Nyhetsbrev med senaste nytt. Bilderna är länkade. Problem att visa det?  Se det i webbläsaren.

I Rydebäck arbetar vi tillsammans för att skapa en attraktiv livsmiljö för människor, natur, kultur och rekreation.

NYHETSBREV


Nr. 18, 8 november 2021   
Kontakt: info@rydebacksbyalag.se Facebook: Rydebäcks Byalag

Ansvarig utgivare: Rydebäcks Byalag,
Ordf. Ingvar Pettersson – Redaktör: Malin Persson

Nyhetsbrevet når varannan vecka ca: 5.000 personer i Rydebäck och omgivningar samt ledande politiker och tjänstemän i Staden.
Byalaget arbetar ideellt och utan personliga ersättningar.


FINT PÅ STATIONEN

Som den pendlande rydebäcksbon säkert har noterat har det pågått ett arbete på perrongerna en period. Den som nyttjar tågtrafiken har också sett hur fint det blev. Vi har fått ny stenbeläggning på båda perrongerna och resultatet blev verkligen ett lyft. Det tackar vi för!


JULMARKNAD

Annons för julmarknaden

Den 4 december är det åter dags för Rydebäcks julmarknad. Vi har den stora glädjen att berätta att årets upplaga kommer gå av stapeln i och utanför Tegels gamla lokal.

Vi vill rikta ett stort tack till Tegels ägare för den stora generositeten man visar Rydebäck när man låter oss använda lokalerna, det är verkligen den mest perfekta lokalen för en julmarknad vi kan tänka oss.

I vanlig ordning kommer det att bjudas på glögg och pepparkakor, scouterna och RIF kör sin grej och lokalerna kommer att fyllas av allehanda hantverkare som säljer sina produkter. Vi har också varit i kontakt med tomten som lovar att titta förbi.

Tack även till Lena Sundström på Sundreklam för de fina skyltarna och annonsen.

Varmt välkomna den 4 december mellan klockan 14 och 17.


SNART DAGS FÖR MEDLEMSAVGIFT FÖR 2022

Snart påbörjar styrelsen och ett antal frivilliga eldsjälar arbetet med att dela ut inbetalningsanvisningar i alla brevlådor i hela Rydebäck. Varje år promenerar vi runt och delar ut breven, både till medlemmar och till dem som inte har blivit medlem ännu. Avgiften kommer även i år vara 200 kronor per hushåll om ingen i hushållet har fyllt 75, har någon i hushållet fyllt 75 år är avgiften 100 kronor per hushåll.

Så håll utkik i din brevlåda och kom ihåg att ju fler medlemmar vi är desto starkare blir vi.

Vi ses i byn, hälsar styrelsen!


REFLEXER

Nu när vi har gått in i den mörka säsongen vill åter påminna om vikten av att synas i mörkret.

40 procent av alla trafikolyckor där gående är inblandade inträffar när det är mörkt. Genom att bära reflexer syns du bättre och minskar risken för att råka ut för en olycka betydligt. Detta och mycket mer kan man läsa om på NTFs hemsida. Klicka här för att komma dit.

Bilden nedan illustrerar att en mörkt klädd person först syns när bilen är 20-50 meter ifrån, en ljusklädd person syns cirka 60 meter ifrån medan en person som bär reflex kan upptäckas hela 125 meter ifrån. Sensmoralen är alltså: Alla fotgängare bör bära reflex.

Byalaget hade i fredags glädjen att få dela ut gratis reflexer till en hel avdelning på Blidögatans Förskola. När Byalaget för två år sedan köpte in reflexer var det av just den anledningen, för att vi vill att rydebäcksborna ska synas ordentlgit i mörkret. Finns det fler  förskolor eller andra verksamheter som behöver reflexer är ni varmt välkomna att kontakta Byalaget.

Bild från NTF.se. Klicka på bilden för att komma dit.

INFORMATION FRÅN VÅRDCENTRALEN

Säsongsinfluensan

Årets säsongsinfluensavaccinering sker i år lördagarna 13 och 27 november. Är du 65 år eller äldre så erbjuds du att via 1177 boka din tid alternativt att ringa till oss på telefonnummer: 042-406 05 23 så bokar vi en tid till dig. Är man 80 år eller äldre erbjuds du även att få en tredje dos Covid-vaccin samma dag.

Covid-vaccin

Vårdcentralen följer de direktiv vi får från Regionens vaccinationssamordnare och erbjuder nu alla som har hemtjänst, hemsjukvård eller är 80 år och äldre en tredje dos Covid-vaccin. Önskar du få den tidigare så är du hjärtligt välkommen att höra av dig till oss via 1177 (där kan du boka tiden själv) eller genom att ringa oss.   

Patientråd

Tisdagen 23 november KL. 18.00  bjuder verksamhetschefen Helena Pedersen in till möte för att kunna skapa en ännu bättre vårdcentral till byn.

Anmäl ditt intresse att vara med genom att säga till i receptionen!


