Nyhetsbrev med senaste nytt. Bilderna är länkade. Problem att visa det?  Se det i webbläsaren.

I Rydebäck arbetar vi tillsammans för att skapa en attraktiv livsmiljö för människor, natur, kultur och rekreation.

NYHETSBREV


Nr. 17, 25 oktober 2021   
Kontakt: info@rydebacksbyalag.se Facebook: Rydebäcks Byalag

Ansvarig utgivare: Rydebäcks Byalag,
Ordf. Ingvar Pettersson – Redaktör: Malin Persson

Nyhetsbrevet når varannan vecka ca: 5.000 personer i Rydebäck och omgivningar samt ledande politiker och tjänstemän i Staden.
Byalaget arbetar ideellt och utan personliga ersättningar.


PREMIÄR!!

Föreningen Havsluft har premiär. Foto: A-C Ericsson

Lördagen den 23 oktober var det äntligen dags, premiär för Cirkus Havsluft. Cirkus Havsluft är kulturföreningen Havslufts senaste musikalföreställning. Och vilken föreställning det blev! Hela publiken var överens om att det var en mycket fin och genomarbetad produktion och spelglädjen och entusiasmen hos ensemblen var påtaglig. Vilken lycka att ha en lokal musikalgrupp i Rydebäck!

Bra jobbat alla inblandade, hejar vi i Byalaget!


IDROTTSHALL

Entren tar form. Foto: Ingvar Pettersson

Som vi alla vet är bygget av idrottshallen i full gång. Enligt Byalagets utsända reporter, Ingvar Pettersson, är platsen full av yrkesmän från olika grenar av hantverksskrået som snickrar, drar el, VVS och fixar ventilation inne i hallen. 

Det är spännande att följa bygget tycker vi och hejar på från läktaren!

Bygge pågår. Foto: Ingvar Pettersson

UNGDOMSSATSNING

Instagram för unga rydebäckare

Som vi berättade i förra brevet är Byalaget i full gång med att dra igång en satsning på en ungdomssektion. Det finns sedan ett par veckor tillbaka en Facebookgrupp för ändamålet. Nu är även Instagramkontot uppe och snurrar. 

Varför en ungdomssektion?

Jo, för vem vet bäst vad unga rydebäckare vill ha och behöver än just unga rydebäckare? Det är en unik möjlighet att vara med och påverka utbudet för sin egen generation. 

Är du mellan 10 och 20, klicka på någon av bilderna (eller scanna qr-koden för insta) för att komma till de olika plattformarna. Är du äldre, sprid ordet till barn och bekanta!

Facebook


NYETABLERING

Gary ska starta företag inom microgreens. Foto: Privat

Fortuna Greens

Visste du att det finns ett företag i Rydebäck som säljer microgreeens? Vi låter Gary från Fortuna Greens presentera sig själv!

- Jag heter Gary och är Rydebäcksbo sedan ungefär 9 år tillbaka. Jag är ursprungligen från Nya Zeeland men har bott i Sverige sedan VM-bronset 1994.

Som kock har han arbetat i bland annat Schweiz och Skottland men har under de senaste åren varit verksam i andra branscher.

- Under de senaste åren har det vuxit fram en dröm om att starta något eget. På sikt skulle drömmen vara en gård med egna odlingsmöjligheter och en matservering, berättar Gary.

För att drömmen skulle bli verklighet fick han en ide att starta upp ett företag som sysslade med försäljning av "microgreens". 

- Det var egentligen en kompis hemma i Nya Zeeland, som håller på med traditionell odling, som tipsade mig om ett sätt att snabbt komma igång och lära sig odling.

Många ställer sig säkert frågan, vad är microgreens? Microgreens är stadiet mellan grodd och småblad. De odlas fram tills precis innan eller efter karaktärsbladen träder fram.

- De är mellan 5 och 7 centimeter höga, väldigt vackra, proppfulla med näring och vissa varianter är otroligt smakrika.

Nu är Gary igång med sin microodling, dock i liten skala än så länge. Han berättar att vissa saker ska falla på plats innan han drar igång på riktigt men att han redan nu har små mängder till försäljning. 

