Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren

Nyheter från Destinationsutveckling Sörmland

Oktober 2021

Regeringen presenterar den nya besöksnäringsstrategin 

I förra veckan presenterade näringsministern Ibrahim Baylan och Regeringskansliet regeringens nya besöksnäringsstrategi och Stua följde pressträffen digitalt.

Den nya strategin har stort fokus på hållbara transportlösningar och att besöksnäringens innovationskraft ska ökas genom tvärsektoriella samarbeten. Glädjande är också att den tydligare utmärker turism och besöksnäring som en basnäring och en av Sveriges störta exporter. Corona-pandemin som vi nu levt i snart 2 år har satt sina spår men den har också visat hur viktigt turismindustrin är och det återspeglas i den nya besöksnäringsstrategin. 

Ännu är det för tidigt att säga vad strategin kommer betyda i praktiken. Strategin kommer omsättas till handlingsplaner som regeringen tillsammans med besöksnäringens företrädande organisationer arbetar fram.

 

Hotell och Campingnätverket träffas den 8 november i Katrineholm

Den 8 november kl. 10-12 är du som driver eller arbetar i en ledande position inom hotell eller camping välkommen till höstens första nätverksträff.

Under träffen kommer du få möjlighet att tillsammans med branschkollegor prata om det som känns aktuellt för dig och din verksamhet just nu. Vi kommer även att gästas av Carl Johan Swanson, kommunikationschef på Visita, som kommer att dela med sig av nya insikter från senaste året samtidigt som han kommer belysa branschens nya utmaningar framåt.

Nätverksträffen kommer hållas på Hotell Statt i Katrineholm. Från kl.12 serveras det lunch på hotellets restaurang för de som vill och kan stanna. Lunchen kostar 90 kr, ingen föranmälan till lunchen krävs.

Anmälan till träffen görs till Monica Peña Calderon, monica@stua.se

 
Läs mer om våra insatser
 
 

Swedish Welcome erbjuds kostnadsfritt till företag i Sörmland! 

Missa inte en unik möjlighet till rådgivning genom denna utvecklings- och hållbarhetsmetod som omfattar hela gästresan! Vi vill tillsammans med dig - som driver en verksamhet inom eller med koppling till mötesindustrin - skapa förutsättningar för en stark mötesdestination. 

Rådgivningen inom Swedish Welcome drar igång våren 2022 och omfattar hela gästresan - från digital kommunikation till upplevelsen av besök och avresa. Även hur arbetet bakom kulisserna kan förstärkas. Ni kommer få ta del av råd och förslag helt baserade på verksamhetens behov och möjligheter. Läs mer på https://www.swedishwelcome.se/

Begränsat antal platser – och först till kvarn gäller!

Är du intresserad av att delta?
Kontakta Sandra Wisén 
sandra@stua.se , 0155-15 02 42

Utvecklingsinsatsen erbjuder också:

  • Rådgivning i hållbar utveckling och bättre gästupplevelser 
  • Rådgivning i digital utveckling med fokus på digital synlighet och försäljning 
  • Utveckling av produkter anpassade efter kundernas nya krav 
  • Möjlighet att skapa samarbeten med verksamheter utanför den traditionella mötesindustrin
  • Workshops
 

Välkommen till våra nya e-kurser och nätverksträffar i höst!

I höst växlar vi upp projektet ännu ett steg, och kommer börja erbjuda fördjupande nätverksträffar. Träffarnas syfte är att ge er deltagare möjlighet att fördjupa er inom de olika kursämnena, men det är också ett sätt att skapa kontakter inom besöksnäringen.

Härnäst bjuder vi in till ett unikt kurstillfälle där du och ditt företag har möjligheten att gå kursen Jämställdhet och mångfald tillsammans med kursledare Johanna Lindin, jämställdhetsexpert på Equalate.

Fredagen den 12 november håller vi ett pass mellan kl.09-12 på Hotel Statt i Katrineholm som avslutas med valfri lunch till självkostnadspris.
Utbildningstillfället är kostnadsfritt eftersom du deltar i projektet E-kurser besöksnäring Sörmland som finansieras av Europeiska Socialfonden.

Anmälan görs senast 5 november till projektledare Henric Johansson henric@stua.se 

Lärplattformen 2.0

lara.destinationsutveckling.com har nu fått nya funktioner och ett nytt utseende så att du enkelt kan läsa mer om plattformens alla kurser och titta på videoförhandsvisningar när du ska välja vilken kurs du vill gå härnäst.

Nyheter i version 2.0 är även att du nu enkelt kan se vilket projekt eller tema kursen har via den guldfärgade banderollen som visas i kurslistan. Alla kurser inom detta projekt är märkta med ESF.

 
Registrera dig på lärplattformen
 
 

Välkommen på Östra Mellansveriges kunskapskonferens

Snart är det dags för den tredje upplagan av Östra Mellansveriges kunskapsdag för att främja hållbar utveckling i besöksnäringen. Vi summerar, lär oss av och resonerar kring omställningen som skett och blickar framåt!

Under dagen berättar Visit Swedens VD Susanne Andersson tillsammans med Senior Manager Public Affairs Åsa Egrelius om hur dom ser på framtiden, samtliga Stora Turismpriset-nominerade aktörer i ÖMS berättar om sin väg genom pandemin, Visit Stockholm pratar om vikten av den internationella gästen, och mycket mer. 

Dagen vänder sig till dig som arbetar inom offentlig sektor med frågor som på olika sätt bidrar till besöksnäringens utveckling i Östra Mellansverige och vill utvecklas i din roll som rådgivare och möjliggörare. Du är verksam inom områden som samhällsplanering, miljö, kollektivtrafik, kultur, fritid, näringsliv och infrastruktur, i din roll som tjänsteperson eller förtroendevald.

Vi bjuder in ett begränsat antal till Elite Stadshotellet Eskilstuna, men du kan också delta digitalt. Så anmäl dig så snart som möjligt nedan, så ses vi! Arrangemanget är kostnadsfritt.

 
Anmäl dig här
 
 

Vi hjälper dig

Har ni frågor eller funderingar så är det bara att höra av sig!

Maila stua@stua.se eller ring 0155 - 22 27 70

 

Sörmlands företagslots - en väg in!

Du som behöver rådgivning och stöd i din verksamhet kan höra av dig till oss på Stua för att bli kontaktad av en rådgivare. All rådgivning sker under sekretess.

Du kan även få hjälp att sprida dina erbjudanden via Visit Sörmlands och Stolt mat i Sörmlands digitala kanaler. 

Kontakta företagslotsen:

radgivning@stua.se eller telefon 0155-220 800

 

Vill du boka upp ett rådgivningstillfälle
eller komma i kontakt med oss?

stua@stua.se

0155 - 22 27 70

 
Prenumerera på nyhetsbrevet!
 

Besök oss på eller följ oss i våra sociala kanaler.

Home PageFacebookYouTube

Du får detta nyhetsbrev eftersom du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev.
Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.