Du får detta nyhetsbrev för att du finns i våra register. Du kan avsluta prenumerationen längs ned i detta utskick

 

Nyhetsbrev - Oktober 2021

 
Illustration av coronavirus i närbild

Foto: Ulrika Weinz

Hösten är här! Full med projekt för PiteBos del och med vår största upprustningsbudget genom tiderna. Hävda restriktioner till trots så uppmanar vi ändå till fortsatt försiktighet. Läs mer i oktobers nyhetsbrev.

 

Nu har nästan alla restriktioner hävts
– Men vi fortsätter vara försiktiga

Illustration av coronavirus i närbild

Illustration: Ulrika Weinz

Vi hoppas att allt ska återgå och bli normalt
Nu har de flesta restriktionerna hävts och vi hoppas att allt ska återgå till det normala men vi fortsätter ändå att vara försiktiga och minimera kontakterna eftersom smitta fortfarande finns i samhället och många ännu är ovaccinerade. Vi uppmanar därför alla att även fortsättningsvis ringa, mejla eller använda vår hemsida i stället för att besöka oss, eftersom det mesta går att lösa så. Det gäller såväl vårt kundcenter som våra bovärdskontor.

Receptionen är fortsatt öppen för den som ska hämta ut eller lämna in nycklar.

Om du vill besöka oss ändå
Om du har andra ärenden än att hämta eller lämna nycklar så kan du naturligtvis besöka oss, men du får kontakta oss och avtala en tid.

Som hyresgäst bör du tänka på att...
Om du eller någon i din familj är sjuk – gör endast akuta felanmälningar. En akut felanmälan exempelvis vattenläcka, trasiga elledningar eller kyl/frys som inte fungerar. Har du inbokade besök i närtid och är sjuk eller har symptom ber vi er avboka dem.

OBS! Vid besök av din bovärd, håll avstånd – gå ut eller gå till ett annat rum.

Tack för visad hänsyn!

 
Läs mer →
 
 

Djupviksgatan 25, 27, 29 och 31

Illustration av coronavirus i närbild

Foto: Ulrika Weinz

Allt har sin tid
Allt har sin tid och husen på Djupviksgatan har tjänstgjort i många år och börjar vara rejält slitna. PiteBos vilja, ambition och ansvar för framtiden är att investera i nya bostäder, utveckla bostadsområden och erbjuda nya, moderna bostäder. Därför undersöker nu PiteBo möjligheten att skapa en nyproduktion på området. Nuvarande hus har stora tomter med få lägenheter på ett väldigt attraktivt område som skulle kunna nyttjas mycket bättre.

Informerade hyresgäster
Hyresgästerna är informerade om våra planer och vad som gäller för dem i framtiden. Vi vill också betona att ett projekt som detta kräver lång planering och en eventuell projektstart ligger minst tre år bort. 

 

Vi rustar för 153 miljoner  

Illustration av coronavirus i närbild

Foto & illustration: Ulrika Weinz

Under 2021 pågår upprustningar
och renoveringar i nästan alla våra områden

Gamla hus får ny ventilation, dräneras, får nya vatten- och avloppsrör, nya badrum, kök och hissar. Vi renoverar tvättstugor, tak och fönster. Vi byter tamburdörrar, balkongdörrar och monterar portlås. Trapphus och fasader renoveras och målas. Vi asfalterar, lägger plattor och fäller träd. Förnyar innergårdar, bygger lekparker och installerar IPTV.

 
Läs mer här →
 
 

116 nya lägenheter på Norrstrand

Illustration av coronavirus i närbild

Illustration: MAF Arkitekter

HSB och PiteBo planerar nyproduktionsprojekt
HSB Norr och PiteBo planerar för ett gemensamt nyproduktionsprojekt med bostäder i flerfamiljshus på Norrstrand i Piteå. Planen är att bygga 116 lägenheter, både bostadsrätter och hyresrätter. Detta framgår av ett yttrande som PiteBo och HSB lämnat in till Piteå kommun som ett förslag till att utöka området runt Nördfjärden i Piteå med bostadsbebyggelse.

 
Läs mer här →
 
 

Nu utvärderar vi Tvättrum Futurum

Illustration av coronavirus i närbild

Illustration: Ulrika Weinz

Ett år efter invigning har elanvändningen sjunkit med 61%   
Det har snart gått ett år sedan vi invigde framtidens tvättsuga "Tvättrum Futurum" på Nygatan 36.  Tvättstugan är inredd med ny modern teknik för att värna om både vår miljö och våra användare.

Tvättstuga Futurum är ett pilotprojekt, det vill säga en test för kommande tvättstugor i PiteBos ägo och vi går i dagarna ut med en enkät bland hyresgästerna för att få återkoppling i hur de upplevt sitt tvättande. Vi kan i alla fall konstatera att det varit en stor succe för miljön då elanvändningen i tvättstugan sjunkit med 61%.  Fantastiskt och helt i linje med vårt övriga miljöarbete. Nu väntar vi med spänning på svar från användarna.

 
Läs mer här →
 
 

Ett komplement till ordinarie kösystem

Illustration av coronavirus i närbild

Illustration: Ulrika Weinz

Du har väl koll på vår tjänst Direkt 24h! Nästan varje vecka presenterar vi en ny lägenhet där möjlighet ges till dig som inte hunnit samla på dig tillräckligt många köpoäng för att få ett erbjudande via vårt kösystem. För att kunna ta del av ett erbjudande via Direkt 24h måste du först ställa dig i vår ordinarie bostadskö.

 

 
Läs mer här →
 
 

I höst gör vi kortfilm om våra bovärdar

Illustration av coronavirus i närbild

Foto: Jens Ökvist

I höst gör vi film om våra bovärdar och följer dem i deras komplexa arbete. Ett arbete som handlar om allt från nära inkännande möten med människor i glädje och sorg till konkreta manuella arbeten som trädfällning och avloppsstopp.   

 
Läs mer här →
 
 

Vi tackar Anneli för nästan 40 år

Illustration av coronavirus i närbild

Foto: Maria Fäldt

Den 29 oktober är det dags att tacka av vår hyresadministratör Anneli Sellbom som går i pension. Anneli började sin anställning på PiteBo, som då hette "Stiftelsen Hyresbostäder i Piteå" redan 1983 och har jobbat med hyresfrågor i snart 40 år. Anneli ersätts på sin post av Helene Bergström som vi presenterade i julis nyhetsbrev. Vi önskar Anneli en skön, fri tid!    

 

Copyright © 2021 AB PiteBo. Hamngatan 40 · 941 32 Piteå · Växel 0911-22 66 00 · pitebo.se