Nyhetsbrev om VIOL 3. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Nr 16
8 oktober 2021

Ord från programchefen

Nu kliver vi in i Q4 för 2021 och programmet har levererat det tredje programinkrementet helt enligt planen i och med releasen för PI 18. "Homerun" igen! Det kräver mycket av alla inblandade och alla medarbetare har gjort och gör ett helt fantastiskt arbete. Jag uppskattar det mycket som programchef och hoppas att ni där ute också finner ett värde i det.

Forest Storm har tagit fram sin Go-Live plan. Det vill säga planen för hur de på allra bästa sätt ska kunna hjälpa alla olika kunder i sin anpassning för och övergång till VIOL 3. Detta är en mycket viktig del i programmet. Vi kommer inte lyckas med övergången om inte alla är med på tåget och gör sin del av arbetet i rätt tid. Det känns tryggt och bra med planen – ger goda förutsättningar för att hela branschen ska lyckas.

En del av arbetet inom tillverkning skapar möjliggörare. Det som måste finnas men som inte ger direkt kundnytta. Det kan till exempel handla om prestanda, övervakning eller spårbarhet. Programmet tillsammans med  piloterna har skruvat på arbetssätt gällande test och det har skapat både högre samstämmighet, bättre och tajtare samarbete samt en högre kvalitet i det som levereras.

Njut av hösten - plocka svamp och glöm inte byta däck! Snart är vintern här.

Med vänlig hälsning

Per Johansson


Forest Storm

Go-Live planen för Forest Storm är nu godkänd i alla viktiga instanser inklusive styrelsen och en kort genomgång av vad den innebär finns på senaste kundmötet som skedde torsdag den 30/9.
Mötesfilmen finns här: https://viol3.se/dokumentation/moten/

En mer detaljerad genomgång samt hur planen påverkar pågående kundprojekt kommer ske under hösten 2021 av ansvarig affärskonsult. Se även bilden nedan som visar kommunikationsplan för Forest Storms Go-Liveplan.

Annat som är aktuellt inom Forest Storm just nu är att lösningsgruppen startat upp sitt arbete för hösten och kommer hantera ett antal gap kommande månad. Det genomförs också en riskanalys verksamhet med piloterna under oktober.

Kommunikationsplan - Extern


Biometria Utbildning - E-utbildningar

 • Följande e-utbildningar är klara hittills (fler är på gång):

  • Navigera i VIOL 3 (togs upp i föregående nyhetsbrev)
  • Transportkontrakt (togs upp i föregående nyhetsbrev)
  • Sortimentsgrupp (NY!)

  Vill du testa de nya e-utbildningarna, kan du antingen höra av dig till din ansvariga affärskonsult, eller skicka e-post till Biometria Utbildning: utbildning@biometria.se.

  Varmt välkommen med din anmälan!


Skogligt datalab

Vad är det? Jo, det är Biometrias branschgemensamma datalabb som är en experimentell verkstad inom skogsnäringen. I datalabbet samlas data från hela kedjan, från skog till industri och tillgängliggörs från en plats för att underlätta hanteringen av data. Genom datalabbet utvecklar Biometria, företag inom skogsnäringen, universitet och forskningsinstitut datadrivna innovationer, tjänster och lösningar som stärker den svenska skogsindustrin.

Vill du läsa mer om labbet och vilka som arbetar med det kan du göra det här:

https://www.biometria.se/labs/

Den senaste rapporten för skogligt datalabb finns numera publicerad och du kan läsa den eller ladda ned den här:

https://www.biometria.se/skogligt-datalabb-har-publicerat-2021-ars-rapport/

Webbinarium om innovation!

Biometrias datalabb genomför tillsammans med Nationellt skogsdatalabb ett webbinarium i november. Anmäl dig via länken nedan:

https://www.skogsstyrelsen.se/sjalvservice/karttjanster/innovation-i-skogliga-labb/


Specleverans 3.21 och leveransmöte

Onsdagen den 20/10, kl 10:00 – 11:30 sker leveransmöte för papiNet-specifikationer som kommer vara grund för implementation som släpps i release PI 19 den 19/11 2021.

Saknar du inbjudan till leveransmötet – kontakta projektledare Jessica Nordqvist, jessica.nordqvist@biometria.se.
Varmt välkomna!


Piloternas arbete

Piloterna testar på och har levererat testrapport för PI 17. Den finns publicerad på viol3.se. PI 18 testas av piloterna och testrapport kommer att levereras till den 18/10. Detta är för att pilottestningen ska synkas med ”idealinkrementets” mötescykel för det gemensamma testforumet för piloter och Biometria.


Release PI 19 och kundmöte

Fredagen den 19/11 sker release för PI 19 systemversion 0.26.0 av VIOL 3. Kundtestmiljön beräknas öppna kl 17:00.

Kundmöte i samband med releasen sker torsdagen den 25/11 kl 14:00 – 15:30. Anslutningslänk till kundmötet kommer som vanligt att finnas på viol3.se.

Varmt välkomna!


Nästa nyhetsbrev VIOL 3

Kommer till din inkorg i november månad.

Vi hörs då!


Besök oss på viol3.se

Följ Biometria i våra sociala kanaler

facebooklinkedinyoutube

Redaktör: Pia Sundkvist de Beau, pia.debeau@biometria.se

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du sedan tidigare, har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Vill du avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!