För en hållbar framtid

Det senaste nyhetsbrevet avslutades med orden att vi hade ”den andra hälften av 2021 framför oss - låt oss hoppas på ljusare tillvaro och tillsammans arbeta för en bättre värld”. Den önskan är fortfarande högst aktuell.

Vi behöver tro på att det vi gör både individuellt och tillsammans skapar en förändring. Ekobankens vision är "att ställa kapital till förfogande för den hållbara omställning som världen behöver nu och framöver. Banken vill driva på för att skapa ett finansiellt system där pengarna är till för människan och planeten.” Hos oss vet du vad dina pengar gör när de är på banken. Men vi är mer än en bank. Vi är en medlemsbank och vårt uppdrag är att tillsammans med pengars hjälp arbeta för en

hållbar framtid. Kan pengar förändra världen? Det är vi övertygade om.

Under året har banken lånat ut till spännande projekt, hjälpt våra kunder genom vår kundservice, träffat intressanta kunder, deltagit i många konferenser och seminarier, nya samarbeten och mycket mer. Nu är det snart dags för bokslut och mer summering av 2021. Det vi redan kan konstatera är att det blev ytterligare ett år där vi alla på ett eller annat sätt behövde ta hänsyn till en pågående coronapandemi. Jag vill gärna återigen upprepa vad en klok person har sagt: Håll huvudet kallt, hjärtat varmt och händerna rena.

Med önskan om en fridfull julhelg.
Maria Flock Åhlander, vd på Ekobanken.

Smart betalkortslösning

Ekobanken erbjuder kortlösningar till företag, föreningar och enskilda firmor via vårt partneravtal med PLEO. Ekobankens kunder får ett förmånligare pris och det finns även ett kostnadsfritt kort - PLEO Free - som passar små företag med upp till fem användare.

 
Jag vill veta mer
 

Stora Sociala Företagsdagen

Ekobanken var på plats på Stora sociala företagsdagen och du kan ta del av seminarierna och bland annat se och höra Ekobankens vd Maria Flock Åhlander.

 
Se seminarierna nu
 

Ekobanken är stolt sponsor av Hillesgårdspriset

Hillesgårdspriset år 2021 gick till Jonna Bornemark. Juryns motivering: ”För medmänsklighet och mod för att hon med sitt glasklara och stridbara tänkande lyckats visa att om vi vill utveckla det goda omdöme som krävs för att bygga ett mänskligare samhälle så behövs en renässans för det omätbara, att vi uppvärderar intuitionen och den empatiska känslan för varandra”.

 
Läs mer
 

Kostnadsfri juridisk behovsanalys online via Lexly

Alla kunder i Ekobanken kan få en kostnadsfri juridisk behovsanalys via Lexly, och dessutom få rabatt på samtliga avtal som skrivs online.

 
Läs mer
 

Worldfavor

Ekobanken vill bidra till minskat koldioxidutsläpp och för att få in mer data på ett effektivt sätt från våra lånekunder, har vi ett samarbete med Worldfavor som har mångårig erfarenhet av att samla in data.

I januari 2022 kommer bankens företagskunder, som har lån i banken, att återigen använda tjänsten och rapportera in och mäta sin hållbarhetsdata.

 
Läs mer
 

Välj grön energi

Har du inte grön energi hemma eller på företaget? Se över ditt elavtal och byt till förnybar el och allra helst el märkt med Bra Miljöval.

El som är märkt Bra Miljöval innebär el från förnybara källor, minskar din klimatpåverkan och ställer krav på att även den förnybara elproduktionen tar hänsyn till miljö, klimat, djur, växter och människor.

 
Läs mer
 

NYA PROJEKT

Eftersom Ekobanken är en transparent bank kommer här information om några av de nya lån och kontokrediter som tillkommit sedan förra nyhetsbrevet. Alla våra lånekunder hittas på Ekobankens hemsida.

Ett annat sätt att bo

BRF Röda Oasen kommer att vara ett kollektivhus. Tanken med detta kollektivhus är att bryta de traditionella sätten att bo i ett lägenhetshus.

 
Läs mer
 

Att bygga tillsammans

I Mälarhöjdens villakvarter i Stockholm finns en bostadsrättsförening som tycker att framtidens trädgårdsstad är ett levande grannskap, BRF Villa Mälarhöjden.

 
Läs mer
 

Tryckeri + glass = sant

Grafikpunkten AB är ett familjeföretag som började som ett tryckeri, men numer även driver en glassbar i Rönninge.

 
Läs mer
 

På äldre dagar

Ett seniort kollektivt boende hos Parsifal Boende AB där hyresgästerna fått vara med att påverka färgsättning och utformning.

Det sociala i fokus

PIX ekonomisk förening ger service åt sina ägare/medlemmar och driver även arbetsmarknadsverksamhet och sociala affärsidéer. Föreningen vill genomsyras av nytänk, kreativitet, professionalism, lust att skapa ny tillväxt samt ungas engagemang för demokratiska samhällsförbättringsfrågor. PIX definerar sig som ett ASF (arbetsintegrerande socialt företag) och sociala företag har som mål att skapa samhällsnytta. 

 
Läs mer
 

Gröna fingrar

Hos Odlingsbolaget Svalan AB finns odling för växthus- och frilandsgrönsaker.

 
Klicka här
 

I vackra norrort

Brf Östra Arkipelag består av 18 miljövänliga, moderna och vackra radhusbostäder. Bostäderna ligger nära vattnet i Österskär, Österåker kommun.

 
Klicka här
 

På gång i Ekobanken

2022

1-3/4 Klimatriksdagen

29/4 Ekobankens årsmöte. Mer info kommer. 

17-18/5 Nordic Sustainability Expo

20-22/5 Landsbygdsriksdagen

2-3/6 Stockholm 50

Huvudkontor Järna
Postadress: Box 19188, 152 28 Södertälje
Besöksadress: Skäve Magasin, Järna

 

Stockholmskontoret
Postadress: Box 2195, 103 15 Stockholm
Besöksadress: Lilla Nygatan 13, Gamla Stan

info@ekobanken.se І 08-551 714 70 

FacebookLinkedInTwitterInstagram
 

Detta e-postmeddelande skickades till dig för att du anmält dig till vårt nyhetsbrev.