Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Mot ljusare tider

Ännu ett pandemiår går mot sitt slut och nu tar vi avstamp mot ett nytt år med mer orientering!

2021 blev för många ännu ett sorgens år, och återigen har många upplevt en stor oro. Presskonferenserna har satt sin tydliga prägel, liksom kurvorna och stapeldiagrammen som illustrerat hur det osynliga men livsfarliga coronaviruset har spridit sig och på olika vis fördärvat tillvaron för oss människor.

Mot ljusare tider

Vi tror och hoppas att det har vänt och att vi snart kan leva som vanligt igen - att pandemin snart är ett minne blott. Vi ser fram emot adventstider och när sedan vintersolståndet infaller den 21 december går vi mot ljusare tider. På SOFT känner vi en stor framtidstro och optimism.

Mycket positivt har uträttats

Vi har lärt oss mycket under pandemiåren, vi har utvecklat vår kreativitet och hittat många nya former för både träning och social samvaro. 

Våra motionskoncept har slagit alla rekord i år igen, vi har blivit fler medlemmar, vi har jobbat hårt med likvärdigt tävlande, med stora kommande arrangemang, med nya spännande plattformar och efter årsskiftet kör vi igång utbildningar på ett nytt sätt som känns spännande.

Nu vänder vi blicken framåt. Helt avgjort går vi mot ljusare tider. Och tillsammans går vi stärkta ur ännu ett prövningens år.

Avslutningsvis vill vi passa på att önska alla orienterare ett fint avslut på 2021!

Maria Krafft Helgesson, förbundsordförande

Susanne Söderholm, förbundschef

PS Spana gärna in de övriga texterna i detta utskick. Där bjuds på såväl nyheter som förmånliga julklappstips.


facebookinstagramtwitterlinkedin

Vill du vara mer uppdaterad? Följ oss på våra sociala medier!


Julerbjudanden

GOD JUL? Inte riktigt än, men här kommer några fantastiska julklappserbjudanden från Svenska Orienteringsförbundets viktiga partners.

Ta del av våra tidsbegränsade erbjudanden via länken nedan, vi kommer även att addera ytterligare erbjudanden löpande – så håll utkik!

Julerbjudanden från våra partners


Tillsammans för ett mer hållbart idrottande.

Som en del av idrottsrörelsens arbete med hållbar utveckling kartlägger vi just nu resor och transporter. Att idrotta innebär ofta att resa såväl lokalt som över hela världen till träningar, turneringar och mästerskap. Målet är att hitta bättre och mer inkluderande sätt att resa och transportera på framöver. Vi hoppas att du vill delta i enkätundersökningen. Du som svarar är anonym och svaren kommer endast att analyseras på en övergripande nivå. 

Dina svar är ett viktigt bidrag i vårt arbete med att minska idrottsrörelsens totala klimatpåverkan, negativa hälsoeffekter och resekostnader. Målet är inte att vi ska sluta resa utan att hitta bättre och mer inkluderande sätt att resa och transportera sig på framöver.

Delta i undersökningen om resvanor:

LÄNK TILL ENKÄTEN 

Kartläggningen ingår i projektet ”Double impact- minskade utsläpp och ökad tillgänglighet inom idrottsrörelsen". Resultatet av projektet kommer att paketeras och bli användbart för alla idrottsförbund.

Projektet drivs av Riksidrottsförbundet tillsammans med Svenska Orienteringsförbundet, Svenska Handbollförbundet och Svenska Ridsportförbundet. Det finansieras av Vinnova (Sveriges innovationsmyndighet).


Vad är inkludering och vad innebär det att vara en inkluderande förening?

Lina Nilsson har nu varit projektledare inom inkludering på SOFT sedan maj i år och är precis klar med en delrapport över vad som hittills har gjorts, insikter och lärdomar samt vad som händer framåt.

Är du nyfiken på varför orienteringen ska jobba med inkludering läs intervjun med Lina HÄR.


Orienterings-magasinet Skogssport för halva priset

Vill du säkra den perfekta julklappen? Du som redan prenumererar på Skogssport kan ge bort en prenumeration till halva priset: 250 kronor i stället för ordinarie pris 500 kronor.

Du vet väl om att du kan ha en digital prenumeration på Skogssport? Vi har ett erbjudande som gäller året ut för nya prenumeranter:
för 249 kr får du Skogssport som e-tidning (ordinarie pris 349 kr).

Sedan ett år tillbaka har Skogssport adderat sajten orienteringsmagasinet.se, med dagliga nyheter om svensk och internationell orientering. Där hittar du också e-tidningen. Självklart kan du som prenumererar på papperstidningen också logga in och läsa e-tidningen!

För mer info/eller beställning: Surfa in på orienteringsmagasinet.se eller mejla prenumeration@skogssport.se


Kostnadsfri vård via Folksam

Till Råd och Vård för idrottsskador 
020-441111 kan orienterare, ledare och föräldrar ringa och få råd om hur skador kan förebyggas. Skulle det behövas mer än rådgivning ingår upp till två besök hos fysioterapeut och ett läkarbesök hos vårdgivare specialiserade på idrottsskador.

Svenska Orienteringsförbundets partner Folksam har byggt upp ett rikstäckande nätverk av vårdgivare där kostnadsfri inbokning sker vid behov.

Läs mer HÄR!


Nya hemsidor

Från och med 1 januari 2023 kommer Riksidrottsförbundet inte längre leverera hemsideslösningar till förbund och föreningar. På förbundet har vi börjat formera arbetet framåt och kommer innan årsskiftet att presentera en mer utförligare plan för arbetet.

Läs mer HÄRSvenska Orienteringsförbundet. Heliosgatan 3, 120 30 Stockholm
Telefon: 010-4765360. E-post: info@orientering.se. Hemsida: www.svenskorientering.se

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är medlem i en orienteringsförening och din/er förening är medlem i Svenska Orienteringsförbundet. Om du vill att någon mer ska få dessa nyhetsbrev hänvisa till att man kan anmäla sig här.
Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!