Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

V 46, 2021

Nyhetsbrev

Välkommen till Hallands Släktforskarförenings nyhetsbrev! Nyhetsbreven skickas till våra medlemmar samt till dom som har tecknat sig för utskicken. Mycket nöje med läsningen!


Församlingssidorna – när du vill!

Vid tre olika tillfällen har Lars-Gunnar Svensson visat och berättat om våra uppskattade församlingssidor via zoom. Kanske har du ändå missat dem eller vill ha en repetition? Inga problem – föreläsningen är inspelad och finns nu att se igen, om och när du vill.


Nytt på hemsidan

Nu har det blivit lättare att hitta på vår hemsida. Redan på startsidan finns det nu direktlänkar till de vanligaste sökplatserna. Skrolla bara ner en liten bit och du hittar nu lätt dessutom till våra kurser, nästa års stora jubileum, nyhetsbreven, handledningsfilmerna och vår populära Facebookgrupp Halländska SläktFrågor HSF. Akademibokhandeln 28 november

Tro det eller ej men det är inte långt kvar till första advent. Hallands Släktforskarförening finns då på Akademibokhandeln, Storgatan i Halmstad, kl 14–18 för att bland annat teckna nya medlemskap. Perfekt som julklapp!


Årets sista föreläsning 9 december

En gammal tradition är julbadet – det sägs att det ofta var årets enda bad! Om bad handlar i alla fall årets sista föreläsning som heter något så lockande som ”Från zinkbalja till eget badrum”. Torsdagen den9 december kl 18.30 i föreningslokalen i Halmstad föreläser vår medlem Åke Eliasson om detta spännande ämne.
Tänk på att det är begränsat antal platser i föreningslokalen och att det därför är obligatorisk föranmälan till kansliet via e-post info@hallandsslaktforskare.se eller telefon 035-128272.


”Forska och fika”

Efter pandemin har många nu hittat tillbaka till våra populära måndagsträffar i föreningslokalen i Halmstad. Måndagsvärdarna är på plats för både släktforskarhjälp och kaffekokning.
Föreningslokalen 14.00-18.30, självstudier 9.30-14.00. Glöm inte att boka dator.
Välkommen!Släktforskarhjälp i Falkenberg

Mötesplats Mölle i Falkenberg har öppnat upp efter pandemin, så nu kan vi återuppta våra släktforskarträffar där. Varje tisdag kl 13-15 till och med den 7 december finns vi på plats i ”Lilla köket”. Därefter fortsätter vi från och med den 11 januari 2022.
Vi finns också på biblioteket i Falkenberg en gång i månaden, nästa gång blir den 7 december kl 15-19. Välkomna!Släktforskarhjälp från Varberg

Från Varberg fortsätter vi att erbjuda släktforskarhjälp på distans under december, januari och februari.

Vi erbjuder även hjälp med dataprogrammet Disgen. 


Kontakta Gunnar Bengtsson,

e-post: guben44@gmail.comSläktforskardagar 2022

Nu har Sköve sjösatt hemsidan för Släktforskardagarna 2022.


Information från DIS Syd

Besök gärna hemsidan. Där finns alla kurser och DIS-träffar inlagda i Skåne, Blekinge och Halland.
Som medlem i DIS Syd får man också deras nyhetsbrev.


Till sist – tänk alltid på att hålla avstånd och tvätta händerna. I alla sammanhang! 


Välkommen att besöka vår hemsida där du finner ingången till vår Medlemsportal, information om kurser, aktiviteter och mycket annat matnyttigt inom halländsk släktforskning!

Dela gärna detta Nyhetsbrev till dina släktforskarvänner.


Se filmen om Hallands Släktforskarförening.


Gå med i vår Facebook-grupp Halländska SläktFrågor HSF!


Läs tidigare nyhetsbrev här!


Hallands Släktforskarförening

Ryttarevägen 4

302 62  Halmstad

telefon 035-12 82 72

info@hallandsslaktforskare.se

www.hallandsslaktforskare.se


facebook

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är medlem i Hallands Släktforskarförening eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!