Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

V 44, 2021

Nyhetsbrev

Välkommen till Hallands Släktforskarförenings nyhetsbrev! Nyhetsbreven skickas till våra medlemmar samt till dom som har tecknat sig för utskicken. Mycket nöje med läsningen!


Församlingssidorna igen – nu på kvällstid!

Berömmen haglade återigen efter Lars-Gunnar Svenssons föreläsningar om HSF:s församlingssidor via zoom. Hade du ingen möjlighet att se dem eftersom de var mitt på dagen? Ingen fara, han upprepar föreläsningen igen på kvällstid torsdagen den 11 november kl 19.

Lars-Gunnar Svensson informerar och berättar hur det går till att använda församlingssidorna och visar delar av dess fantastiska innehåll. Efter föreläsningen har du möjlighet att ställa frågor.

Det är helt gratis och du kommer till föreläsningarna via SFD2021-digital. Skrolla ner en bit till rutan ”Efterfest i zoom” och sedan ”Klicka här”. Först till kvarn!


Arkivens dag

Arkivens dag firas alltid andra lördagen i november, som i år infaller den 13 november. Årets tema är Röster i arkiven. Hallands Släktforskarförening firar genom att erbjuda en föreläsning med Kalle Bäck, professor i historia. Du har möjlighet att se den både i Varberg och Halmstad. Kalle Bäck kallar sin föreläsning för ”Brott och straff under 400 år” (ändrad titel på föreläsningen). I Varberg kommer också Andreas Karlsson hålla ett kortare anförande om ”Från Arkiv till fiktion”.
Välkomna!
Kl 11: Komedianten, Varberg
Föreläsningen med Kalle Bäck på Komedianten i Varberg är gratis men det behövs ändå en biljett. Biljetten hämtar du här: https://secure.tickster.com/xtjwm2t6e2c0grx
Kl 13: Komedianten, Varberg
Författaren och vår medlem Andreas Karlsson berättar i ”Från arkiv till fiktion” om hur han använt arkivforskning i sina skönlitterära böcker.
Kl 14: Stadsbiblioteket, Halmstad
Föreläsningen med Kalle Bäck. Fri entré.Släktforskarhjälp

Äntligen har vi kommit igång igen med vår släktforskarhjälp på Stadsbiblioteket i Halmstad. Första torsdagen och andra lördagen i månaden är vi på plats. Under den här månaden finns vi alltså där den 4 november 2021 kl 14–17 och den 13 november kl 11–14.
Drop in, vi hjälper så många som vi hinner. Max 30 minuter/person.


Mantalslängder

Mantalslängder är en bra ersättning om det saknas kyrkoböcker men ibland kan de vara svårtolkade. På torsdag den 4 november kl 18.30 berättar Christer Arvidsson hur man läser dem.

Föreningslokalen i Halmstad. 40 kr/person, fika ingår. Välkommen!

Begränsat antal. Obligatorisk föranmälan via e-post till info@hallandsslaktforskare.se eller telefon 035-128272.Släktforskarhjälp i Falkenberg

Mötesplats Mölle i Falkenberg har öppnat upp efter pandemin, så nu kan vi återuppta våra släktforskarträffar där. Varje tisdag från och med den 2 november kl 13-15 till och med den 7 december finns vi på plats i ”Lilla köket”. Därefter fortsätter vi från och med den 11 januari 2022.
Vi finns också på biblioteket i Falkenberg en gång i månaden, nästa gång blir den 7 december kl 15-19. Välkomna!Släktforskarhjälp från Varberg

Från Varberg fortsätter vi att erbjuda släktforskarhjälp på distans under december, januari och februari.

Vi erbjuder även hjälp med dataprogrammet Disgen. 


Kontakta Gunnar Bengtsson,

e-post: guben44@gmail.comHöstprogram i Kullabygden

Kullabygdens Släktforskares höstprogram finns nu på deras hemsida!


Information från DIS Syd

Besök gärna hemsidan. Där finns alla kurser och DIS-träffar inlagda i Skåne, Blekinge och Halland.
Som medlem i DIS Syd får man också deras nyhetsbrev.


Till sist – tänk alltid på att hålla avstånd och tvätta händerna. I alla sammanhang! 


Välkommen att besöka vår hemsida där du finner ingången till vår Medlemsportal, information om kurser, aktiviteter och mycket annat matnyttigt inom halländsk släktforskning!

Dela gärna detta Nyhetsbrev till dina släktforskarvänner.


Se filmen om Hallands Släktforskarförening.


Gå med i vår Facebook-grupp Halländska SläktFrågor HSF!


Läs tidigare nyhetsbrev här!


Hallands Släktforskarförening

Ryttarevägen 4

302 62  Halmstad

telefon 035-12 82 72

info@hallandsslaktforskare.se

www.hallandsslaktforskare.se


facebook

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är medlem i Hallands Släktforskarförening eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!