OLYCKORNA ÖKAR PÅ E6:AN

Olyckorna har fördubblats på E6 jämfört med 2020 och utanför Rydebäck står det stilla var och varannan dag, sträckan mellan Landskorna och Helsingborg verkar särskilt olycksdrabbad. 

I takt med att pandemin sakta släpper sitt grepp om vår vardag ökar också trafiken på motorvägen. Enligt en artikel i HD den 28 oktober körde cirka 75 000 fler bilar förbi Trafikverkets räkneverk vid Löddeköpinge i september i år än samma period ifjol. 

Men trafikverket anser inte att en breddning av motorvägen är nödvändig utan andra åtgärder kommer istället prioriteras, utbyggnad av trafikplatser är en sådan åtgärd.

I en relaterad artikel menar trafikpolisen och trafikverket att det största problemet inte är underkapacitet på vägen utan bilisternas är avsaknad av trafikvett. För att minska olyckorna menar han att bilister generellt måste lugna ner sig och visa hänsyn. Så: Använd tiden i bilen till att köra bil och inte prata i telefon, sminka sig eller borsta tänderna. Kör smart och försiktigt helt enkelt! 


Vad händer här?

Jo här var det samlingsutställning på galleri Tegelbruket där 38 konstnärer ställde ut keramik och tavlor. Arrangören var Fria Konstnärers Gille, FKG, och utställningen var en del av konstrundan som skulle ägt rum i påsk men som på grund av pandemin flyttades  fram. Utställningen, som gick av stapeln under Allhelgonahelgen, var enligt uppgifter välbesökt.


NAMNBYTE

Fortuna Greens blir RBM-Microgreens

Efter att namnet Fortuna Greens fick nej från bolagsverket byter nu Gary, som vi skrev om i förra brevet, namn på sitt företag till RBM Microgreens. RBM är en förkortning av Rydebäcks Mathantverk.


TRÄFFPUNKTEN


HANDLINGSPLAN

Klicka på bilden för att komma till hemsidan

UTGIVNINGSDATUM AV NYHETSBREVET

8 NOVEMBER

22 NOVEMBER

6 DECEMEBER

20 DECEMBER

Deadline för föreningar och näringsidkare som önskar innehåll publicerat är fredagen före varje utgivning. Vi förbehåller oss rätten att avgöra vilket material som blir publicerat samt rätten att ändra i inskickat material.

Vad vill du läsa om i nyhetsbrevet? Har du frågor som du vill ha besvarade, har vi missat något vi bör uppmärksamma eller har du något att berätta som kan intressera rydebäcksborna?

Du når mig på redaktor@rydebacksbyalag.se

Jag ser fram emot era bidrag!

/Malin, redaktör.

Observera att genom att maila oss godkänner du att vi sparar dina kontaktuppgifter. Läs mer om vår hantering av personuppgifter genom att klicka här!

Läs tidigare Nyhetsbrev
Kontakta Styrelsen - klicka
Styrelseprotokoll

Medlemsrabatter

Som medlem i Byalaget får du rabatter när Du handlar i vissa butiker. Klicka här för detaljerad information

5% medlemsrabatt gäller ej kampanj- och nettoprissatta varor
20-30% medlemsrabatt
10% rabatt
10% medlemsrabatt
10% medlemsrabatt
10-27% medlemsrabatt
10% rabatt på skjortor och andra varor.
10% medlemsrabatt på ord. priser
10% rabatt i butiken och 10% på arbetskostnad i verkstad
20% rabatt på arbetskostnad i verkstaden
10% rabatt på biltvätt
10% rabatt på tavlor
10% medlemsrabatt
10% rabatt till medlemmar
10% rabatt till medlemmar.
10% medlemsrabatt på böcker
10% på konditorivaror och kaffetår.
Medlemsrabatt på elavtal, ange kampanjkod ”byalaget”
Hyr täckt släp 250kr/dygn
10% medlemsrabatt
Atelje Helene - Sömnad ger 15% på försäljningsvaror.
15 % på material vid elinstallationer
15 % på material

Läsarservice

Klicka för hemsidorna

Träffpunkten
Rydebäcks Bibliotek
Rydebäcks IF
Rya Golfklubb
Varje onsdag på Torget kl. 18
Fortuna FF
Rydebäcks Scoutkår
Boule - klubben
Lions Club
Lions Club
Apoteket
Museiförening och Historia
Skulptör Mikael Liljeqvist
Sv. Pensionärsförbund
Vårdcentralen
Tel 073-146 46 68
Servicebutiken
tel: 0733-363347
Klicka för mer info.
Stefan Kjernholm Byggkonsult 0760-87 47 02
SÄRÖGATAN 12, RYDEBÄCK

info@rydebacksbyalag.se.  redaktor@rydebacksbyalag.se
Följ oss på Facebook: Rydebäcks Byalag
Rydebäcks Byalag, Ordf. Ingvar Pettersson – Redaktör:  Malin Persson
 © Rydebäcks Byalag 2013-2019

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en medlem hos oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev.

Vill du ändra din E-mail adress så klicka här.
Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!