Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Som mottagare av detta nyhetsbrev ska du vara minst 25 år gammal och medveten om att det innehåller information om produkter med alkohol. Om detta inte stämmer ber vi dig att avregistrera dig på länken längst ner.Hallå alla sköna läsare av våra nyhetsbrev!

Som ni kanske vet så har Systembolaget ändrat sina lanseringsdagar till fredagar. Det innebär att ni får någon extra dag på er att fundera på våra tips.

Jag kan bara önska er alla en fortsatt skön vecka och hoppas ni hittar något gott.

/Gonzo


Tynt Meadow English Trappist Ale 7,4% - SB.11449 - 34,90kr

bryggs med engelsk korn och humle och med en engelsk jäststam. Det är ett överjäst öl med sekundär jäsning i flaskan.

Dess doft innehåller antydningar av mörk choklad, lakrits och rika fruktsmaker. Ölet är mahognyfärgad, med en subtil, varm röd nyans och med en bestående skumkrona. Ölet är fylligt och balanserar smaken av mörk choklad, peppar och fikon. Det lämnar en varm och torr finish i munnen. Med en lätt fruktighet och de varma tonerna av den engelska humlen ger den en smak av röd frukt. Eftersmaken är överraskande gnistrande.

Mount St Bernard Abbey - Coalville Leicestershire

Trappistöl brukar namnges efter den plats där klostret ligger. Munkarna i Mount Saint Bernard Abbey bestämde sig för att kalla sitt trappistöl "Tynt Meadow", för att hedra kopplingen till den mark där klosterlivet återfanns i Midlands nästan två århundraden tidigare, runt 1835. Munkarnas huvudsakliga arbete har alltid varit odlingen av marken. Cistercienser har alltid varit jordbrukare, men i början av det tjugoförsta århundradet blev det allt tydligare att det inte längre var hållbart vid Mount Saint Bernard. Munkarna började leta efter en alternativ inkomstkälla och bestämde sig för att återuppliva klostret för öltillverkning. På 1800-talet bryggade munkarna i Mount Saint Bernard Abbey också öl, tyvärr har det historiska receptet gått förlorat. Byggandet av bryggeriet påbörjades i september 2017 och den första Tynt Meadow lanserades sommaren 2018, då utan ATP-loggon. I september 2018 fick Tynt Meadow den officiella Trappiststatusen som världens 12: e Trappist Bryggeri.


Förra veckan lanserade vi Abbaye D'Aulne's Julöl och detta följer vi upp med att lansera 4 öl i beställningssortimentet. 

Blonde, Brune, Blanche de Charleroi & Cuvée Royale hittar ni mer om nedan. 

Abbaye D'Aulne Blonde 6% - SB.54387 - 32,90kr

Blonde Ale med en andra jäsning i flaskan.

En komplex öl med delikata fruktiga toner och en fin humlig doft. Den mjuka munkänslan och den komplexa fylligheten ligger i perfekt harmoni med alkoholtonerna. En öl med mycket finess, elegans och en lång utsökt eftersmak.

Abbaye D'Aulne Brune 6% - SB.54386 - 32,90kr

Belgisk mörk ale med en andra jäsning i flaskan.

En lätt nötig doft med maltiga och rostade toner. Smaken är tydligt kryddig och har en honungsliknande sötma. Den underliggande humlen förblir diskret och betonar istället malten i detta delikata kloster-öl.

Brasserie du Val de Sambre Blanche de Charleroi Organic 5% - SB.54414 - 29,90kr

Belgisk veteöl
En uppfriskande veteöl med lätta toner av apelsinskal och koriander. En Champagne-liknande krispig munkänsla med ett långt mjukt och fruktigt avslut.

Abbaye D'Aulne Cuvée Royale 9% - SB.54388 - 89,90kr

Brune klosteröl med andra jäsning i flaskan. Lätt kopparaktig färg med intensiv, karamelliserad smak som utmärks av en palett med läckra smaker, kraftfulla aromer och kryddor. Denna öl kommer att glädja alla älskare av starka brunes.


