Träna hemma - Enklare än att gå till ett gym! | info@pthemma.se | 070-867 07 13


Fler och fler använder en Personlig Tränare och tränar hemma. 

"Den bästa träningen är den som blir av!"


Att träna behöver inte vara svårt!


Efter att rekommendationerna kring corona släpptes så har ett flertal åkt tillbaka till kontoret. Dock är det fortfarande många som sitter hemma. Oavsett hur du har det så kan det vara bra att ta några pauser under dagen och då få in lite träning. 

Idag tänkte vi diskutera kring hur "enkelt" det kan vara att träna hemma. Det vi menar är att många övningar med fördel kan göras när du ändå sysslar med annat. Du kan träna samtidigt som du lagar mat, jobbar framför datorn, hänger tvätt etc.

Dessutom kan det vara bra att hänga upp en ny vana på någon annan rutin som du har och som du gör varje dag; du kan göra 10 uppresningar från en stol innan du äter lunch och middag och då får du ju in 20 uppresningar (knäböj) varje dag! Du kan göra 15 tåhävningar varje gång du borstar tänderna, 10 situps innan du stiger upp på morgonen med mycket mera.

Har du tänkt på hur många träningsredskap och ställen du har i din vardagliga miljö som du kan använda dig av när du gör olika övningar? Tips på vad du kan använda dig av hemma; en stol, soffarmstödet, en trappa, vardagsrumsmattan, köksbordet... Vill du ha vikter när du tränar? Fyll petflaskor med vatten.

Här nedan hittar du sex olika övningar som är lätta att göra hemma och som du enkelt kan applicera i vardagen.

Trevlig helg
/Annika


Knäböj

Knäböj är bra att göra samtidigt när du ändå ska sätta dig och äta

Armhävningar

Armhävningar mot köksbordet, spisen, mot soffan framför TV´n eller på golvet

Tålyft

Tåhävningar görs med fördel när tänderna ska borstas, blusen eller skjortan ska strykas eller samtidigt som du läser mail


Plankan

Plankan kan du enkelt göra mot köksön, köksbänken, en stol, ett trappsteg eller varför inte framför netflix eller någon film

Utfallssteg

Utfallssteg gör du när du går omkring i ditt hem och städar, vattnar blommorna e.dyl.

Höga knän

Höga knän kan du göra när du hänger tvätt eller pratar med en god vän i telefonen


I förra nyhetsbrevet pratade vi om rörlighetsträning och stretching. Vill du komma igång med denna typ av träning så kan du här nedan ladda ner ett program med 8 bra strechövningar som är effektiva och lätta att göra. 

ladda ner stretchingsprogrammet här


PT Hemma utvecklas hela tiden och inom kort kommer vi att släppa vår första webkurs, som för övrigt är gratis: "Kom igång med träning och återfå din funktion efter Corona".

Ni som prenumererar på detta nyhetsbrev kommer att vara de första som erbjuds att gå kursen, så håll utkik i din mailbox...


 Vill du också ha en Personlig Tränare Hemma?

Skicka en intresseanmälan redan idag!


                                  Annika

                 Björn

                                    Stefan

                 Helena


Om PT Hemma

PT Hemma grundades av Annika Palmqvist 2011.

Annika har idrottslärarexamen från Gymnastik- och idrottshögskolan (GiH), sjukgymnastutbildning från Karolinska Institutet,PT-utbildning från Personal Training School i Stockholm samt en Masterexamen i Idrottsvetenskap/Fysisk aktivitet och hälsa. Med denna bakgrund kan du känna dig trygg i att få ett gediget träningsprogram som är individanpassat utifrån dina mål samt din livssituation.

PT Hemma kommer hem till dig
PT Hemma kommer hem till dig

Följ PT Hemma på Facebook

facebook

Du får detta brev då du varit i kontakt med PT Hemma tidigare, antingen som tidigare/befintlig kund, träffats på mässa/nätverk eller har annan koppling till PT Hemma. Vill du inte fortsätta prenumerera så klickar du bara på länken nedan.

Avsluta prenumeration | Webbversion | Integritetspolicy

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!