Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

V 42, 2021

Nyhetsbrev

Välkommen till Hallands Släktforskarförenings nyhetsbrev! Nyhetsbreven skickas till våra medlemmar samt till dom som har tecknat sig för utskicken. Mycket nöje med läsningen!


Vilket enormt intresse!

Berömmen haglade efter Lars-Gunnar Svenssons föreläsning om HSF:s församlingssidor via zoom i förra veckan. Missade du den? Ingen fara, han upprepar föreläsningen igen på torsdag den 21 oktober kl 15. Det blir dessutom ytterligare en föreläsning på kvällstid lite längre fram.
Lars-Gunnar Svensson informerar och berättar hur det går till att använda församlingssidorna och visar delar av dess fantastiska innehåll. Efter föreläsningen har du möjlighet att ställa frågor.
Det är helt gratis och du kommer till föreläsningarna via SFD2021-digital. Skrolla ner en bit till rutan ”Efterfest i zoom” och sedan ”Klicka här”. Först till kvarn!


Arkivens dag

Arkivens dag firas alltid andra lördagen i november, som i år infaller den 13 november. Årets tema är Röster i arkiven. Hallands Släktforskarförening firar genom att erbjuda en föreläsning med Kalle Bäck, professor i historia. Du har möjlighet att se den både i Varberg och Halmstad. Kalle Bäck kallar sin föreläsning för ”Brott och straff under 400 år” (ändrad titel på föreläsningen). Välkomna!
Kl 11: Komedianten, Varberg
Föreläsningen med Kalle Bäck på Komedianten i Varberg är gratis men det behövs ändå en biljett. Biljetten hämtar du här: https://secure.tickster.com/xtjwm2t6e2c0grx
Kl 14: Stadsbiblioteket, Halmstad
Fri entré


Mer Arkivens dag

Kl 13: Komedianten, Varberg

Andreas Karlsson håller ett kortare anförande om "Från arkiv till fiction."


QR-koder

Har du också lagt märke till de där svartvita fyrkanterna med märkligt innehåll som dyker upp lite överallt? Visste du att de innehåller länkar till intressanta hemsidor? Med hjälp av din smartphone kommer du direkt till den sidan på nätet som informationen gäller.
Så här gör du: Skanna qr-koden med mobilkameran eller använd valfri app som kan läsa av qr-koder.
Hallands Släktforskarförening har tagit fram tre olika qr-koder som snabbt tar dig till antingen vår hemsida, församlingssidorna eller Medlemsportalen. Prova gärna!Släktforskarhjälp

Äntligen har vi kommit igång igen med vår släktforskarhjälp på Stadsbiblioteket i Halmstad. Första torsdagen och andra lördagen i månaden är vi på plats. Under nästa månad finns vi alltså där den 4 november 2021 kl 14–17 och den 13 november kl 11–14.
Drop in, vi hjälper så många som vi hinner. Max 30 minuter/person.


När ångfartygen revolutionerade Hallands kommunikationer

OBS! Fel tid i förra nyhetsbrevet, skall vara 18.30!

Den 21 oktober kl 18.30 föreläser Anders Bergenek om ”När ångfartygen revolutionerade Hallands kommunikationer”. Välkomna!
Föreningslokalen. 40 kr/person, fika ingår.
Begränsat antal. Obligatorisk föranmälan via e-post, senast 20/10 till info@hallandsslaktforskare.se eller telefon 035-12 82 72.Den 30 oktober fylls Falkhallen i Falkenberg av en mängd föreningar – en av dem är Hallands Släktforskarförening. Välkomna att diskutera släktforskarfrågor med oss! Vi finns på plats kl 10–14. Fri entré. Släktforskarhjälp från Varberg

Så länge som pandemin pågår och vi inte kan träffas fysiskt på Komedianten eller vuxenskolan, erbjuder vi släktforskarhjälp på distans via zoom.

Även hjälp med dataprogrammet Disgen.

Kontakta Gunnar Bengtsson,

e-post: guben44@gmail.comSläktforskarcafé i Kungsbacka 29 oktober

Den här fredagen botaniserar vi i Hallands Släktforskares Medlemsportal. Fördjupar oss i mantalslängderna där Anders Nilson guidar oss och svarar på frågor. Har du redan nu frågor om mantalslängderna så maila till eliasson.ake@icloud.com.
Vi träffas också den 26 november kl. 14.00–ca 16.00
Adress: ABF Verkstadsgatan 14
Du behöver inte anmäla dig men eftersom vi skall fika tillsammans (10:-) är det bra om du meddelar att du kommer.
Välkomna!
Sivert och ÅkeInformation från DIS Syd

Besök gärna hemsidan. Där finns alla kurser och DIS-träffar inlagda i Skåne, Blekinge och Halland.
Som medlem i DIS Syd får man också deras nyhetsbrev.


Till sist – tänk alltid på att hålla avstånd och tvätta händerna. I alla sammanhang! 


Välkommen att besöka vår hemsida där du finner ingången till vår Medlemsportal, information om kurser, aktiviteter och mycket annat matnyttigt inom halländsk släktforskning!

Dela gärna detta Nyhetsbrev till dina släktforskarvänner.


Se filmen om Hallands Släktforskarförening.


Gå med i vår Facebook-grupp Halländska SläktFrågor HSF!


Läs tidigare nyhetsbrev här!


Hallands Släktforskarförening

Ryttarevägen 4

302 62  Halmstad

telefon 035-12 82 72

info@hallandsslaktforskare.se

www.hallandsslaktforskare.se


facebook

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är medlem i Hallands Släktforskarförening eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!