Abbaue D'Aulne Christmas Beer 9% - SB.11293 - 25,90kr

Nyanserad, fruktig smak med liten sötma, inslag av fruktkaka, aprikosmarmelad, pomerans, ljus sirap och nötter.

Brasserie Val de Sambre (Abbey D’aulne)

Projektet startade 1998 när man beslutade för att brygga öl i de gamla kloster-ruinerna (Abbey D’aulne) i Walloon-regionen strax söder om Charleroi där Cisterciensermunkar bryggde öl redan under medeltiden. 

Succén var snart ett faktum och man behövde nya lokaler för större produktionskapacitet och 2019 flyttade man i nya, toppmoderna faciliteter bara några kilometer från klostret.

Abbey D’aulne är ett av endast tre belgiska kloster-bryggerier som fortfarande brygger en del av sin öl i själva klostret.

Förutom klassisk belgisk klosteröl (Abbey D’aulne) brygger Brasserie Val de Sambre idag även mer modern fruktöl och ekologiskt veteöl i de nya lokalerna.


En mycket stark stout med brända toner från rostad kornmalt, rökmalt, kaffe, lite kryddor och som pricken över i, en shot rom och sedan lagrad på ek. Denna öl kan lagras i flera år i ett mörkt skåp eller källare. Men den kan också drickas nu. Köp en extra flaska och spara den till ett speciellt tillfälle om några år. Det kommer att utvecklas som ett bra vin – bara bli bättre och bättre i många år.

Drick den till söta desserter, choklad eller bara som den är, i eget majestät.


La Maison Du Rhum erbjuder konsumenterna rom med autentisk bakgrund, särskiljande aromatiska profiler och ett sant ursprung. Dessutom är varje cask noga utvald med omsorg och precision från varje enskilt destilleri av dess romexperter.

Varje rom är åldrad och blandad i sitt hemland, vare sig det är Guatemala, Colombia, Guadeloupe, Trinidad och Tobago, Saint Lucia eller Reunion Island för att sedan uteslutande buteljeras av Dugas i Frankrike.

Sortimentet erbjuder en stor mångfald av aromatiska profiler (melass, sockerrörshonung eller ren "Agricole" sockerrörsaft), i olika typer: fransk, engelsk eller spansk.

De särpräglade etiketterna för hela sortimentet inspireras av vintage-rom-etiketter från samlingen av en rom entusiast.

Perou 2011 48% - SB.83359 - 819kr

Från Millonario i norra Peru som är över 100 år gammalt destilleri. Denna rom är destillerad i Column Still 2011 och buteljerad 2020. Lagrad på amerikanska bourbon fat enligt Solera metoden. Stor doft med inslag av röda frukter och vanilj. Len och elegant med sherrytoner och en mjuk kryddighet. Lång eftersmak med inslag av exotisk frukt. Sockerhalt är 8,33 gram/liter. Totalt är 5486 flaskor buteljerade.

Colombie 2008 46% – SB.51403 - 809kr

Från Hacienda Coloma som har funnits i familjen Constain i 2 generationer. Grundaren Alberto Constain Medina skapade den mest berömda kaffelikören i Colombia, hans son Alberto Constain Cenzamo startade med romproduktionen Coloma. Denna eleganta rom är skapad och blandad av två av Colombias bästa masterblenders, Sandra Reategui och Judith Ramirez. Denna rom är destillerad 2008 och buteljerad 2020 med en lagring på amerikanska bourbon fat och med en slutlagring 1 månad på gamla kaffelikör fat. En komplex och mjuk rom med stora inslag av vanilj, exotisk frukt, kaffe och körsbärstoner. Sockerhalt 10,50 gram/liter. Totalt är 5486 flaskor buteljerade.

