Nyhetsbrev med senaste nytt från AllAgeHub. Du får detta nyhetsbrev eftersom du aktivt valt att prenumerera på AllAgeHubs nyhetsbrev. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här. 

 

En samverkansplattform för forskning, utveckling och innovation som främjar tillgängliga boendemiljöer och välfärdstekniktjänster.

 
Nätverksträff 1 december

Testbädden AllAgeHub bjuder in till öppna seminarier/nätverksträffar några gånger per år. Den 1 december arrangerar vi en nätverksträff på temat hur vi kan göra modern teknik mer tillgänglig för alla åldrar och grupper. 

Kom och lär dig om "Dagny", en kostnadsfri app som hjälper personer som känner sig osäkra i den ”digitala världen”, eller om Skaraborgsprojektet "Teknik har ingen ålder och inga hinder".

Läs mer om träffen och anmäl dig på vår webb.

 
Skärmbild från WebbExpo-sajten

Du har väl inte missat vår digitala utställningsyta för välfärdsteknik? Syftet med sidan är att erbjuda omvärldsbevakning av produkter och tjänster inom välfärdsteknik som finns på marknaden eller är under utveckling. 

Besök WebbExpo här.

 
Skärbilder från SKR:s och från poddens hemsidor

Kompetenscenter för välfärdsteknik på SKR har en podcast om välfärdsteknik. Här kan du lyssna på intervjuer med personer som arbetar med digital transformation inom äldreomsorgen.

Länk till SKR:s sida om podden

Länk till poddens hemsida

 
Skärbild från Hemtjänstportalens hemsida

Vid Institutionen för designvetenskaper på Lunds Tekniska Högskola har forskare skapat en digital portal för alla som är aktiva inom hemtjänsten eller jobbar med utformning och förändring av hemtjänstens arbete. Hemtjänstportalen innehåller praktiska exempel, utbildningsmaterial, rapporter och vetenskapliga publikationer om arbetsmiljön.

Gå till portalen för att läsa mer.

 
Bild från projektets hemsida

Mitt under pandemin i Uddevalla startade en digital livsberättargrupp som riktade sig till seniorer. Syftet var att öka den digitala delaktigheten samt höja livskvaliteten hos deltagarna. Samtalen har gett nya vänskaper och större vana att använda digital teknik.

Läs mer på Uddeallas hemsida.

 
Skärmbild från folkbildningsrådets hemsida

På Mora folkhögskola hålls kursen Anpassad IT för personer med intellektuell funktionsnedsättning. Med folkbildningens förmåga att hitta lösningar utifrån individens behov och förutsättningar kan man bidra till ökad delaktighet och att fler får leva ett gott liv, det skriver Robert Öberg från riksförbundet FUB och Kerstin Gatu från Mora folkhögskola i ett blogginlägg.

Läs mer på folkbildningsrådets webb.

 
Skärmbild från Kommunals hemsida

Fackförbundet Kommunal har tagit fram två rapporter som belyser medlemmarnas inställning till införande av teknik och hur deras förväntningar på tekniken ser ut. Höga förväntningar på ny teknik är den andra rapporten.

Läs mer om vad man kommer fram till i rapporten här.

 
Skärbild från kunskapsguidens hemsida

Välfärdsteknik är digital teknik som gör att en person som har eller löper risk att få en funktionsnedsättning kan behålla eller öka sin trygghet, aktivitet, delaktighet och självständighet. Under Kunskapsguidens tema om välfärdsteknik hittar du grundläggande information i ämnet, publikationer, poddar och webbutbildningar.

Läs mer på kunskapsguiden.se

 
Skärmbild från SKR:s hemsida

Kompetenscenter välfärdsteknik sänder en serie seminarier där varje avsnitt har fokus på en särskild välfärdsteknisk tjänst.  Senaste seminariet handlade om hur kommuner på olika sätt kan påbörja arbetet med automatisering.

Du hittar de inspelade evenemangen här.

 
Skärmbild från webbsajten för Svenskarna och internet

Ta del av årets upplaga av Svenskarna och internet 2021 – en studie av svenska folkets internetvanor som genomförs årligen av Internetstiftelsen.

Läs mer om studien på dess webbplats.

 
FacebookLinkedInHome Page

Dela nyhetsbrevet på:
Facebook | LinkedIn | Twitter

AllAgeHub

Ett initiativ av GR-kommunerna Ale, Alingsås, Göteborg, Härryda, Kungsbacka, Kungälv, Lerum, Lilla Edet, Mölndal, Partille, Stenungsund, Tjörn och Öckerö med Göteborgsregionens kommunalförbund (GR) som projektägare.

Samverkansparter

Forskningsmiljöerna AgeCap och GPCC vid Göteborgs Universitet, Centrum för vårdens arkitektur och Design & Human Factors vid Chalmers tekniska högskola, Centrum för välfärdsstudier vid Högskolan i Borås

Studieförbundet ABF
Studieförbundet vuxenskolan

Pensionärernas riksorganisation (PRO)
SPF Seniorerna

Funktionsrätt Västra Götaland
LaSSe Brukarstödcenter
Nationellt kompetenscentrum Anhöriga
Our Normal

Business region Göteborg
Sahlgrenska Science Park
VGR – Koncernstab Hälso- och sjukvård – Vårdens digitalisering,
DART och AI Sweden
Västkom

Finansiärer

13 GR-kommuner 
Ale, Alingsås, Göteborg, Härryda, Kungsbacka, Kungälv, Lerum, Lilla Edet, Mölndal, Partille, Stenungsund, Tjörn och Öckerö

Vinnova

Västra Götalandsregionen
Regionutvecklingsnämnden