Kontakten
Nyhetsbrev från ActiLeg AB
Oktober 2021

Hej ##firstname##!

Nu händer det mycket, det är full fart för många av oss!
Samtidigt pågår den stora ensamheten och vemodet för många äldre inklusive många av våra seniorer inom äldrevården. Inom parasporten saknas ofta rätt utrustning för att höja livskvaliteten.

Att motverka ensamhet och att möjliggöra träning för en ökad rörlighet, bättre balans och glädjande digitala reseupplevelser, är ju precis vad våra lösningar gör. Därför passar många på att rusta upp verksamheten nu med våra produkter, med faktura i år.

Vår beredskap är god!
Glädjande för vår del är det stora intresset av ActiLeg-cyklar, Memoride virtuella resor och Treax balansplattor. Många vårdgivare inom speciellt äldrevården passar nu på att köpa in våra produkter för att motverka ensamhet och öka livskvaliteten, bland annat.

Nya fina ActiLeg-cyklar är klara inom kort, för leverans till väntande och kommande nya kunder (vi tackar för tålamodet)! Treax och Memoride har också kort leveranstid som vanligt.

En bild från Stockholm, apropå ingenting...

En bild från Stockholm, apropå ingenting...

 

Givande anhörigträffar

Introducera ActiLeg-cykeln för anhöriga, så kan deras besök bli roligare och mer givande!

Det är enkelt och roligt att skapa aktivitet med ActiLeg!
När man gör det tillsammans blir det dubbelt så roligt!

En del av våra kunder tar tillfället i akt att introducera ActiLeg:en när de har anhörigträff. Som vanligt brukar anhöriga komma till dessa träffar för att få information och diskutera. På ett bord placeras en ActiLeg och man förklarar det enkla arbetssättet samt att de anhöriga gärna får låna den vid besöken. "Säg till oss så visar vi hur det går till, första gången".

Sedan känner man som anhörig att man kan hjälpa till vid besöken genom att själv använda ActiLeg:en tillsammans med sin släkting. Det känns bra och roligare att komma på besök när man kan göra nytta samtidigt.

Precis detta hände på ett äldreboende i Växjö, varefter en anhörig under lång tid nästan dagligen hjälpte sin hustru att få röra på sig, till glädje för alla.

 
Se filmen
 
 

Vad tycker kunderna?

När vi ställer ut på mässor och när vi levererar våra olika lösningar till våra kunder så är det alltid spännande att få höra deras åsikter om nyttan med produkterna. Många gånger får vi glädjande information och tips om den positiva effekten för användarna och ofta vill våra kunder vara med och berätta på film på vår hemsida. Detta är oerhört smickrande och glädjande för oss, givetvis.
Se här en av våra kundfilmer (spelades in på Svenska Demensdagarna i Karlstad för några år sedan) angående Alzheimers, fler finns på fliken Kundfilmer på hemsidan.

 
Till filmen
 
 

Marknaden

Äntligen börjar mässor och konferenser komma igång igen, vad roligt det skall bli att få träffas fysiskt igen på ett fortfarande ansvarsfullt sätt! Välkomna att besöka oss på Fokus Hjälpmedel-mässan i Stockholm-Kista den 17-18 november, i Skövde den 9 december, Fokus Hjälpmedel-mässan i Malmö den 2-3 mars-22 samt på Svenska Demensdagarna på  Conventum i Örebro 11-12 maj-22.

Prata, berätta, diskutera, testa våra lösningar!

Stockholm/Kista 17-18 november
Vi ställer ut den 17-18 november på mässan Fokus Hjälpmedel i Kista, Stockholm. Det blir härligt att få träffa alla er proffs från vården igen, välkomna till vår monter A09:C och titta närmare på rörelse- och balansträning (ActiLeg och Treax) samt virtuella resor (Memoride)!

Skövde 9 december
Den 9 december är vi anmälda till Skövde Yrkeshögskolas öppna och kostnadsfria mässa kl. 13-16 på Arena Skövde. Rörelse- och balansträning samt virtuella resor med ActiLeg, Treax och Memoride är på menyn  även här.

Malmö 2-3 mars 2022
Mässan Fokus Hjälpmedel drar vidare till Malmö den 2-3 mars 2022

Örebro 11-12 maj 2022
Svenska Demensdagarna, konferens och utställning (anmälan obligatorisk).

Förhandsvisning via ZOOM/Teams
Om du inte kan besöka oss fysiskt så visar vi gärna våra lösningar via ZOOM eller Teams och Internet, hör av dig så kollar vi läget!

Digitala DiVOS-mässan 2020
Du kan även besöka oss på den fina webbaserade DiVOS-mässan från 2020: klicka dig runt i montern, ladda hem broschyrer, se filmer med mera.

 

En titt in i verkstaden!

En del av en blivande ActiLeg.

Wow: tillverkning är jättekul tycker vi!
Det är ju helt fantastiskt att det går att tillverka kvalitetsprodukter med hög noggrannhet och fin finish, i rejäla metallstycken och med kraftiga ingående delar i hög kvalitet!

Att få se maskinerna arbeta fram det som skall bli en ActiLeg, att samtidigt få känna doften av skärvätska och att se proffs hantera delarna: vilken lycka! När sedan innanmätet är monterat i den ytbehandlade enheten, pedalerna monteras, det fint lackerade stativet undertill med sina hjul är på plats, då väntar den färdiga ActiLeg:en på en lycklig kund!

Den nu pågående tillverkningen av nya ActiLeg:ar går enligt planen, med planerad leverans till oss i början av november (någon vecka senare till kund). Det innebär att vi hinner leverera många nya ActiLeg:ar innan årsskiftet, vid beställning under oktober-november.

ActiLeg tillverkas i Sverige och skapar svenska arbetstillfällen.

 

Olika behov, olika lösningar

En försiktig och anpassad rörelseträning med en stöttande medmänniska, en trevlig stund med gamla minnen från tidigare besökta eller spännande nya platser, en träning av balans och reaktionsförmåga med mera: vi har lösningarna som gör nytta för både vårdtagare och vårdgivare! Det skall vara lätt att skapa en meningsfull träning, då blir den lättare genomförd. Helt enkelt med produktiva hjälpmedel.

 

Tack för att du läser vårt brev, hör gärna av dig med tips om innehåll, samt vid eventuella frågor.
Om du inte vill få fler nyhetsbrev från oss så kan du avprenumerera här eller längst ned i brevet.

Allt gott, glada hälsningar från Sten!

Sprid gärna brevet till andra:

FacebookLinkedInTwitterMail

ActiLeg AB, Träffgatan 2, 136 44  Handen
Tel: 0702-838365        e-post: info@actileg.com       Hemsida