Livsavgörande present!

Transport av Cement, armeringsjärn m.m.

Vet du vad du ska ge i present?

Ibland är det svårt att komma på en bra present som visar kärlek och uppskattning. Varför inte ge bort en present som ger en familj i Burundi mindre lidande? 

Din present till anhörig eller god väns högtidsdag går då till det arbetet med att ge befolkningen rent vatten i tillräcklig mängd. Vattenförsörjningen ordnas, vilket betyder mindre lidande för befolkningen och det blir en annan situation för sjukvården.

Tillgång till rent vatten ger samhällen, förutom att förebygga sjukdomar, en möjlighet att ta sig ur ”fattigdomsspiralen”. Att inte behöva använda flera timmar varje dag för att hämta vatten och att slippa vattenrelaterade sjukdomar gör att människor kan lägga sin tid och energi på produktiva sysslor som genererar ökad livskvalitet.

Föräldrarna kan ägna mer tid åt arbete, mer tid till familjen och hemmet, barn kan i högre utsträckning gå i skolan och man behöver inte mediciner för vattenrelaterade sjukdomar.

Barn dör varje dag till följd av orent vatten och otillräckliga sanitetstillgångar. Detta kan förebyggas med tillgång till rent vatten.

50% av landets sjukhusbäddar upptas av patienter med vattenrelaterade sjukdomar.

85% av vattenrelaterade sjukdomar försvinner när ett område får tillgång till rent vatten. Barn och vuxna får ökad livskvalitet. Din gåva gör skillnad på riktigt. 

Beställ eller ladda ner ditt Gåvogram här.

 

Swish 123 582 01 05    eller    Bankgiro 473-1584

 Ingen administration dras från insamlade medel. 100% av varje skänkt krona går direkt till hjälpinsatsen i Burundi. Din gåva är avgörande!      

 

Vi är tacksamma över de Second Hand butiker och kyrkor som vi samarbetar med. Din Second Hand butik eller din församling kan också bli med och stödja vårt arbete.

 

Vi är en utsträckt hand till människor som behöver hjälp. En kan inte hjälpa alla, men tillsammans kan vi hjälpa många! Du är en viktig och värdefull del av vårt arbete.

För 50 kr. pr individ, kan vi ge ytterligare tusentals människor tillgång till rent vatten. En fjärdedel av alla dödsfall bland barn under fem år beror på förorenat vatten. 

 

Äntligen kan vi resa igen! Vi besöker er gärna och berättar om arbetet. Låter det intressant?  Kontakta oss på burundihjalpen@hotmail.com eller ring 070-233 79 41

 

Corona-viruset. Burundi påverkas inte så mycket av Corona, affärer och marknader är öppna som vanligt men prishöjningar och brist på varor är vanligt.

 

Sprid gärna Nyhetsbrevet, Du kan beställa det från vår hemsida. www.burundihjalpen.se

Vill du inte längre ha våra uppskattade nyhetsbrev, avanmäl dig här