Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

SVENSK MUSIK OCH TEATER

"Ni måste komma tillbaka" Brukar arrangörer säga

Nu finns hela konserten på Spotify

Fin recension

”Musiken är ett försvar för gamla skogar som han tycker är underbara.” ”musiken är vacker med skönt saxofonspel till elektronmusikens grund” ”Det här är ett album som står för sig själv och då behövs ingen etikett” ”borde upplevas när föreställningen spelas på scen”

Lennart Götesson Dala Demokraten

"Erik Winqvist gör musik av urskogens vibrationer."

Artisten Erik Winqvist vill att folk ska förstå.
Vad kan en artist göra för att bidra? En föreställning, en konsert som förmedlar vad en riktig skog är.

Föreställningen Skog och Saxofon är en sällsam erfarenhet. Musiken berättar om skogens egna signaler, vibrationer, skogens rytm.

"Jag kände att jag klev in i skogen när han spelade och drömde mig bort" TV4 Nyheterna

Lite teater och mycket saxofon.


THE ULTIMATE TOUR

Ett riktigt roligt scenprojekt.

Det hela började med att en arrangör föreslog att jag skulle ta det bästa ur mina olika föreställningar.

Det gav mig en chans att djupdyka och förädla de olika låtarna och det visade sig dessutom att låtarna  fungerade bra ihop.

Jag putsade på texterna mellan låtarna och då dök det upp nya musikaliska vägar. Publiken är entusiastisk, ovanligt entusiastisk.

Ett axplock av recensioner

Om de föreställningar som lånat ut delar till The Ultimate Tour 

"där försvinner inte en stavelse. Han hinner också visa vilken rutinerad instrumentalist han är på sina tre: tvärflöjten, sopransaxen och minstingen sopraninosaxen. Dessutom är han berättaren” 
Vimmerby tidning 

”Erik Winqvist tände en stjärna”
”Sångaren Erik Winqvist tog sig passionerat an klassikerna och berättade fritt ur hjärtat” 
Nya Wermlands Tidningen –nöje/kultur, Felicia Andersson

"förstklassig musikunderhållning" "mustiga knivskarpa bilder blixtrar förbi. Det är humor och allvar om vartannat" 
Nyheterna

”På ett sätt är det hur originellt som helst i den mening att det känns äkta poetiskt med dessa spår som vandrar mellan Evert Taube, Kjell Höglund, Jan Hammarlund, John Holm och Fred Åkerström i mina tankar och då är det ett gott i sig själv” ”sångerna är berättelser som får mig att ana att Erik Winqvist är den nya rösten vi alla behöver” ”en specifik röst som ger livet kött och ben åt livets noveller” ”med skir, giftig, avig, smått lyrisk men levande som livets egen puls”. 
BB

" hva i alle dager er dette? Men, Taube tolkes på en måte jeg sjeldent har hørt. Tekstene står absolutt i høysetet. Innholdet kommer utrolig godt frem. Jeg oppdager nye ting med sanger jeg i mange å har lirt av meg" "Dersom du ikke er "fanatiker" som må ha Taube slik vi er vant til at han skal låte, anbefaler jeg CD'en. Den gir en helt ny opplevelse av tekstene"
Norsk Viseforum, Jan-Erik Pettersson

"Både fyndigt och vackert"
"sjunger liksom från fåtöljen mitt emot, det är mycket okonventionellt inspelat, variationsrikt framfört, inte minst klangligt, och långtifrån de gängse estradörernas framtoning"
Kammarmusik Nytt, Anders Jansson

”Erik Winqvist tar ut svängar, men håller ändå ihop det.”
”Erik Winqvist platsar också bland poeterna. performancepoeterna. det han gör är personligt och kul och eftertänksamt tänkvärt.” ”Erik Winqvist berättar något för oss och det är upp till oss att förstå."
Dala Demokraten, Lennart Danielsson

Du kan lyssna på sex låtar ur föreställningen. Knappen går till Spotify. Om det krånglar så kan du gå in via vår hemsida. www.musikochteater.se  . Där kan du också läsa om låtarna, albumet, artisterna och föreställningen. 

Boka föreställningen.


TED GÄRDESTAD - sångerna och livet

Recensioner

"På tisdagskvällen gavs de ny innebörd av musikerna Erik Winqvist och Simon Forsman som fängslade publiken" " En riktig ynnest, visade det sig, för här handlade det inte bara om att tolka musik, utan mycket, mycket mer". "På ett innerligt, närmast kärleksfullt sätt, gavs en varm och känslofull inblick i två bröders musikskapande" "stundom riktigt känslosam, nästan lika mycket inlevelsefull teater som ett musikframträdande." "Erik Winqvist och Simon Forsman ligger nära originalen, men känns samtidigt nyskapande. Och visst fungerar det också med piano, klarinett och saxofon. Det som imponerade mest var kanske ändå de två musikernas närhet till publiken - och den musik de valt att hylla.” ”innerligt och varmt, med en djupare innebörd. För kärlekens skull”. 
Åke Lundgren Norra Västerbotten

”låtarna fick fart och stomp, och redan i pausen var ensemble och publik på mycket god fot med varandra. Och under den andra halvan kunde Erik Winqvist berätta vad som helst – publiken lyssnade andäktigt, skrattade och applåderade varje låt allt mer entusiastiskt. Och det slutade med stående ovationer och extranummer.” 

”tillfällen att briljera i olika instrumentsolon. Det var ett musikaliskt framstående gäng på scenen: förutom Erik Winqvist på saxofon och klarinett var där Simon Forsman på klaviatur och sång, dessutom medansvarig för hela programupplägget, vidare Tobias Grenholm på kontrabas och trumpet samt Erik Mjörnell på gitarr. Sammanfattningsvis en mycket tillfredsställande musikafton, tyckte alla vi talade med efteråt.”
​Ölands bladet, Anders Marell

Massor av recensioner på hemsidan


LOWER EAST MANHATTAN PROJECT jazz

Dala Demokraten skrev:

"Keith Jarretts musik lever i det som Lower East Manhattan Project spelar, men det är inga efterapningar, inga covers.

Det är ny musik som står för sig själv, spelad av tre musiker som hela tiden hittar rätt med sina instrument. Saxofon, piano  och bas blir en treenighet där det ena instrumentet inte kan vara utan det andra och då blir det kompakt, men ändå luftig, musik. Det är musik som bygger på känslor och som ger bilder."

Lennart Götesson Dala Demokraten.


BRA FRAMTID

För dig som gillar utopier. En utopi går in i ditt undermedvetna och ger riktning. Bra för dig och för samhället. www.braframtid.se


En hubb till Svensk Musik och Teater

Klicka på bildenSVENSK MUSIK OCH TEATER
Erik Winqvist

Boka Nu!

info@winkir.se

Telefon:0708 77 66 67

www.musikochteater.se

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!