Träna hemma - Enklare än att gå till ett gym! | info@pthemma.se | 070-867 07 13


Fler och fler använder en Personlig Tränare och tränar hemma. 

"Den bästa träningen är den som blir av!"


Ryggbesvär är vanligare än man tror

Ont i ryggen är väldigt vanligt och oftast sitter värken i nedre delen av ryggen, dvs ländryggen. 80 procent av befolkningen har någon gång under livet problem med smärtor i ländryggen. Det är därför en av våra vanligaste folkhälsoproblem.


Varför är det så?

Mycket har att göra med att vi idag är mer stillasittandes och tränar inte rygg och magmuskler som vi borde göra. Om smärtan sitter i en längre period är det dock viktigt att söka vård för att ta reda på orsaken.

Vad kan jag göra själv?

Det finns mycket du kan göra själv, både för att förebygga och lindra din ryggvärk. Bland annat så är pauser under dagen viktiga. Planera in 5 min i timmen där du medvetet reser på dig och går en sväng eller rör på dig på något annat sätt. Kan du stå när du jobbar är det en extra bonus.

Vardagsmotionen, såsom att gå eller cykla till mataffären, tandläkaren och biblioteket, är superviktig. Ta stavarna och gå ut på en promenad när du ska träffa familj och vänner. Uteslut hissen och ta trapporna istället.

Ibland kan det vara bra att ta smärtstillande / inflammationshämmande receptfria läkemedel för att lindra värken och slappna av mer eller för att dämpa en eventuell inflammation. Men låt det inte bli en vana utan ta reda på varför du har ont i ryggen. 

De flesta ryggbesvär går över av sig själv. Men vänta inte för länge, det är dumt att ha ont i onödan. Om du har problem med ryggen mer än 2-3 veckor så bör du ta kontakt med läkare eller sjukgymnast.

Här kommer två övningar för ryggen som du kan testa. Och som vanligt... vill du ha ett eget program som är skräddarsytt för dig så ta alltid hjälp av en sjukgymnast eller personlig tränare.

// Annika


Bakåtböj ståendes

Stå med benen höftbrett isär. Sätt händerna i midjan och böj dig långsamt bakåt med raka ben tills du känner att det tar emot. Gå sedan tillbaka igen. Upprepa några gånger.

Bakåtböj liggandes

Ligg på mage och placera händerna i axelhöjd. Slappna av i ben och rumpa och sträck armarna så att överkroppen lyfts uppåt. När det tar emot, vänd tillbaka igen. Upprepa några gånger.

Det är helt ok att det smärtar i ryggen under tiden du gör övningen. Dock får det inte göra mer och mer ont för varje gång du böjer bakåt. Det får heller inte sprida sig smärta, domingar eller pirrningar ut i benen. Sluta då med bakåtbörjningarna och rådfråga en sjukgymnast.


Har du friskvårdsbidrag? Vi vill att du ska ha ett hälsosammare liv både i arbetet och utanför. Självklart kan du använda bidraget hos oss om du vill. 

skatteverket kan du läsa mer hur du kan nyttja ditt bidrag eller kontakta oss så hjälper vi dig


Passa på att unna dig nya träningsredskap eller shoppa inför julen fredagen den 26/11.

Från 00.01 och fram till klockan 23.59 har vi 15% på alla träningsredskap i webshopen

Årets mest hälsosamma present tycker vi såklart!


                                  Annika

                 Björn

                                    Stefan

                 Helena


 Vill du också ha en Personlig Tränare Hemma?

Skicka en intresseanmälan redan idag!


Om PT Hemma

PT Hemma grundades av Annika Palmqvist 2011.

Annika har idrottslärarexamen från Gymnastik- och idrottshögskolan (GiH), sjukgymnastutbildning från Karolinska Institutet,PT-utbildning från Personal Training School i Stockholm samt en Masterexamen i Idrottsvetenskap/Fysisk aktivitet och hälsa. Med denna bakgrund kan du känna dig trygg i att få ett gediget träningsprogram som är individanpassat utifrån dina mål samt din livssituation.

PT Hemma kommer hem till dig
PT Hemma kommer hem till dig

Följ PT Hemma på Facebook

facebook

Du får detta brev då du varit i kontakt med PT Hemma tidigare, antingen som tidigare/befintlig kund, träffats på mässa/nätverk eller har annan koppling till PT Hemma. Vill du inte fortsätta prenumerera så klickar du bara på länken nedan.

Avsluta prenumeration | Webbversion | Integritetspolicy

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!