staffan Jenemark i region Latinamerika och Iberiska halvön. 

Läs mer om bönesatsningen och hur du kan vara med!


Aktuella böneämnen

Be för:

  • Be för barnen i Eswatini. Skolan har återigen varit stängd, denna gång på grund av de oroligheter som varit i landet. Be att kyrkan ska kunna ge stöd till de barn som behöver det särskilt just nu.
  • Be för alla EFKs projekt inom Barns Rättigheter utöver världen. Be om beskydd för ledare som ibland får utstå mycket svårigheter i kampen för att skapa trygga platser för barnen.
  • Be om beskydd för de som ansvarar för arbetet med antikorruption i Brasilien. Arbetet är riskfyllt, men de har ett stort hjärta för barnen som idag drabbas.

Tacka för:

  • Tacka Gud för de många gåvor som givits till EFKs mission under det här året. Tack vare detta engagemang kan vi genomföra alla de olika projekt som vi driver tillsammans med partners i världen.
  • Tacka Gud för att de missionärer som sänts ut under året har börjat att landa i sina nya uppgifter och länder.

Ge en julgåva till de som bäst behöver!

Snart är det jul och vissa av oss får mat, julklappar och kärlek. För andra är det inte lika härligt. Ge en julgåva till de som bäst behöver!


Om EFKs internationella arbete

EFK arbetar i 33 länder. Vi har ca 80 utsända missionärer just nu - en del är på väg ut andra på väg hem. Vi arbetar i partnerskap med 66 olika organisationer, kyrkor och samfund. Vi har ett 100-tal små och stora projekt. Vi arbetar i fyra fokusområden: Församlingsbyggande, Barns rättigheter, Mot människohandel och med Hållbar försörjning.

Tipsa gärna andra om vårt nyhetsbrev - www.efk.se/utblick


Besök oss på EFKs webbplats eller följ oss i våra sociala kanaler.

facebookinstagram

Du får detta nyhetsbrev eftersom du själv skrivit upp dig som prenumerant, är ordförande i en EFK-församling, är kontaktperson för din församlings missionsråd eller liknande, eller för att du på annat sätt är kopplad till EFKs internationella arbete. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter, kontakta kontaktuppgiftsansvarig@efk.se

Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!