Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

OKTOBER 2021


Utvärdering av Platåbergens Geopark

Äntligen har Platåbergens Geopark kunnat ta emot ett besök av utvärderarna från Unesco. De ska nu bedöma om geoparken uppfyller Unescos krav och förhoppningen är att Platåbergens Geopark ska bli Sveriges första Unesco Globala Geopark. Svaret kommer i april/maj nästa år.

Läs mer om Platåbergens Geopark här!


Påbörjad återhämtning av besöksnäringen i destinationen

Förra veckan släppte SCB gästnattstatistiken till och med augusti 2021 och vi kan se en viss tendens av återhämtning från det mycket kritiska läget under pandemin, den totala beläggningen på hotell, stugbyar och vandrarhem har ökat med 20% i hela destinationen sedan 2020 men ligger fortfarande en bit under nivåerna 2019 pga en mycket tuff inledning på året. Framförallt sommarmånaderna har haft en riktigt bra beläggning.

Läs mer här!


Fenixz - utbildningar

Driver du en verksamhet inom Skaraborg eller Fyrbodal? Leder eller arbetar i ett litet eller medelstort företag inom privat sektor? Då kan du bli ett Fenixz-företag och få tillgång till kostnadsfria utbildningar. Kursutbudet passar flera olika branscher där besöksnäring är en av dem. Ta dina och företagets färdigheter till nästa nivå. 

Läs mer om Fenixz här! 


Föredrag om Unesco Biosfärområde Vänerskärgården med Kinnekulle

Unesco Biosfärområde Vänerskärgården med Kinnekulle finns utmed Vänerns sydostkust. Området omfattar Lidköping, Götene och Mariestads kommuner och är Unescos enda modellområde för hållbar utveckling i Västra Götaland. Platsen har fått utnämningen tillsammans med 713 andra områden i världen. I Biosfärområdena söker man lokala lösningar på globala utmaningar med fokus på ekologisk, social och ekonomisk hållbarhet. Goda exempel ska spridas och delas med riktning för att nå FNs globala mål i Agenda 2030. Under passet får du veta mer om Biosfärarbetets roll och insatser. Du får också ta del av Hållbar besöksnäring i Biosfärområdet – ett aktuellt samverkansprojekt mellan Destination Läckö Kinnekulle, Mariestads kommun och Biosfärföreningen.

Läs mer och anmäl dig här!


Skicka in höstlovsaktiviteter & inför jul

Höstlovet vecka 44 närmar sig med stormsteg och vi har byggt en höstportal där vi också lyfter höstlovsaktiviteter. Har ni några höstlovsaktiviter så skicka gärna in dem till oss så tar vi med dem där. Julen närmar sig ju också, så vill också tipsa om att skicka in julmarknader, julbord eller annat som passar in under jul. 

Ni lägger in allt som evenemang via detta formulär!


Lokala upplevelsepresentkort

Häng med på Alfred Technologies nya insats med digitala lokala presentkort som kan lösas in med vanlig mobil (eller skrivas ut) och delas i många kanaler, inklusive sociala medier. Kunden kan betala på vilket sätt den önskar, beställa från soffan, på natten, efter stängning – ända in på dopparedagen och därefter :) 

Läs mer här!


Frukostföreläsningar med NiL

NiL - Näringslivet i Lidköping bjuder in till frukostföreläsningar under hösten. Nästa tillfälle är 26 oktober med Alfred Technologies som pratar om digitalisering & samverkan. Kommande NiL-frukostar är med Dotter & Döse & PWC. 

Läs mer här!


Hantering av dina personuppgifter

Du kan läsa om hur Destination Läckö-Kinnekulle AB hanterar personuppgifter och vilka rättigheter du har som registrerad här!

Vi behandlar personuppgifter som du frivilligt tillhandahåller till oss, till exempel när du väljer att prenumerera på något av våra nyhetsbrev, är medlem eller aktieägare hos oss, svarar på våra enkäter, samarbetar kring evenemang och event, kommunicerar med oss via e-post eller andra kanaler där du registrerar dig.


Destination Läckö-Kinnekulle AB
Nya stadens torg, Gamla Rådhuset 531 31 Lidköping
Tel: 0510-200 20, E-post: 
info@lackokinnekulle.se
www.lackokinnekulle.se


Besök oss på vår webbplats eller följ oss i våra sociala kanaler.

facebooklinkedinyoutubeinstagram

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!