Nyhetsbrev nr 19, 19 november 2021
Ser nyhetsbrevet konstigt ut? Klicka här för att se nyhetsbrevet i din webbläsare.
Inte prenumerant än? Skriv upp dig för prenumeration här!
Tipsa en vän om vårt nyhetsbrev! Klicka här

 

Nytt landslag i synkro
- Team Inspire.

Svensk konståkning har återigen ett landslag i synkro - Team Inspire från Landvetter. Det stod klart efter uppstartslägret i Kungsbacka 29-31 oktober. Dessutom kvalade två juniorlag in som utvecklingslandslag för synkro. 

 
Läs mer →
 
 

Svenska medaljer på NRW Trophy.

6-7 november arrangerades tävlingen NRW Trophy i Dortmund, Tyskland, och resultatet blev säsongens första svenska medaljer på internationell tävling. Nikolaj Majorov tog silver i herrklassen och i damklassen tog Josefin Taljegård brons.

 
Läs mer →
 
 

Svenska framgångar i Tallinn Trophy.

Medaljer, personrekord och klarade poänggränser för mästerskap! Tallinn Trophy bjöd på nya framgångar för svensk konståkning. I seniorer damer tog Josefin Taljegård guldet efter att ha slagit nytt personrekord, och i juniorer herrar tog Andreas Nordebäck guld och Casper Johansson silver.

 
Läs mer →
 
 

Vaccinationsbevis för offentliga tillställningar.

På grund av oro för ökad spridning av covid-19 vill nu Folkhälsomyndigheten införa krav på vaccinationsbevis vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med fler än 100 personer inomhus från den 1 december.

 
Läs mer →
 
 

Majorov tävlar i Warsaw Cup.

Ny challengertävling för Nikolaj Majorov som 18-19 november tävlar i Warsaw Cup.

Följ tävlingarna online.

 
Läs mer →
 
 

Dessa tävlar i Elit- och Morgondagarserien.

Efter nio kvalificeringstävlingar och ett uppsamlingskval står det nu klart vilka åkare som kvalificerat sig till Elitserien och Morgondagarserien 2021/2022.

 
Läs mer →
 
 

Sporten. 

Singel/par


Tävlingskalender Team Sweden.

Uttagna åkare för att representera Sverige på internationella tävlingar i december:  

8-11 december - Challengerserien: Golden spin, Zagreb, Kroatien
Josefin Taljegård, Anita Östlund, Nikolaj Majorov

Synkro


Landslagsuttagning synkro.
Internationella kommittén har tagit ut Team Inspire, Landvetter KK, till landslaget. Juniorlagen Team Seaside från Tjörn och Team Spirit från Kungsbacka/Mölndal är uttagna till utvecklingslandslag.

 

Tävling. 


Kvalificering till Elitserien och Morgondagarserien.
Efter nio kvalificeringstävlingar och ett uppsamlingskval står det nu klart vilka åkare som kvalificerat sig till Elit- och Morgondagarserien 2021/2022. Här hittar du kvalificeringstabellerna.

 

FHMs hemställan om vaccinationsbevis påverkar tävlingsarrangemang.
Folkhälsomyndigheten vill införa krav på vaccinationsbevis vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med fler än 100 personer inomhus från den 1 december.  Mer information.

 

Arrangör sökes till deltävling i Elit- och morgondagarserien 12-13 mars.
Den 12-13 mars 2022 är två deltävlingar inplanerade i elitserien/morgondagarserien. Det finns en arrangör i Stockholm för den ena deltävlingen, men för den andra deltävlingen finns ännu ingen arrangör.  Intresseanmälan kan göras via e-post till camilla.fredman@skatesweden.se , gärna med kopia till respektive specialdistriktsförbund (SDF).

Arrangören behöver ha giltig tävlingsledningsledningsutbildning. Arrangörsanvisningar finns här.

 

Utbildning. 


Refresh ISU Calc FS - 5 december.
För dig som tidigare har gått utbildningen men är i behov av uppdatering av dina kunskaper genomförs "Refresh ISU Calc FS" som en digital utbildning. Sista anmälningsdag är 30 november. Mer information och anmälan.