Trinidad & Tobago 2008 50% – SB.51394 - 819kr

På en av romhistoriens ursprungliga födelseplatser, den lilla karibiska ön Trinidad och Tobago. Där går sockerrörets kultur tillbaka till 1700-talet. Ursprungligen koloniserat av Spanjorer och sedermera Engelsmän är nationen än idag trogen sitt brittiska arv genom att producera traditionella rom som destilleras i kolonpanna. Detta suveräna "eau-de-vie" från sockerrör har gjort Trinidad & Tobago till en av de mest välrenommerade destillatörerna. Destillerad i Column Stil 2008 och buteljerad 2020, lagrad på amerikanska bourbon fat och slutlagring 5 månader på Amontillado fat ifrån Jerez. En otrolig aromatisk rom med mjukt anslag och mycket välbalanserad och med en lagom sötma. Sockerhalt 6,70 gram/liter. Totalt buteljering är 1829 flaskor.

Ile de La Reunion 2010 45% – SB.80523 - 809kr

Riviére du Mat är grundat 1886 är en av de få kvar i världen att producera riktigt traditionell rom och även Agricole rom. Destilleriet är utrustat med 2 Column Stil, 1 singel destillering för att producera aromatisk rom den andra för trippel destillering för en elegans. Romen lagras sedan mestadels på franska nya fat och på cognacsfat. Denna rom är blandad av Masterblender Jean Grondin och Christian Vergier. Destillerad 2010 och buteljerad 2020.Aromatisk, torr med stor doft med inslag av fruktkompott, litchi och en nypa kryddor, exotiska kokta frukter och eleganta kryddaromer såsom kanel, muskotnöt och sandelträ. Lång och delikat bitterhet på finishen. Sockerhalt är 1,06 gram/liter. Totalt är 5486 flaskor buteljerade.

Sainte-Lucie 2012 45% – SB.80176 - 809kr

Destillerad i Column Still (Coffey Still Design hos St Lucia Distillers - Sainte-Lucie). Denna rom är destillerad 2012 och buteljerad 2020 med en lagring på amerikanska bourbon fat. En ren och torr rom med inslag av citrus och apelsinmarmelad, kryddor och torkad vanilj och med en viss lakrits ton i slutet. Sockerhalt 1,90 gram/liter. Totalt är 5486 flaskor buteljerade. Lagrat på 1 år gamla fat ifrån amerikansk vitek. Limiterad produktion.

Panama 2009 45% – SB.84125 - 795kr

Destillerad i Column Still 2009 i Panama och buteljerad 2020. Lagrad på amerikansk vit ek och slutlagrad 3 månader på Palo Cortado fat. Aromatisk och inslag av viss rökighet, torkad frukt, och exotiska frukter, med en lång och elegant eftersmak. Sockerhalt är 22,50 gram/liter. Totalt är 4571 flaskor buteljerade.


45% tinta roriz, 40% touriga franca, 15% touriga nacional. Handskörd, noggrann selektering och jäsning i ståltank. Druvorna till Mural kommer från egna vingårdar fördelat på 5 olika estates. Q.do Portal, Q.do Confradeiro, Q.dos Muros, Q.da Abelheira och Q. das Manuelas. Vingårdarna ligger på olika höjd och vetter åt olika håll vilket ger ett komplext urval av druvor för högsta kvalitet.

Rubinröd färg, rikt fruktig doft med inslag av mörka bär, viol, svarta körsbär, mineral och kryddor. Passar som sällskapsvin och till rätter av ljust kött och fågel, pasta och pizza liksom plockmat.

Quinta do Portal är en familjeproducent med flera generationer bakom sig och numera med Pedro Mansilha Branco i spetsen. Firman framställer bordsviner från Douro, Moscatel och Port viner. Totalt har man 100 hektar vingårdar i Douro. Vingårdarna ligger på olika höjd och vetter åt olika håll vilket ger ett komplext urval av druvor för högsta kvalitet


Ett familjeägt vinhus med rötterna i Portvinsindustrin. Idag drivs firman av femte generationen, Dirk Niepoort. Med kollegorna i Douro Boys är Dirk Niepoort en av de viktigaste personerna bakom utvecklingen av bordsviner i Douro. Då han kom tillbaka till firman 1987 efter studier utomlands, påbörjades ett omfattande förnyelse–arbete, man köpte egna vingårdar och började experimentera med bordsviner.

