Senaste nyheterna från UI

Evenemangsturism & Hållbarhetsnavigatorn

Hej alla kunder och samarbetspartners!

Hoppas ni mår bra och att det händer lika mycket hos er som hos oss. Det är i alla fall känslan vi får i samtalen med er.

Lägg gärna till oss som mottagare för att undvika att dessa mail hamnar i spamkorgen i framtiden och sprid mailet vidare till kollegor & kunder om ni tycker de borde få detta.

Vi är i slutfasen av projektperioden för studien Framtidens evenemangsturism och det enda som återstår är analys och presentation av resultaten. Vi vill gärna att ni som kunder och samarbetspartners får möjlighet att ta del av detta. Läs mer om seminarierna nedan.

En annan nyhet är Hållbarhetsnavigatorn - Sveriges i särklass största studie inom hållbarhet kopplat till idrott, evenemang och ligor. Efter en lyckad förstudie innan sommaren har vi identifierat områden och frågor som nu ställts till svenska folket och analyseras på totalnivå och framförallt målgruppsnivå!

Ta hand om er, och förresten: en upplevelse är årets julklapp varje år!

Vännerna på UI

 

Några korta från UI

NYHET! HÅLLBARHETSNAVIGATORN

UI har genomfört Sveriges i särklass största studie inom hållbarhet kopplat till idrott, evenemang och ligor. Initiativet kom från Svenska Fotbollsförbundet, men vi landade ganska snart i att det här behövdes ett bredare perspektiv där vi tittar på betydligt fler områden. Undersökningen har genomförts tillsammans med Norstat och omfattar 4.000 intervjuer riksrepresentativt.

Läs mer om studien här!

FRAMTIDENS EVENEMANGSTURISM

Det är dags att presentera våra insikter från studien Framtidens evenemangsturism. Ta gärna chansen och anmäl er till något av de inplanerade seminarierna. Fler datum kommer tillkomma, bland annat i Stockholm och Göteborg.

Malmö: Den 25 november tillsammans med Event in Skåne - Till anmälan

Umeå: Den 3 december tillsammans med Visit Umeå - Till anmälan

 

NYTT VERKTYG FÖR MER ATTRAKTIVA DESTINATIONER

I arbetet med att öka attraktionskraften och utveckla en destinations profil och utbud är det viktigt att ta reda på vad besökarna förväntar sig och efterfrågar, likväl som att följa upp hur dessa förväntningar och behov uppfylls/tillfredsställs i samband med besöket.

Ur dessa problemformuleringar har Upplevelseinstitutet arbetat fram en Destinationstracking för att löpande mäta destinationers attraktivitet.

Läs mer om arbetet på Turismnytt

VÄLKOMMEN AXEL!

Under hösten gör Axel Rämhed praktik hos oss som projektledare där hans fokus kommer vara på medieanalyser.

Utöver praktiken hos oss spelar Axel handboll i AIK.
Varmt välkommen Axel!