Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Det här är ett nyhetsbrev som Svenska Orienteringsförbundet skickar till landets samtliga föreningar.

Orientering lockar både tävlande och tv-tittare

Nu är vi igång!

... med många tävlingar runt om i landet. Det blev över 3000 starter den gångna helgen på SM Sprint och Daladubbeln! Jag gissar att Helg utan Älg och Swedish League-finalen på Gotland kommer att få fler än 2000 kommande helg, tror ni inte det?

Och det är inte bara tävlandet som lockar, den intresserade tv-publiken vill se orientering - vi hade mer än en miljon tittare när SVT sände världscupfinalen! Läs mer HÄR.

Sista chansen för motioner till Förbundsmötet

Senast den 1 november ska förslag (motioner) vara inskickade. Läs mer om förbundsmötet HÄR.

Dela med er

Det här nyhetsbrevet är fullmatat med nyttig information av olika slag, dela gärna med er! Om någon vill läsa tidigare nyhetsbrev och/eller prenumerera på något av våra nyhetsbrev, så finns de HÄR.

Hösthälsningar från Susanne Maarup, förbundschef


Ansök om kompensationsstöd senast 26 oktober

Idrottsföreningar har nu möjlighet att söka kompensationsstöd för perioden 1 maj–28 september 2021. Ansökan är öppen fram till den 26 oktober kl. 12.00.

Ni ansöker inloggade i IdrottOnline under fliken Idrottsmedel. Behöriga att ansöka är de i IdrottOnline angivna rollerna Ordförande, Kassör och Idrottsmedel firmatecknare. Nytt för den här ansökningsomgången är att det finns två olika formulär:

Använd det förenklade formuläret om föreningens förluster är på mellan 1000 kronor och 25000 kronor. Här finns en instruktionsfilm för förenklad ansökan.
Använd det ordinarie formuläret om föreningens förluster överstiger 25000 kronor. Här finns en instruktionsfilm för ordinarie ansökan

Läs mer HÄR.


Ny utbildningsplattform!

Inom kort kommer en helt ny utbildningsplattform för svensk orientering att lanseras. Den nya plattformen kommer vara navet i utbildningsverksamheten. Ambitionen är att de första utbildningarna kan erbjudas  under första delen av 2022. Den nya plattformen kommer att ge möjlighet till både nya utbildningsformer och nya sätt att utbilda.

För att en medlem ska kunna anmäla sig till en utbildning behöver IUP hämta viss persondata från IdrottOnline. Alla föreningar måste därför aktivera integrationen mellan IdrottOnline och IUP och på så sätt tillåta att viss medlemsdata för föreningens medlemmar hämtas från IdrottOnline. Vi har samlat all nu tillgänglig information om IUP och hur integrationen går till HÄR. Om en förening väljer att inte aktivera integrationen kommer föreningens medlemmar inte att kunna anmäla sig till några utbildningar.

Samma typ av integration har tidigare genomförts för att integrera personuppgifter från IdrottOnline till Eventor. En viktig skillnad mellan Eventor och IUP är att det bara är den enskilda medlemmen själv, utbildningsadministratörer och kursledare för den aktuella utbildningen som kan se uppgifter om utbildningshistoriken för den enskilda individen.

Om du har frågor kring Idrottens utbildningsplattform, IUP, och integrationen från IdrottOnline och IUP, kontakta lars.greilert@orientering.se.


Utbildare redo att utbilda nya tränare

För att enklare kunna utbilda fler tränare har förbundet lanserat ett nytt kursupplägg.

Tanken är att tränare utbildas för att sedan själv kunna hålla i Introduktionsutbildningen för orienteringstränare i sitt distrikt. Den första omgången har hållits i Uppsala och elva personer är nu redo att i sin tur utbilda nya tränare.

Läs mer HÄR.


Med siktet inställt på en jämställd och inkluderande idrott

På den digitala grundutbildningen ”5 steg mot en mer jämställd och inkluderande idrott” träffades personalen på förbundskansliet tillsammans med representanter från flera andra förbund och RF/SISU-distrikt för att inspireras och få exempel på hur andra jobbat med att få syn på egna normer och ta modiga och nödvändiga steg framåt. 

Läs hela nyheten HÄR och gör gärna både quiz och teflontest!  


Dags att nominera till Silvastipendiet Care More

Vi vet att det finns många som verkligen bryr sig, många som lägger särskilt fokus på miljö, inkludering eller jämställdhet. Känner du någon som jobbar extra hårt i dessa coronatider? Nominera och läs mer HÄR.


Lediga jobb

O-Ringen söker en VD, läs mer HÄR
Ansök senast 30 november.

O-Ringen söker en logistikansvarig, läs mer HÄR.
Ansök senast 24 oktober.

IOF (Internationella Orienteringsförbundet) söker VD och generalsekreterare,
läs mer HÄR. Ansök senast 24 oktober.


Premiera era ledare med en prenumeration på Orienteringsmagasinet Skogssport

Ett sätt som kan ge uppmuntran till era ungdomsledare för sitt stora jobb de lägger ner under året kan vara att ge bort en prenumeration på Orienteringsmagsinet Skogssport, den finns även som e-tidning.

Ta kontakt med skogssport@orientering.se


Vill ni annonsera i Tävlingsprogrammet?

Ska er klubb arrangera tävling 2022?

Säkra en plats i Orienteringsmagasinet Skogssports bilaga Tävlingsprogrammet 2022!

Boka er annons senast den 1 november.

För priser, bokning och frågor maila 
till skogssport@orientering.se


Natt-SM flyttas

För att juniorerna ska få ett bättre tävlingsupplägg flyttas natt-SM från lördagen den 6 november till fredagen den 5 november. Ultralång-SM för juniorer ligger kvar som planerat söndagen den 7 november. Läs mer HÄR.


Orienteringskurs för barn och unga

Nu finns ett sprillans nytt paketerat material för att bedriva orienteringskurser för nybörjare på grön, vit och gul nivå. Materialet syftar till att underlätta och stötta ledare med såväl planering, genomförande och efterarbete. Orienteringskurserna är inspirerade av utvecklingsmärkena som utgår ifrån den trappa som beskriver den orienteringstekniska utvecklingen från nybörjare till fullärd orienterare.

Orienteringskursen för respektive färg består av fem tillfällen á 90 minuter där deltagarna tillsammans utför olika lekar, basövningar och kartövningar där allt material så som affischer, inbjudan, instruktioner och utvärderingar är förberett så långt det är möjligt. Materialet är fritt att använda för samtliga föreningar och finns färdigt för utskrift på hemsidan. Läs mer om de nya orienteringskurserna HÄR

Information om tillhörande märken, bl.a. kotten och igelkotten och hur ni kan beställa dessa finns HÄR.


Rikslägret vinter 2022

Vinterns roligaste läger för alla 13-16-åringar!

Den 12-14 januari 2022 ses vi i Orsa Grönklitt för skidåkning, orientering och umgänge.

Inbjudan och anmälan finns HÄR.


facebookinstagramtwitterlinkedin

Följ våra sociala medier!Svenska Orienteringsförbundet. Heliosgatan 3, 120 30 Stockholm
Telefon: 010-4765360. E-post: info@orientering.se. Hemsida: www.svenskorientering.se


Orienteringsföreningar och orienteringsdistrikt får detta nyhetsbrev eftersom er förening/ert distrikt är medlemmar i Svenska Orienteringsförbundet.

Om du vill att någon mer ska få dessa nyhetsbrev hänvisa till att man kan anmäla sig här.

Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!