- I väntan på att allt ska falla på plats har jag små mängder till salu som jag ska annonsera om varje vecka via Fortuna greens på facebook eller @fortuna_greens på Instagram.

Han berättar att han vill skapa ett företag med personlig touch som skapar mervärde i vardagen för alla. 

- Jag kommer att rikta försäljningen till privatpersoner, butiker och restauranger. Man kan också nå mig på 0768-901 241 eller min gmail, gary.butt70@gmail.com.

Välkommen till Fortuna Greens din lokala microgreens odlare, hälsar Gary! 

Byalaget önskar Gary stort lycka till och är spända på idén!

Microgreens är växter i stadiet mellan grodd och planta. Foto: Fortuna Greens

INFORMATION FRÅN VÅRDCENTRALEN

Säsongsinfluensan

Årets säsongsinfluensavaccinering sker i år lördagarna 13 och 27 november. Är du 65 år eller äldre så erbjuds du att via 1177 boka din tid alternativt att ringa till oss på telefonnummer: 042-406 05 23 så bokar vi en tid till dig. Är man 80 år eller äldre erbjuds du även att få en tredje dos Covid-vaccin samma dag.

Covid-vaccin

Vårdcentralen följer de direktiv vi får från Regionens vaccinationssamordnare och erbjuder nu alla som har hemtjänst, hemsjukvård eller är 80 år och äldre en tredje dos Covid-vaccin. Önskar du få den tidigare så är du hjärtligt välkommen att höra av dig till oss via 1177 (där kan du boka tiden själv) eller genom att ringa oss.   

Patientråd

Tisdagen 23 november KL. 18.00  bjuder verksamhetschefen Helena Pedersen in till möte för att kunna skapa en ännu bättre vårdcentral till byn.

Anmäl ditt intresse att vara med genom att säga till i receptionen!


HALLOWEEN

Halloween närmar sig med stormsteg och den 31 oktober är det dags för den traditionsenliga bus- eller godisrundan. Vill ni ha besök av utklädda barn som samlar godis gör ni bäst i att sätta en pumpa utanför dörren och ladda upp med godis. Det har nämligen blivit kotym att man bara ringer på hos dem som har pumpor i trädgården.


Vad händer här?

Här sitter en häger och funderar på livet. Kanske tänker hen på hur härligt det kan vara i Rydebäck en söndagsförmiddag.

Här har man breddat Boulebanan vid dammen mellan Färingsögatan och Frösögatan. Vi undrade varför men hann inte ta reda på det före deadline. Vet ni, maila oss!


UTSTÄLLNING

Samlingsutställning på Galleri Tegelbruket

NÄR: Fredagen den 5 november kl 16-20

         Lördagen den 6 november kl 10.18

         Söndagen den 7 november kl 10-18

VAR: Galleri Tegelbruket, Ytterövägen 169

Vernissage fredagen den 5 november. Välkomna!

Fria Konstnärers Gille är en ideell konstförening som bildades 2003 för att främja det fria konst- närliga utövandet och ordna utställningar i Skåne med hög konstnärlig kvalitet i en fri och 􏰀􏰒􏰎􏰂􏰎􏰈􏰄medlemmar och här kan du anmäla dig för nyhetsbrev samt även själv ansöka om medlemskap!

www.friakonstnarersgille.se


STADEN BJUDER IN FÖRENINGAR

TEXT FRÅN STADENS INBJUDAN

"Nästa sommar, mellan 30 maj och 3 juli, skrivs historia i Helsingborg när vi tar vår stolta tradition av stadsmässor till en helt ny nivå med H22 City Expo. Helsingborg bjuder in hela världen till en färgsprakande innovationsshow för alla åldrar och i 35 dagar förvandlas staden till en levande mötesplats för ledande visionärer, drömmare, entreprenörer, eldsjälar, förändringsledare och alla andra.

Självklart vill, och hoppas, vi att föreningslivet vill utnyttja möjligheten att vara med och visa upp och bjuda in besökarna att uppleva den fantastiska bredd ni tillsammans bidrar med för att skapa en hållbar stad med livskvalitet i fokus.

HUR KAN FÖRENINGSLIVET VARA EN DEL AV H22 CITY EXPO?

Måndagen den 8 november bjuder vi in er till en digital träff, där vi berättar mer om vad H22 City Expo är samt vilka möjligheter det finns för er att vara med.

KVÄLLENS INNEHÅLL

  • Presentation av H22 City Expo

  • Presentation av utvalda delar av expo-programmet

  • Föreningarsolikamöjlighetertillmedverkan

  • Anmälningsformulär

  • h22cityexpo.se

  • Föreningsfonden

  • Arbetsmöjligheter

  • Frågestund

Vi ser fram emot att ses!

Daniel Nilsson, Expoansvarig H22 och Kim Bergkvist, Eventkoordinator H22"


VI NOTERAR...

... att man har möblerat om och fixat till på Apoteket Kronan i centrum. Man har flyttat runt på hyllor och gjort plats för fler produkter. Ni har väl inte missat att man kan följa apotekets instagramkonto, kronansapotek.rydeback för att få ta del av uppdateringar och kampanjer.


HANDLINGSPLAN

Klicka på bilden för att komma till hemsidan

UTGIVNINGSDATUM AV NYHETSBREVET

25 OKTOBER

8 NOVEMBER

22 NOVEMBER

6 DECEMEBER

20 DECEMBER

Deadline för föreningar och näringsidkare som önskar innehåll publicerat är fredagen före varje utgivning. Vi förbehåller oss rätten att avgöra vilket material som blir publicerat samt rätten att ändra i inskickat material.

Vad vill du läsa om i nyhetsbrevet? Har du frågor som du vill ha besvarade, har vi missat något vi bör uppmärksamma eller har du något att berätta som kan intressera rydebäcksborna?

Du når mig på redaktor@rydebacksbyalag.se

Jag ser fram emot era bidrag!

/Malin, redaktör.

Observera att genom att maila oss godkänner du att vi sparar dina kontaktuppgifter. Läs mer om vår hantering av personuppgifter genom att klicka här!

Läs tidigare Nyhetsbrev
Kontakta Styrelsen - klicka
Styrelseprotokoll

Medlemsrabatter

Som medlem i Byalaget får du rabatter när Du handlar i vissa butiker. Klicka här för detaljerad information

5% medlemsrabatt gäller ej kampanj- och nettoprissatta varor
20-30% medlemsrabatt
10% rabatt
10% medlemsrabatt
10% medlemsrabatt
10-27% medlemsrabatt
10% rabatt på skjortor och andra varor.
10% medlemsrabatt på ord. priser
10% rabatt i butiken och 10% på arbetskostnad i verkstad
20% rabatt på arbetskostnad i verkstaden
10% rabatt på biltvätt
10% rabatt på tavlor
10% medlemsrabatt
10% rabatt till medlemmar
10% rabatt till medlemmar.
10% medlemsrabatt på böcker
10% på konditorivaror och kaffetår.
Medlemsrabatt på elavtal, ange kampanjkod ”byalaget”
Hyr täckt släp 250kr/dygn
10% medlemsrabatt
Atelje Helene - Sömnad ger 15% på försäljningsvaror.
15 % på material vid elinstallationer
15 % på material

Läsarservice

Klicka för hemsidorna

Träffpunkten
Rydebäcks Bibliotek
Rydebäcks IF
Rya Golfklubb
Varje onsdag på Torget kl. 18
Fortuna FF
Rydebäcks Scoutkår
Boule - klubben
Lions Club
Lions Club
Apoteket
Museiförening och Historia
Skulptör Mikael Liljeqvist
Sv. Pensionärsförbund
Vårdcentralen
Tel 073-146 46 68
Servicebutiken
tel: 0733-363347
Klicka för mer info.
Stefan Kjernholm Byggkonsult 0760-87 47 02
SÄRÖGATAN 12, RYDEBÄCK

info@rydebacksbyalag.se.  redaktor@rydebacksbyalag.se
Följ oss på Facebook: Rydebäcks Byalag
Rydebäcks Byalag, Ordf. Ingvar Pettersson – Redaktör:  Malin Persson
 © Rydebäcks Byalag 2013-2019

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en medlem hos oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev.

Vill du ändra din E-mail adress så klicka här.
Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!