Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Nyheter och glimtar från Evangeliska Frikyrkans internationella mission

Nummer 8 2021

Var landar budskapet?

Nu var det ett tag sen jag flög, men när flygresor var en del av min vardag kunde jag känna igen en del flygplatser på hur planet kändes vid inflygningen till landningsbanan. Den blåsiga inflygningen till Wien eller den tvära inflygningen till Sarajevo. Piloten anpassar sin flygning till den aktuella landningsbanan och när man rest till samma platser ofta så märks det.

Att arbeta med mission handlar om att förstå och relatera till en annan miljö och se var budskapet ska landa. I det här numret av Utblick blir den dimensionen väldigt tydlig. Jag hoppas att det både kan utmana dig i den miljö där du finns och uppmuntra dig att be för våra missionärer och partnerorganisationer! 

Tack för ditt stöd och dina förböner.

Daniel Råsberg,

missionsideolog Evangeliska Frikyrkan


Dagboksanteckningar från första dagarna som missionärer i Aten

"Dag 16 i Aten. Vi möter några nya vänner på centret som vi arbetar utifrån, dricker kaffe och ber tillsammans. De kommer från Iran och kom till tro här i stan när de kom hit som flyktingar för sex år sedan. Vi ber för varandra på de språk vi känner oss bekväma i. Farsi, engelska, grekiska, svenska.

Dag 25 i Aten. Vi flyttar in till vår nya lägenhet. Funderar å ena sidan på om standarden är för hög jämfört med hur de vi möter på gatan har det. Hur skulle det kännas att bjuda hem nån? Å andra sidan på om gatan är för högljudd och smutsig utanför porten för att vi ska trivas i längden."

Nya missionärerna Lara och Johannes Roswall ger glimtar från sina första dagar som missionärer i Aten. Ta del av dem här!


Kent: "Den Sonen gör fri är verkligen fri!"

I den japanska kulturen kan ibland skammen som medföljer ett brott vara värre än själva brottet i sig. Att vanära familjen, släkten, skola och företaget kan få förödande konsekvenser. Kent Edefors har varit missionär i Japan sedan 1994 och han reflekterar här över att predika nåd i en skamkultur.

Läs Kents reflektion här!

Nsama: "Så kan vi förebygga sjukdom"

På missionssjukhuset i Mpongwe, Zambia, finns bland annaten ambulerande funktion som gör resor ut till olika byar med sjukhusets mobila team. Under dessa resor möter personalen framför allt barn upp till fem år för vaccination och vägning mm. Dietisten Nsama som jobbar på sjukhuset säger att outreachen är otroligt viktiga och förebygger mycket sjukdom och lidande.

- Ser vi att någon behöver ytterligare vård kan vi även ta med dem tillbaka till sjukhuset.

Läs mer om missionssjukhusets betydelse i området!


EFKs partnerorganisation Silla Vacia ger stöd till kvinnor på gatan i Valencia

Silla Vacia är en av EFKs partners i arbetet mot människohandel i Valencia, Spanien. Silla Vacia betyder Tom stol på spanska. Utmed vägar på mörka industriområden eller småvägar vid kusten ses ofta en stol där det sitter en lättklädd kvinna. Detta är ett tecken till dem runt omkring att här kan man köpa sexuella tjänster. Silla Vacia vill arbeta för att dessa stolar ska bli tomma och dessa kvinnor ska få möjlighet att återanpassas i samhället och få chans till ett värdigt liv. Läs mer om arbetet här!


Aktuella böneämnen

Be för:

  • De som är bundna i skam.
  • Be att japaner ska upptäcka friheten och befrielsen i Jesus.
  • Silla Vacias arbete för kvinnor som är offer i prostitution i Valencia. Be om frihet för alla utsatta kvinnor

Tacka för:

  • Nsama och de andra som jobbar på Mpongwe Mission Hospital och det viktiga arbete som de gör.
  • Lara och Johannes Roswall i Aten och de andra missionärerna som nu sänts ut och börjat sina tjänster.

Ta del av en teologisk bearbetning av EFKs internationella fokusområden

Vi i EFK arbetar i dag inom fyra fokusområden i vårt gemensamma internationella arbete: Församlingsbyggande, Barns rättigheter, Hållbar försörjning och Mot människohandel. Dessa är de områden som vi uppfattar att Gud utmanar oss att arbeta, där vi bygger upp kompetens och fokuserar våra insatser. Fokusområdena är områden som vi ser som nödvändiga för förändring eller en situation i behov av förändring. Fokusområdena motiveras av vår identitet, omvärldsanalys och vår förståelse av hur Gud vill handla i vår värld. 

Återkom gärna med dina tankar och synpunkter! Mejla Daniel Råsberg, missionsideolog, på daniel.rasberg@efk.se.


Om EFKs internationella arbete

EFK arbetar i 33 länder. Vi har ca 80 utsända missionärer just nu - en del är på väg ut andra på väg hem. Vi arbetar i partnerskap med 66 olika organisationer, kyrkor och samfund. Vi har ett 100-tal små och stora projekt. Vi arbetar i fyra fokusområden: Församlingsbyggande, Barns rättigheter, Mot människohandel och med Hållbar försörjning.

Tipsa gärna andra om vårt nyhetsbrev - www.efk.se/utblick


Besök oss på EFKs webbplats eller följ oss i våra sociala kanaler.

facebookinstagram

Du får detta nyhetsbrev eftersom du själv skrivit upp dig som prenumerant, är ordförande i en EFK-församling, är kontaktperson för din församlings missionsråd eller liknande, eller för att du på annat sätt är kopplad till EFKs internationella arbete. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter, kontakta kontaktuppgiftsansvarig@efk.se

Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!