H22-paviljongen är det första som möter besökare där den kommer
stå på Kungstorget direkt utanför centralstationen.

Centrum blir kärnan för
H22 City Expo


En av huvudambitionerna med H22 är att utveckla framtidens smarta stad. Detta kommer återspeglas i hela Helsingborg under nästa sommar – men där det kommer synas, kännas och märkas av mest är i centrum, där temat är Open Up for the World. Cityområdet blir en urban, vibrerande miljö där oväntade upplevelser lurar bakom varje hörn. Futuristisk teknologi och smarta lösningar samsas i en levande gatumiljö där gränserna mellan nytta och nöje suddas ut.

Dagtid rör sig eldsjälar och förändringsledare mellan möten och banbrytande konferenser där nyskapande lösningar på framtidens utmaningar diskuteras. Givetvis finns det mängder av spännande aktiviteter även för turister och barnfamiljer – här finns garanterat något för alla. Framåt skymningen förvandlas cityområdet till den självklara samlingsplatsen för konserter med artister, färgsprakande ljusshower och sprudlande nattliv.

Europas största konferens för hållbara städer till Helsingborg

Urban Future är konferensen som samlar människor från hela världen, alla experter på att göra städer mer hållbara.

Det som först (2014) var tänkt som en workshop utvecklades snabbt till Europas största evenemang för hållbara städer. Nästa sommar har huvudkonferensen förlagts till Helsingborg och H22 City Expo.

Det blir fler konferenser, möten och hybridevenemang nästa sommar under expots 35 dagar. En handlar om konstens hållbara framtid, Upstate Europe Sustainability of the arts. Vad händer med konstens roll i det offentliga rummet i framtidens välfärdsstat? Dunkers Kulturhus och Helsingörs teater arrangerar.

 
LÄS MER
 

Stadsdirektören Palle Lundberg fick testa språkroboten Emely
när han nyligen besökte AMF och Johanna Nyström.

AMF ställer ut i miniformat 

Eldprovet är nästa sommar, när H22 City Expo rullar igång. Men arbetsmarknadsförvaltningen är redan igång och övar inför sommaren genom att bygga fem små miniutställningar på förvaltningens kontor runt om i staden.

– Vi vill öva på att skapa upplevelser kring våra projekt. Det ska kännas spännande att fika med en språkrobot som heter Emely. Vi ska testa och skruva så att det verkligen blir en upplevelse som alla kan vara med på när det är skarpt läge nästa sommar, säger Johanna Nyström, H22 Koordinator på arbetsmarknadsförvaltningen.

– Vi har många olika innovationsprojekt på gång och vi har valt att bygga utställningar av några utvalda som vi tror kan vara intressanta för många.

Emely är en språkrobot som du kan ha som fikakompis eller träna arbetsintervjuer med. En svensklärare för sociala situationer, om man så vill. Den magiska knappen är ett hjälpmedel som började utvecklas under pandemin när skolelever skulle börja ha lektioner hemifrån. Knappen raderar alla snubbeltrådar till moment som kan behövas innan till exempel ett Zoom-möte startar på en viss tid. Ett knapptryck fixar allt. En annan digital satsning handlar om arbetsträning för människor som av olika anledningar inte kan vara på plats fysiskt.

Vilket monument vill du skapa?

Vad har fotbollsspelaren Henrik Larsson gemensamt med kvinnorna som arbetade vid gummifabriken? Jo, de har under sin tid spelat en viktig roll för Helsingborg och har därför gjutits i brons och förvandlats till minnen man kan både se och ta på.

Helsingborgs stadsteater utlyser nu en tävling för att hitta de bästa förslagen på nya minnesmärken i Helsingborg. Vem – eller vad – tycker du berättar något om vår tid idag? Och därför borde förevigas i form av en stilig staty eller ett maffigt monument? Låt fantasin flöda fritt, tänk själv, gå ihop – eller börja med att bara läsa mer.

Bland de förslag som skickas in väljer en jury ut ett antal som går till final. De byggs sedan upp med hjälp av AR-teknik och visas i form av en ljudvandring i samband med stadsmässan H22 City Expo i juni 2022.

 
LÄS MER
 

Dimbar Pålsjöbelysning för djurens bästa

Pålsjö skog är en oas för helsingborgarna. Det är löpning, promenader och rekreation. I Pålsjö finns också många växt- och djurarter, däribland en population fridlysta fladdermöss. Så när staden skulle ordna belysning till en 10 kilometer långa löpslinga genom skogen behövdes innovativ teknik för att minimera negativ påverkan på djurlivet. Hur gör man då?

 

– Vi tänder belysningen senare på kvällen än på andra slingor och släcker den tidigare. På en del av sträckan halverar vi ljusstyrkan klockan 21.30, dimmar ned ljuset gradvis och släcker helt klockan 22, säger Andréas Hall, utvecklingsingenjör på Helsingborgs stad.

 

– Vi har dessutom valt en ljusskälla som släpper ifrån sig mindre mängd blått och grönt ljus, det ljus som stör fladdermusen mest.

 

Lyktstolparna är lägre än vanliga stolpar för att ljuset inte ska spridas mer än nödvändigt. Tekniken har också den fördelen att staden kan se om en ljuskälla gått sönder, vilket leder till minskade körningar och minskade utsläpp. Det här första testet med dimbar gatubelysning är en del av H22-satsningen Framtidens belysning, klicka på LÄS MER för att få mer information om satsningen. Lyktstolparna skulle framöver kunna användas för att samla in data om temperatur, luft och hur fuktigt det är i jorden i en rabatt.

 
LÄS MER
 

Psst!
Håll utkik den 31 oktober då släpper vi delar av vårt
spännande program på vår expowebb.

 

Nya adresser – här hittar du oss!

Häng med på vägen fram mot H22 City Expo i Helsingborg.
På Facebook, Instagram och Linkedin hittar du oss på @h22cityexpo.
Hemsidan finns på h22cityexpo.se eller h22cityexpo.com för engelsk version.
Vi ses!

FacebookLinkedInInstagramHome Page

VI FÖLJER SJÄLVKLART GDPR

Du får detta mail då vi tror att du vill vara en del i utvecklingen av framtidens smarta städer. Vi har enbart ditt namn och e-postadress i vårt register och vi använder dina uppgifter för utskick i marknadsföringssyfte gällande H22 och H22 Summit. Vill du veta mer så är du välkommen att kontakta oss på h22@helsingborg.se

.

.

.

.