NYHETSBREV oktober 2021

Problem att visa det? Öppna det i webbläsaren

Hej ##firstname##

Här kommer lite mer information utöver det ni fick den 8 oktober via ”Youtube”-hälsningen.
Om du missat det, finns det här:  https://youtu.be/dTo07I6Is9U
 
Oktober månad ja då händer det en hel del i vårt distrikt.

Först måste jag berätta att jag gjort ca 36 klubbesök. Senast igår hos Göteborg- Älvstranden. En trivsam klubb där styrelsen består av enbart kvinnor.

 

Vad mer har hänt hittills under oktober?

RYLA vilket är en Internationell ledarskapsutbildning för de unga, gick av stapeln i Borås den 2-3 oktober. Femton unga personer fick träning i ledarskap. Det blev väldigt uppskattat av både de unga och deras adepters 

De fick veta hur man lägger man upp ett styrelsemöte samt hur man motiverar och argumenterar sina val. Detta fick man praktiserat i ett rollspel. Det var så härligt att lyssna till dem. Engagerade i allra högsta grad i sina roller.

Briefingsamtal och coachning inför framtida karriärer, det fick avsluta söndagens övningar.

Hela kursen avslutades med diplomutdelning. Rotaract fick tolv nya medlemmar på köpet, vilket självklart känns jättebra.

Vi har en tävling som sträcker sig till den 24 oktober. Blir det din klubb som vinner tävlingen? Dagen efter konferensen är vi tillsammans med några andra distrikt i Sverige med i en Online sändning, där du får information om Polio. Du får även veta hur andra distrikt gör för att samla in pengar till förmån för Polio bekämpningen.

Läs mer här och hitta länken till zoom mötet: https://us02web.zoom.us/j/86830979342

 

Vad har vi mer då denna gång?

 

Göteborg Älvstranden har gjort på ett annorlunda sätt för att bidra till vår egen tävling. De auktionerar ut sin gamla presidentkedja i silver som inte används mer (Backa klubben har slagits ihop med Hisingen)- Detta till förmån för poliobekämpningen.

Vill du delta i auktionen får du åka till Seglarkrogen i Långedrag, torsdagen den 21 oktober. Glöm inte att anmäla dig till lunchen bara.

Du ser bilder här från gårdagens möte då president Anna Aspegren visar kedjan. Detta var under mitt och Assisterande guvernören Jan-Peter Idströms besök hos dem.

 

Konferensen den 23 oktober

Det blir en heldag på Chalmers i Göteborg, med många olika spännande talare. En del kända.

Fina lotterivinster såsom en mini weekend på Thorskogs slott. Biljetter till Göteborgsoperans föreställningar, En avslutande trevlig middag på Wijkanders och mycket mer än så. Allt detta får du om du anmäler dig till Konferensen den 23 oktober.

Här hittar du länken men skynda dig för anmälan går ut den 15 oktober.

 

Fjordtorsk – ett annorlunda projekt

I samarbete med Uddevalla-Byfjorden, Uddevalla-Skansen och Ljungskile anordnas ett heldags event den 22 oktober som avslutas med en gemensam middag.

Ett möte om fjordens framtid och en fjord full av fisk.

Detta är helt i linje med Rotarys sjunde fokusområde som är Miljö.

Vill du vara med på det, läs mer här.

Du träffar också representanter från projektet på vår konferens den 23 oktober. Under pauserna kommer det att finnas många utställare på plats. Mingla när du dricker ditt kaffe och ställ frågor till alla olika representanter.

 

Redistrictning

Rotary International har kommit med en propå att ändra distriktsindelningen i Sverige.  Vi som nuvarande guvernörer utsåg en arbetsgrupp för att ta fram ett förslag till ny distriktsindelning. Den 25 september tog vi ett gemensamt beslut om att anta arbetsgruppens förslag. Beslutet ligger nu hos Rotary International. Förslaget i sin helhet hittar du på hemsidan.

 

Fler Guvernörsbesök

Bild från Rotary Mölndals träff på Gunnebo Kaffehus och Krog. Mycket trevligt frukostmöte.

President Glenn Håkansson Mölndals Rotary klubb samt Stig Ottoson, AG. 

Möte hos Kungsbacka Särö. President Olle Bernstav här på bild samt Stig Ottoson, AG. En klubb där man var nyfiken och frågvis. 

Kommande nästa månad

I november kommer vi att tillsammans med hela Sverige ha ett Online möte den 17 november. Det blir vårt distrikt som står för föredraget. Temat blir ett som ligger rätt i tiden.

Det blir en damlunch på Göteborgs Bryggeri den 19 november.

Mer detaljer får du i min Youtube film den 8:e november.  

Ta hand om er i höstmörkret, använd reflex och tänd många ljus inomhus det blir man glad av. 

Vänliga hälsningar/Best regards


Lena Liljenhed Ekman
District Governor 2021-2022
District 2360
lena.ekman@rotary.se
+46702727737

 

Besök oss på sociala medier

FacebookLinkedInInstagramYouTubeHome Page

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är medlem i Rotary Distrikt 2360 eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.