Regionala utbildningar.
Regionala ledarutbildningar ( grundkurs och steg 1-2 för tränare samt domarkurs steg 1) arrangaras av SDF och föreningar.  Dessa hittar du i den centrala utbildningskalendern (sök fram aktuellt distrikt).

 


Tips på externa föreläsningar, utbildningar  och kurser
.


SISU-utbildningar.
SISU Idrottsutbildarna är en resurs för alla idrotter på såväl förbunds-, distrikts-, som föreningsnivå och har ett tydligt fokus på förening och individ. Kontakta ditt SISU-distrikt för att se vilka utbildningar och kurser som erbjuds i just distrikt.


Skatteverkets webbinarium: Idrottsföreningen som arbetsgivare

24 november kl. 17.00 – ca 18.15. Mer information och anmälan.

Fifty/Fifty.
Webbutbildningen Fifty/Fifty (sex digitala lektioner) guidar din idrottsförening till att bli mer jämställd, i allt från stora beslut till små handlingar som gör stor skillnad. Fifty/Fifty riktar sig till förenings- och förbundsstyrelser och är öppen och kostnadsfri att genomföra för alla idrottsföreningar och specialidrottsförbund i landet fram till och med 30 november. Läs mer här.

 

Förening.


Skicka in Föreningsrapporten senast 30 november.
Senast 30 november 2021 ska varje förening ha skickat in årets föreningsrapport. Föreningsrapporten fylls i via IdrottOnline – se deras guide för rapporten här.  Rapporten är öppen att börja fyllas från 29 oktober 2021.

 

Ansök om återstartsstöd senast 1 december.
Kom ihåg att söka återstartsstöd – vi vill ha er ansökan senast 1 december. Mer information.

 

Ny e-tjänst gör det enklare att begära ut registerutdrag.
Polisen har lanserat en e-tjänst där begränsat registerutdrag ur belastningsregistret enkelt kan begäras ut med hjälp av e-legitimering. Föreningar ska begära in registerutdrag för den som anställs eller har uppdrag i föreningen och där har direkt och regelbunden kontakt med barn. Föreningen ansvarar för att kontrollen genomförs, men det är den enskilde ledaren som begär utdrag från Polisen och uppvisar det för sin förening. Till Polisens e-tjänst

 

Idrottsavtal Scandic för boende och konferens.
Via Svenska Konståkningsförbundets idrottsavtal med Scandic erbjuds förmånliga priser på alla Scandichotell i Sverige. Rabatten gäller både boende och konferens. Mer information och avtalskod.

 
 

Glädje.Glöd. Gemenskap.

Testa våra digitala diskussionskort. De är framtagna för att underlätta diskussioner inom föreningen och konståkningsfamiljen.

 

Är du vår nya Förbundschef?

Vi söker en förbundschef som ska leda svensk konståkning mot Strategi 2026. Ansökan senast den 30 november 2021.
Mer information.

 

Jobba med konståkning.

Vill du jobba som tränare? Kanske finns det ett jobb som passar dig i någon av våra föreningar. Lediga tjänster hittar du här.

 

#skatesweden.

Vi är nyfikna på vad som händer i konståknings-sverige! Använd alltid #skatesweden när ni delar på sociala medier så dyker kanske just er bild upp i skateswedens flöde.

 

Tips och inspo.

Vi fortsätter samla tips om böcker, poddar m.m. under Att läsa själv på hemsidan. 

 
Tips och info →
 
 

Webshop.

Du vet väl om att du kan beställa profilprodukter, skridskoskolemärken, utbildningsmaterial och testkort i vår webshop?

 
Webshop→
 
 

Följ svensk konståkning.

FacebookInstagramYouTubeHome Page

 

Det här nyhetsbrevet skickas ut av Svenska Konståkningsförbundet. Du får nyhetsbrevet eftersom du är en del av konståkningssverige. Ifall du inte vill ta emot fler nyhetsbrev, klicka på länken här nedanför: