Problem att läsa nyhetsbrevet? Se det i webbläsaren.

Storslaget i det lilla - upplev mera!

NYHETSBREV TURISM NOVEMBER


Se hit alla lovlediga!

Det är så pass mycket som händer under höstlovet så därför har vi gjort en höstlovssida där ni lätt kan se vad som händer. Bra va?! Se allt som är på gång här.


I lust och död

Skulle du vilja testa hur det är att vara detektiv? Häng då med Charlies teater på deckarvandring längs Skaras gator när mörkret har lagt sig. Alla i publiken får hjälpa till att lösa de spännande mordfallen. Premiär 5 november! Läs mer


Julskyltning med Tomteparad

Förra året blev den inställd för första gången, men nu är den tillbaka! Den första advent blir det återigen maxad julstämning i stan! Tomtar till häst, till fots, i gamla veteranbilar, i brandbil, med hundar- här finns det många varianter! Den traditionella julskyltningen i butikerna pågår samtidigt och det bjuds på tomtegröt och glögg. Självklart blir det också julmarknad och musik! Läs mer


Tips på höstutflykter

Har du besökt inredningsbutiken på Karlsfors gård eller tittat på älgarna på Wrågården? Här har vi samlat några utflyktstips i vår omgivning för att inspirera dig till ett besök. Läs mer

Skaras bucketlist

Vi har många fina besöksmål att vara stolta över här i Skara! Har du prickat av alla måsten på Skaras bucketlist? Kolla in dem alla här


Klädbytardag

Vilken bra idé egentligen-du lämnar bort de plagg du inte längre använder och får några nya i utbyte! Lördag den 6 november håller Ateljén på Malmgatan öppet för klädbytardag. 
Läs mer

Filmfrossa

Visst är det mysigt att sjunka ner i biofåtöljen en kulen novemberkväll? Att kunna köpa hembakt gofika gör inte det hela sämre. Den 18-24 november kan du frossa bland massa bra filmer under Filmfestivalen. 
Läs mer

Slutproduktion

Äntligen får Skara Skolscen slå upp dörrarna igen till teaterns tid och rum. Avgångsklassens slutproduktion är Roland Schimmelpfennigs "100 sånger", en sprudlande drastisk musikalisk föreställning om allt fantastiskt i livet. Läs mer


Julmarknad

Årets första julmarknad hålls av Skaraborgs-Slöjdarna den 6-7 november på Axevalla folkhögskola. Du kan köpa kvalitetsslöjd och smaka på hembakta delikatesser från skolans elever. Välkommen till en julmysig helg i Axvall!
Läs mer

Julbord på Jula

Vad sägs om att äta julbord till livemusik med Sara Bogale eller till julshowen ABBA Christmas party? Nu drar julborden snart igång och Jula Konsthotell har flera sorters julbord att välja på, båda med och utan underhållning! 
Läs mer

Nyheter i Skara

Mysbelysning

Har ni sett vad fint det har blivit i Krabbelund! Ljusinstallationen är permanent och har redan rönt stor uppskattning.


Ny ledmarkering

Nu riskerar du inte att gå vilse när du vandrar Flämsjön runt!  Nya fina ledmarkeringar är på plats och ytterligare stolpar har tillkommit. Mer information om Flämsjön runt hittar du här.


SKARAS EVENEMANGSKALENDER

Du hittar fler evenemang och mer information i Skaras evenemangskalender som vi försöker hålla så uppdaterad som möjligt.

Vill du ha tips på vad som händer närmaste tiden kan du också kontakta oss via telefon, epost eller komma in till oss i på kontaktcenter i Stadshuset.

Arrangerar du ett evenemang? 

Planerar du ett evenemang och vill ha lite tips och vägledning kan vi tipsa om evenemangshandboken för arrangörer som du hittar här

För att ditt evenemang skall synas i Skaras evenemangskalender lämnar du enkelt in det till oss via webb-formuläret. Fyll i all information om evenemanget och ladda upp din bild i liggande format så granskar och publicerar vi evenemanget inom kort.


facebookinstagram

Skara Turistbyrå │ Södra Kyrkogatan 2  │ 532 30 Skara │0511-32580
www.skara.se/turismturistbyran@skara.se

Du får detta utskick som prenumerant på Nyhetsbrev Turism. Tipsa en vänAvsluta prenumeration
Läs Skara kommuns andra nyhetsbrev.