Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Nr 30 2021


Hej på er

Idrottsstipendium, en möjlighet som nu öppnat sig efter vårt inträde i RF. Nu finns det möjlighet att söka från Prins Bertil och Prinsessan Lilians idrottstiftelse. Ändamålet är högre vidareutbildning för ledare och instruktörer.

Vi tipsar även om ICUs utbildningsportal, nu finns alla deras utbildning tillgängliga i deras utbildningsportal. Det är gratis och skapa ett konto där så in och registrera er och se sen på vilka utbildningar just du vill köpa och gå. 

Idrottsforskning.se har även skrivit en väldigt intressant artikel om uppvärmning. Hur jobbar ni med uppvärmningen i er förening? Har ni tänkt på hur viktigt den är för kommande prestationer?

Klart är nu också att Stars Winter cup är sanktionerad och kommer hållas i början av 2022. 

Med i Cheerinfo i dag finns även ett tips om frukostseminarium den 18 november. Så kan du förebygga osunda idrottsmiljöer för unga. Webbinariet är gratis så det är bara att anmäla sig.

Jag fortsätter att ge er föreningsord och förklaringar. Nu kan du få koll på vad votering och acklamation innebär. Fortsätt kom in med ord ni vill få en förklaring på, det är kanske fler än du som vill veta om dem.

High Five på er alla

Kia


Prins Bertils och Prinsessan Lilians idrottsstiftelse

Stiftelsens ändamål är att främja svensk idrott genom stipendier till ledare och instruktörer för deras vidareutbildning, både nationellt och internationellt. Ändamål för stipendiet är att ge ledare och instruktörer högre vidareutbildning, både nationellt och internationellt.

Mer information kring stipendiet samt ansökningsblankett finner ni på RF hemsida. 

Blanketten mejlas in till scf@cheerleading.se


ICU Coach course - utbildningsmöjligheter

ICU erbjuder nu alla tränare och coacher tränarutbildningar och certifieringar kring säkerhet, regler, teknikutbildning och utveckling av program via sin hemsida. Kurserna varvar video och praktisk träning samt teoretiska moment. Du som tränare har möjlighet att lägga upp studierna i din egen takt.

Oavsett om du gått någon av ICUs utbildningar innan eller inte kan alla gå utbildningarna som finns på portalen.

Det är gratis att skapa ett konto och väl inne när du loggat in, följ anvisningarna och skapa din egen personliga tränarprofil.

När du väl är inloggad och skapat ditt konto på webbplatsen kan du komma i gång och köpa de utbildningar som passar just dig.


Bra förberedd med rätt uppvärmning

Idrottsforskning.se har tagit fram underlag kring uppvärmning och varför den är så viktigt. En väl genomförd uppvärmning förbereder den aktiva, så väl fysiskt som mentalt, på den stundande uppgiften som träningen eller tävlingen innebär. Rätt utförd kan uppvärmningen även i vissa fall minska skaderisken. Vad är viktigt att tänka på när man värmer upp?


Tävlingar 2022

Ännu en tävling har nu sanktionerats och klart är att Stars Winter Cup kommer genomföras den 29-30 januari 2022 i Brännkyrkahallen, Stockholm.


Tips om digitalt frukostseminarium

Så kan du förebygga osunda idrottsmiljöer för unga

Inom idrottsrörelsen finns exempel på miljöer där barn och ungdomar far illa, visar CIF i en aktuell rapport. Det kan handla om alltifrån ohälsosamma elitsatsningar och personkulter kring tränare till trakasserier, sexuella övergrepp och tystnadskulturer.

Hur kan ledare, föräldrar, föreningar och förbund få syn på, förstå, förändra och förebygga dessa osunda idrottsmiljöer? Det här webbinariet ger dig verktyg att jobba med frågorna i din förening eller ditt förbund.

Digitalt frukostseminarium 18 november kl 08.00-09.00.


Föreningsordlista

Revision

En revision är då revisorn/revisorerna granskar ekonomin och övriga handlingar som protokoll för att se att det finns understöd för utbetalning mm. Detta kan ske vid ett enstaka tillfälle, men bör göras ofta och löpnade under året beroende på hur stor föreningen är. Man kan göra en revision både på verksamheten och på ekonomin och man kan ha olika revisorer för de olika uppdragen.

Talarlista

Talarlista är en lista som förs av mötesordföranden eller mötes presidium, över de som begärt ordet under mötet och i vilken ordning man ska få tala. På större möten krävs oftast att man anmält sig till talarlistan för att man ska få tala under mötet.

Sluten omröstning

Sluten omröstning innebär att omröstningen sker anonymt, exempelvis med valsedlar eller genom att man skriver namnet på den person eller det förslag man vill rösta på. Denna form av omröstning tillämpas oftast vid personval.

Acklamation

Acklamation kommer från latin och betyder bifallsrop, Acklamation är i vår föreningsdemokrati den vanligaste sättet att fatta ett beslut på ett möte. Genom att man ger sitt Ja-rop högt ut i lokalen. 

Votering

en votering eller omröstning är när man via handuppräckning eller uppräckning av valsedlar tydliggör hur man vill rösta i en fråga på ett möte. Om acklamation tillämpats och mötet är av annan uppfattning av acklamations resultatet än vad ordföranden deklarerar kan votering krävas. Då sker omröstning via handuppräckning så rösträknarna på mötet har en möjlighet att räkna specifika röster och antal. 

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en medlem till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!