Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

V 40, 2021

Nyhetsbrev

Välkommen till Hallands Släktforskarförenings nyhetsbrev! Nyhetsbreven skickas till våra medlemmar samt till dom som har tecknat sig för utskicken. Mycket nöje med läsningen!


Församlingssidorna

Vi har fått väldigt många positiva kommentarer på våra nya församlingssidor. Har man besökt dem en gång så kommer man garanterat tillbaka. Där finns allt en halländsk släktforskare behöver, med all information som finns kring just ”din” hemsocken samlad.
Men hur kommer man dit? Det finns flera sätt. Du kan gå till vår hemsida https://www.hallandsslaktforskare.se/ och klicka antingen på bilden med Församlingssidor, eller på texten under bilden ”Gå till församlingssidorna”. Du kan också välja bland menyerna överst på sidan. Under menyn Släktforskningshjälp kan du välja Hallands församlingar. Ett tredje sätt är att klicka på knappen härunder. Prova gärna! Gratis för alla medlemmar.

Önskas en genomgång berättar Lars-Gunnar via Zoom, se nedan.


Efterfesten fortsätter!

Hallands Släktforskarförening först igen!

Nu är det ännu lättare att släktforska i Halland! Lars-Gunnar Svensson informerar och berättar hur det går till att använda församlingssidorna och visar delar av dess fantastiska innehåll. Detta kan du se gratis via sfd2021:s Zoom-kanal torsdagarna 14 och 21 oktober kl 15.00



Nybörjarkurs

Många har frågat efter kurser på kvällstid och det finns några platser kvar på vår nybörjarkurs. Kursen går på tisdagar kl 18-21, sex gånger, med start 12/10 (ändrat startdatum).
Datasalen i vår föreningslokal i Halmstad har åtta datorer och där berättar och informerar vår kursledare Per Lundqvist hur du kommer igång med din släktforskning i kombination med egna övningar, där du får sakkunnig hjälp.
Medlemspris 750 kr.


Släktforskarhjälp

Äntligen har vi kommit igång igen med vår släktforskarhjälp på Stadsbiblioteket i Halmstad. Första torsdagen och andra lördagen i månaden är vi på plats. Under den här månaden finns vi alltså där den 7 oktober 2021 kl 14–17 och den 9 oktober kl 11–14.
Drop in, vi hjälper så många som vi hinner. Max 30 minuter/person.


Söka danska släktingar

Är du på jakt efter dina danska släktingar? I så fall rekommenderar vi vår föreläsning som handlar om just det. Lördagen den 16 oktober kl 14 kommer Anders Lindberg från Lund och berättar om hur det går till. Välkomna!

Föreningslokalen. 40 kr/person, fika ingår.
Begränsat antal. Obligatorisk föranmälan via e-post till info@hallandsslaktforskare.se eller telefon 035-12 82 72.


När ångfartygen revolutionerade Hallands kommunikationer

Redan i veckan efter erbjuder vi nästa intressanta föreläsning. Den 21 oktober kl 14 föreläser Anders Bergenek om ”När ångfartygen revolutionerade Hallands kommunikationer”. Välkomna!
Föreningslokalen. 40 kr/person, fika ingår.
Begränsat antal. Obligatorisk föranmälan via e-post till info@hallandsslaktforskare.se eller telefon 035-12 82 72.


Fördelar med Facebook

Fler och fler har upptäckt hur mycket nytta man har av Facebook i sin släktforskning. Från vår Facebooksida informerar vi om både stort och smått som händer i vår förening. I vår Facebookgrupp har våra medlemmar möjlighet att själva göra inlägg, ställa frågor, svara på frågor, diskutera och informera om allt som rör halländsk släktforskning. Under helgen blev vi 600 medlemmar i gruppen och redan nu har vi blivit ännu fler. Oj så roligt, tycker vi! 



Släktforskarhjälp från Varberg

Så länge som pandemin pågår och vi inte kan träffas fysiskt på Komedianten eller vuxenskolan, erbjuder vi släktforskarhjälp på distans via zoom.

Även hjälp med dataprogrammet Disgen.

Kontakta Gunnar Bengtsson,

e-post: guben44@gmail.com



Information från DIS Syd

Besök gärna hemsidan. Där finns alla kurser och DIS-träffar inlagda i Skåne, Blekinge och Halland.
Som medlem i DIS Syd får man också deras nyhetsbrev.


Till sist – tänk alltid på att hålla avstånd och tvätta händerna. I alla sammanhang! 


Välkommen att besöka vår hemsida där du finner ingången till vår Medlemsportal, information om kurser, aktiviteter och mycket annat matnyttigt inom halländsk släktforskning!

Dela gärna detta Nyhetsbrev till dina släktforskarvänner.


Se filmen om Hallands Släktforskarförening.


Gå med i vår Facebook-grupp Halländska SläktFrågor HSF!


Läs tidigare nyhetsbrev här!


Hallands Släktforskarförening

Ryttarevägen 4

302 62  Halmstad

telefon 035-12 82 72

info@hallandsslaktforskare.se

www.hallandsslaktforskare.se


facebook

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är medlem i Hallands Släktforskarförening eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!