Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Nr 26 2021


Hej på er

Idag är Cheerinfo fullt av information och en hel del påminnelser.

Vi har förlängt sista datum för att söka ReBoot projektpengar från oss som förbund.  

Vi påminner också om att skicka in sanktionsansökningar för kommande tävlingar ni planerar utomlands och även för tränare som kommer till er förening från ett annat land. 

Med idag har ni också ett väldigt viktigt medskick från Valberedningen. Det är nu dags att nominera till förbundsstyrelsen. Har ni någon i er förening ni känner kan vara lämpligt? 

Det är också enormt roligt att få presentera inte bara en, utan tre nya kollegor, som nu börjar på förbundet. Sofie, Felicia och Rebecca. Snart kanske ni blir kontaktade av någon av dem. 

Med idag, finns även ett medskick från Stadium, nämligen en möjlighet att nominera en tränare för ett stipendium på 50 000 kr!

Vi har fått in en hälsning från Musketeers Funky cheer som fyller 15 år och som kommer att fira detta till helgen. De hälsar alla som har vägarna förbi Borås välkomna. Ett roligt sätt att även samarbeta med andra lokala föreningar.

Jag fortsätter ordlistan och tar idag upp fyra nya ord kopplat till föreningslivet. Har du något ord eller begrepp du vill att jag tar upp? Tveka inte att höra av dig till så kan alla i CheerSverige få ta del av informationen.

Jag önskar er alla en fin fortsatt vecka!

High Five på er alla

Kia

Er Föreningskonsulent


ReBoot Cheerleading

Förlängd ansökningsperiod för att ge de föreningar som ännu inte sökt chansen att söka.

Passa på att ansöka om stöd för Föreningsdag och Prova-på! Senast den 17/10 behöver ansökan skickas in via IdrottOnline.

Prova-på är ett fantastiskt sätt att nå nya medlemmar och göra något kul arrangemang.


Påminnelse om sanktionsansökan

Kom ihåg att söka sanktion för samtliga resor utomlands med era lag, både träningsresor samt tävlingsresor.

Ni ska även söka sanktion för eventuella internationella tränare som gästar era föreningar för camps eller koreografiläger.
Skälet är att skapa en trygg idrottsmiljö. I dessa fall är det nämligen inte möjligt att se utdrag ur belastningsregister här i Sverige, men vi kan ställa frågan till våra internationella medlemsorgan om träffar i motsvarande register.

Blanketten för sanktionsansökan för resor och tränare finns att hitta på vår hemsida.


SCFs jämställdhetsprojekt

Hösten 2019 formulerade vi ett projekt för jämställdhet. SCF har under 2020 och våren 2021 genomgått flera olika kompetenshöjande åtgärder. Förbundsstyrelsen arbetande inom sig med utbildning och reflektion som ett första steg. Därefter har våra kommittéer arbetat i tvärgrupper tillsammans med styrelsen för att ytterligare höja medvetenhet och kompetens. Under hösten kommer vi nu med hjälp av Sara Wiggberg att kartlägga normer mm inom vår idrott. Syftet är att vi med ökad förståelse och kunskap ska kunna vara en mer likvärdig miljö än vad vi är idag.
Resultaten kommer i vår, och bildar grund för policy och handlingsplan.


Hej!

Här kommer en uppmaning från oss i valberedningen för Svenska Cheerleadingförbundet.

Vi vill att ni börjar att fundera över vem/vilka ni vill nominera till förbundsstyrelsen och till juridiska nämnden inför årsmötet den 26 februari 2022.

Personen som nomineras till styrelsen bör

... vara förtrogen med klassiskt styrelsearbete
... ha en förmåga att lyfta blicken och tänka strategiskt
... ha grundläggande kunskaper om sporten
... ha goda personliga egenskaper där samarbetsförmåga värderas högt. 

Erfarenhet från tidigare styrelsearbete på förbundsnivå eller inom näringslivet är meriterande. Vi önskar att ni nominerar era kandidater för ett arbete som gör skillnad. Skillnad för er region, för era föreningar och för cheerleading i Sverige! 

Nomineringar skickas senast den 31 december 2021 till valberedning@cheerleading.se

Med vänliga hälsningar
Valberedningen, Svenska Cheerleadingförbundet


Erica Wärme
erica.warme@cheerleading.se

Christian Berndtsson
christian.berndtsson@cheerleading.se

Mariann Syvertsson
mariann.syvertsson@cheerleading.se


Får vi lov att presentera

Sofie Landén - vikarierande administratör

Jag heter Sofie Landén, är 30 år och bor i Barsebäck i Skåne. Jag började med cheerleading 2001 och har sedan dess samlat på mig massor av erfarenhet från flera olika aspekter i sporten.

Jag är idag tränare, kommittémedlem i internationella utskottet, utbildare och domare både nationellt och internationellt.

Jag har även tidigare varit sportchef i en förening samt varit medlem i utbildningskommittén under många år.

Har de senaste 6 åren arbetat som pedagog i skolan där jag arbetat med elever att uppnå både måluppfyllelse och sociala färdigheter samt att utveckla och utvärdera fritidshemmet utifrån läroplanen. Jag uppskattar struktur och framför allt är jag väldigt driven i allt jag gör.

