Nyheter vecka 46 2021

Dialogmöten med våra kommuner

Matfiskodlarna har tillsammans med Nordic Trout Sweden AB och Vattudalens Fisk AB hållit dialogmöten denna vecka med Arvika, Sunne, Torsby, Årjäng och Strömsunds kommuner.

Vi har under hösten även haft möten med flera andra kommuner som våra medlemsföretag har verksamhet i som Mora, Älvdalen, Borlänge, Avesta och Leksand.

Platsbesök Vattudalens Fisk

Platsbesök vid kommunmöte hos Vattudalens Fisk.

Syftet med mötena är att informera om och öka kunskapen om hållbar svensk fiskodling och föra en dialog om hur vi hittar vi en väg framåt för att nå målen om ökad matproduktion, - och självförsörjningsgrad i Sverige med fokus på odlad fisk.

En reflektion, efter dessa möten, är att våra kommuner  förstår betydelsen av och vill att våra svenska fiskodlare ska få fortsätta att bedriva verksamhet samt ges möjligheter att öka matproduktionen. Kommunerna ser värdet av att i Sverige producera hållbar, nyttig och hälsosam fisk med hög kvalitet och smak. Med lågt klimatavtryck samt hög fiskhälsa och fiskvälfärd. 

Våra kommuner har även visat en vilja att lära sig mer om svensk fiskodling och har visat ett stort engagemang och nyfikenhet vid våra möten. Vilket är mycket glädjande!

Vår erfarenhet är att våra kommuner är inte hindret för att nå målen i Sveriges Livsmedelsstrategi som Strategin för Svenskt vattenbruk. 

Våra medlemsföretag finns idag framförallt på landsbygden och kan på så sätt bidra till att främja en levande landsbygd genom att bland annat skapa jobb och företagande på landsbygden. 

 

Webbinarium ökad hållbar blå livsmedelsproduktion

Tisdagen den 16 november ägde fördjupningswebbinarium om foder och foderutveckling rum.

Webbinariet tog avstamp i tidigare webbinarier om vattenbruk. 

Vi fick lära oss mer om foder och aktuell foderutveckling av Markus Langeland från RISE som gav oss en bild av innovationer, effektivisering och framtidens hållbara foder. Nordens ledande foderproducenter, Biomar, Skretting och Raisio berättade om resan mot hållbara foder och foderingredienser.

Fördjupningswebbinarium nummer 3 - Smittskydd och djurvälfärd äger rum den 30 nov kl 9-12.

 

Vill du veta mer om Svensk matfiskodling?

Kontakta oss

Önskar ni veta mer om medlemskapet samt våra tjänster är ni varmt välkommen att kontakta oss. 

Wenche Hansen, VD 
+46(0)73-095 98 39
wenche@matfiskodlarna.se


Besöksadress och postadress
Matfiskodlarna Sverige AB
Jensenvägen 8
871 51 Härnösand

 

Sent with Get a Newsletter