Niepoort Bioma Vinha Velha Crusted Port - SB.93982 - 279kr

Druvorna växer som traditionell fieldblend i vingården Vinha da Pisca, där vinrankorna är 80-100 år gamla. Handskörd och fottrampning utan avstjälkning i traditionella granitkar (lagares). Efter jäsning och förstärkning med vinsprit fick detta vin mogna i 550 L portvinsfat (pipor) i en sval del av Quinta de Napoles i Douro. Vinet är en blend av årgångarna 2011 och 2012. Vinet buteljerades 2014 utan att filtreras och beteckningen Crusted syftar på den fällning som kan uppstå i buteljen.

Djup mörkröd färg, fyllig smak med karaktär av svarta plommon, björnbär, körsbär, mörk choklad, mint och en avrundad ekfatston. En frisk syra och spänstiga tanniner samsas i en lång eftersmak. Kan njutas på sin egen hand efter en smakrik middag, eller till desserter med choklad, nöt, torkad frukt eller till smakrika ostar. Kan sparas i decennier men även njutas redan nu. Servera kyld och dekantera gärna. Restsötma 101 gram/L.

Niepoorts portviner uppskattas internationellt för sin balans och elegans. 

Nyligen fick de 99-100 p av Parker för Vintage Port 2017. 

---------------------------------------------------------------

Niepoort Ultreia 2015 - SB.95553 - 309kr

Ultreia framställs genom ett samarbete med den välkända spanska vinmakaren Raul Perez. Druvorna kommer från två vingårdar på hög höjd i Douro, som valts ut av Raul Perez. Druvorna handskördades och fick jäsa med naturlig jäst i stora öppna ekfat. Druvorna avstjälkades ej. Jäsningen pågick under 35 dagar och avslutades i mindre franska ekfat, 228 L, följt av lagring 12 månader.

Stor öppen doft med balsamisk och floral karaktär. Medelfyllig smak med inslag av mörka bär, vilda skogsbär, svarta körsbär, viol, ekfat och mineral. Vinet har en frisk syra och elegans i en lång eftersmak. Servera vid 16-18 grader till rätter av ljust och mörkt kött, fågel och smakrikt vegetariskt. Kan fortsätta utvecklas i buteljen många år, beroende av lagringsförhållanden.

Som ett joint venture har även Niepoort framställt vin hos Raul Perez, i spanska Ribera Sacra. Vinet ”Ladredo”. 

Tillfälligt exklusivt släpp 22/10, 240 fl. 


EU:s nya dataskyddsförordning GDPR trädde i kraft 25 maj 2019, med anledning av det vill vi informera er som är mottagare av nyhetsbrevet om att er mailadress finns i vårt register, men inga övriga personuppgifter.

Vill ni avregistrera er från vårt nyhetsbrev är det enkelt att göra det via länk längst ner. Vill ni veta mer om vår uppdaterade dataskyddspolicy, vänligen kontakta oss på info@wickedwine.se

www.wickedwine.se

facebook.com/wicked.wine
instagram.com/wickedbeersociety
instagram.com/wicked_wine_club

twitter @ww_crew

---

Skicka vidare till en kollega

---

Telefon: 08-544 723 53 | info@wickedwine.se

Som mottagare av detta nyhetsbrev ska du vara minst 25 år gammal och medveten om att det innehåller information om produkter med alkohol. Om detta inte stämmer ber vi dig att avregistrera dig på länken nedan.

Din epost är registrerad antingen genom formulär på wickedwine.se eller att du har skrivit upp dig på någon av våra tävlingar på mässor och provningar.

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev.
Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.