Från och med 1 november kommer jag arbeta med domarutveckling, landslagsadministration, kontakt med RF/SISUs distrikt och en del kommande utvecklingsprojekt för SCF.


Felicia Rönnkvist - Projektledare Active Cheer

Felicia Rönnkvist heter jag och jag kommer från Boden. Jag var själv aktiv cheerleader mellan 2008–2016 och har varit tränare sedan 2013. I min hemmaförening Cheer Future är jag tränare, har varit sportchef i ett par år och har denna säsong klivit in som ordförande. Jag uppskattar föreningslivet enormt mycket och vill att fler ska kunna träna cheerleading och få uppleva alla fina delar med sporten själv.  

I förbundet har jag jobbat med mindre projekt och har främst involverat mig i tävlingsverksamheten genom tävlingskommittén och min roll som regeldomare. 

Med projektet Active Cheer hoppas jag kunna stärka samhällets syn på cheerleading och öka intresset för sporten. Vi ska visa att cheerleading verkligen är en sport för alla!

Rebecca Zetterlund - Projektledare Active Cheer

Rebecca heter jag och har precis börjat jobba som projektledare för Active Cheer. Jag har under mina år som aktiv främst varit i Rising Cheer Athletics men har också tränat hos USC samt gått i Coed. Utöver det har jag varit tränare inom gymnastik och cheer i ca 7 år.

Det ska bli så roligt att få jobba med detta projekt! Dels är det superkul att få jobba med sitt största intresse men främst är det häftigt att få utveckla vår sport på ett bredare plan.

Jag ser fram emot att hjälpa fler få möjligheten att utöva vår fantastiska sport och få träffa nya människor!


Licensövergångar

Har ni begärt licensövergångar som inte längre är aktuella?

Vi ber er då mejla in till oss på licenser@cheerleading.se och meddela oss vilka licenser som inte är aktuella för övergång längre.

Ni kan se vilka ni begärt på övergång i ert Pensum och ni kan där också se vilka som begärts på övergång till annan förening.

Även om den aktive inte har någon licens för innevarande år och ej behöver övergångsavtal sker inte övergången automatiskt utan ni måste mejla oss och be oss flytta den aktive. Vi tittar då på om den aktive har någon innevarande licens och meddelar er vad som gäller.


Tack tränarna

Aldrig någonsin har tränaryrket varit så viktigt som det är idag. Utan tränare skulle stillasittandet bland barn och unga öka ytterligare. Utan tränare skulle föreningslivet knappt finnas. Utan tränare skulle svensk idrott inte vara vad den är idag. Så tack tränarna för allt ni gör för idrotten i Sverige, nu vill vi på Stadium ge tillbaka till er.

Har du en tränare som du vill tacka för år av slit och outtröttligt engagemang? Nominera personen till vårt tränarstipendium. Tre stipendiater kommer att ut utses. De vinner 50 000 kronor var. Ett ekonomiskt stöd som gör det möjligt för hen att göra föreningens verksamhet ännu bättre. Nominera innan den 21 novmeber.


Musketeers Funky cheer fyller 15 år!

Vi ville delge lite om vårt firande.

Vi har valt att fira detta med andra samarbetspartners och andra sportföreningar i Borås Stad och den 16/10 firar vi att MFC fyller 15 år i oktober med att ha Öppet Hus för allmänheten.

MFC bildades 19/10 2006 och är idag aktiva med 200 medlemmar.  Vi håller till i Sturehallen och har nu fått eget kansli med konferenslokal i anslutning till hallen och där flyttar vi in inom kort.

Varmt välkomna!


Föreningsordlista

Adjungera

När man adjungerar någon till exempel till ett styrelsemöte innebär det att man ger den adjungerande rätt att delta. Den adjungerade har oftast yttrande och ibland förslagsrätt men aldrig rösträtt. En adjungering kan gälla för ett visst möte/tillfälle eller över en längre tid. Beslut om adjungeringens tid fattas vanligtvis av den församling adjungeringen gäller till.

Firmatecknare

Det måste finnas någon eller några som kan företräda föreningen eller organisationen när det ska exempelvis teckna ett konto i banken, skriva ett avtal eller göra någon slags överenskommelse med någon. Styrelsen beslutar att den eller se som är firmatecknare ges fullmakt att företräda dem. Oftast ät det två personer som var för sig eller i förening (tillsammans) är firmatecknare, alltså man får "teckna firman".

Revisor

Revisorer väljs på årsmötet och deras uppgift är att granska styrelsen och verksamheten. Ofta granskar revisorerna bara ekonomin men ibland även förvaltningen dvs hur det fungerat med protokoll och annan formalia under året. Revisors skriver en revisionsberättelse till årsmötet där hen rekommenderar mötet ansvarsfrihet eller inte till avgående styrelse.

Röstlängd

En röstlängd är en lista på vilka av föreningens medlemmar som är närvarande och som kan och får lov att utnyttja sin rösträtt vid årsmötet. Vem som får lov att rösta på ett årsmöte ska stå i föreningens stadgar. 

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en medlem till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!