Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

NOVEMBER 2021


Besöksnäring på agendan 2021

- SKRs besöksnäringsdagar

24-25 november är det dags för SKRs, Sveriges kommuner och regioner, Besöksnäring på agendan. I år är temat strategier, kunskapsutveckling och innovationer. Under två digitala halvdagar, lunch till lunch, lyfter de tillsammans de offentligas roll för att utveckla en hållbar svensk besöksnäring på en ny spelplan.

Är du intresserade av att lyssna på detta så finns möjligheten att göra det tillsammans i Lidbeckska huset i Lidköping. Kontakta Anna Ohlin Ek på mail anna.ohlinek@lackokinnekulle.se vid intresse. 

Se hela programmet här!


Vänerlöjrom får skyddad ursprungsbeteckning av EU

Sverige har fått sin elfte produkt skyddad med ursprungsbeteckning av EU (SUB) nämligen Vänerlöjrommen! Vi tycker det är extra roligt då vi år 2013 började paketera Vänerlöjrommen i ett upplevelsepaket kallat "Det stora löjromsäventyr". Detta för att besökarna ska få uppleva det fantastiska hantverket kring framställningen av löjrom. Att Vänerlöjrommen nu fått denna ursprungsbeteckning stärker produkten som reseanledning än mer. 

Läs mer här! 

Jul och vinter på hemsidan

Nu närmar sig vintern med stormsteg och vi har lagt upp en julportal på lackokinnekulle.se. Allt eftersom tänker vi också att hemsidan kommer att få ett mer vintrigt utseende och har du någon aktivitet, evenemang eller annat som skulle passa in under jul och vinter så skicka gärna in detta till oss på info@lackokinnekulle.se


Kunskapsbank Visit Sweden

- Måltid

Arbetar du med mat och dryck? Vill du locka fler internationella gäster? I Visit Swedens kunskapsbank med fokus måltid så hittar du massor av information och inspiration om vad måltidsturisten vill uppleva under sitt besök i Sverige. 

Kunskapsbanken Måltid är en digital plattform skapad för att du som företagare, helt kostnadsfritt, ska få möjlighet att packa din kappsäck med massor av insikter och verktyg relaterat till internationell måltidsturism. Ta del av målgruppsanalyser, trendrapporter, inspirationsfilmer, webbinarier, artiklar, kurser och presentationer. Kanske får du nya idéer till spetsig marknadsföring och produktutveckling?

Här hittar du kunskapsbanken!


Finalist till Årets hållbarhetskliv

Den 11 november anordnades Turistrådsdagen av Turistrådet Västsverige och för första gången delades priset till Årets Hållbarhetskliv ut. En av finalisterna var Naven Outdoor Experience med motiveringen:

”Naven Outdoor Experience är ett föredöme och inspiration för andra småföretagare inom turismbranschen. Med stor kreativitet och långsiktigt arbetet har de utvecklat en robust verksamhet. De ser alltid möjligheter och utvecklingspotential i vår bygd och har under flera år byggt upp och utvecklat en betydelsefull och mångfacetterad robust verksamhet med allt från kajak och naturguidningar till boende. Verksamheten har ingått i det Skaraborgsövergripande utvecklingsprojektet ”SNV-supporten” och är nu också kvalificerade på ”Världen-nivån”. Med ett driv både för det egna företaget men framförallt också i samverkan med andra kring olika utvecklingsprojekt och evenemang på Kållandsö är Naven Outdoor Experience en inspiratör som ständigt bidrar till att skapa nya reseanledningar till vår destination.”


Turistrådet Västsverige Mediabank

Vi vill påminna om att Turistrådet Västsverige har en jättebra mediabank där ni hittar bilder som ni kan använda er av er i marknadsföring. Det finns jättefin generiska bilder som man kan använda men också bilder som är mer specifikt från vissa platser. In och kika om ni hittar bilder som kan hjälpa er i er marknadsföring. 

Mediabanken hittar ni här!


Hantering av dina personuppgifter

Du kan läsa om hur Destination Läckö-Kinnekulle AB hanterar personuppgifter och vilka rättigheter du har som registrerad här!

Vi behandlar personuppgifter som du frivilligt tillhandahåller till oss, till exempel när du väljer att prenumerera på något av våra nyhetsbrev, är medlem eller aktieägare hos oss, svarar på våra enkäter, samarbetar kring evenemang och event, kommunicerar med oss via e-post eller andra kanaler där du registrerar dig.


Destination Läckö-Kinnekulle AB
Nya stadens torg, Gamla Rådhuset 531 31 Lidköping
Tel: 0510-200 20, E-post: 
info@lackokinnekulle.se
www.lackokinnekulle.se


Besök oss på vår webbplats eller följ oss i våra sociala kanaler.

facebooklinkedinyoutubeinstagram

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!