Hej Syvänner!

Då har vi hösten här. Jag har en känsla av att löven inte blir så färgsprakande som de brukar bli utan bruna direkt i år. Tyvärr har vi inte hunnit med några svampturer, men det finns svamp det vet jag. Trattkantareller borde det vara läge för nu.

Vår nya hemsida, vi hoppas att vid nästa nyhetsbrev så är det vår nya hemsida som gäller. Måste säga att jag inte kunde drömma om hur mycket jobb det är. vikter, lagersladon, kvadratiska bilder, benämnigar osv Tur vi får hjälp.

Nytt system, våra order kommer att hamna i vårt bokföringsprogram per automatic, mejladressen styr. Vi har väldigt många kunder som använder flera mejladresser. Vi försöker hålla reda på det nu. Vi kommer inte kunna ha den kollen med nya hemsidan.   Ordern går in på kunden med den mejladressen. Vi kan bara ha en mejladress till varje kund. Så använder du en annan skapas en ny kund. Vill du försäkra dig om att kunna forsätta med samma kundnummer meddela oss vilken mejadress du vill ha på ditt kundnummer.

Presentkort, du som har presentkort /tävlingsvinst hos oss. Vi puffar lite för att använda det nu. Vi byter system och jag är osäker på hur det kommer fungera. Så länge vi har gamla hemsidan igång skriver man sitt presentkortsnummer under meddelande till butik. När vi bytt hemsida får du kontakta oss så får vi försöka lösa det något sett. Presentkort som är äldre än 5 år skrotar vi i och med att vi byter hemsida.

Postnord Varubrev, posten har meddelat att från 1 november att man kommer att hänga varubrev som inte går ner i brevlådan i en påse på dörren eller brevlådan. Vad vi vet nu kan vi inte välja att det ska till ombud. Vi ser en ökad stödrisk här. Vi kan inte ta ansvar för brev som hängs på brevlådan eller dörren av posten. Vi känner att vår gräns vid ett varuvärde på 500: skall skickas försäkrat är ännu viktigare nu. När vår nya hemsida finns på plats blir det lättare att hålla koll på sitt varubrev. Vi ligger rätt i tiden med det.Lite speciellt rullmåttband. Avsett för midjemätning. Skalet är rundat  med ett hål där du sätter änden på måttbandet. Måttbandet räknar med rundningen. Ena sidan Inches den andra centimeter. Inches på utsidan centimeter på insidan. Man kunde önskat att det var tvärtom. Men det funkar. Finns i vitt och svart. 

Kostar 29:- i oktober (ord. pris 39:-)

Reservation för slutförsäljning.


Snart är det Jul eller i alla fall December. Då är det dags för Adventskalender igen. Den har varit väldigt populär. 24 luckor med små sybehör. Priset detsamma som förra året. 398:-


Prym 40st små clips ur serien Love i en hjärtask. 159:-

20mm väldigt mjuk kalsong- och trosresår. Svart botten med stärnor. Till ett fantstisk pris. Endast 8:- per meter


Flera saxar ur vårt sortiment har utgått. Vi bestämde oss för några nya. Fiskars Classic höger har funnits hur länge som helst. Vi har den redan som vänstersax.     Båda kostar 292:- per styck

Sen en lite liten skräddarsax / sysax. 17cm Jag gillar storleken användbar till det mesta 86:- per styck

Vi har äntligen fått påfyllning av våra agraffspänne i skinnimmitation. Finns i många färger. Denna är ny dovröd kostar 14:- båda delarna ögla och knapp.

Alla nyheter finns på startsidan

Som vanligt lite om oss och om våra nära & kära

Vi säger Grattis till Rasmus som fyllt 6år. Som blev så här glad för en egen TV. Han fick den tillsammans med syrran som han delar rum med.


Vi har haft fin besök. Måste säga att jag är djupt imponerad av Lina som kom med tåget på besök. Packning vagn, 1 månaders bebis och 4,5 åring som prompt skulle ha med sig sin rullväska.


Sjätte barnbarnet att bekanta sig med. Man börjar känna sig rik. Att själv få tre flickor som alla tre får varsin pojke och flicka.


Det har gått så snabbt nyss var det sommar. Dags för vinterförberedelser. Barnen måste ha varma kläder. Den är lite stor Nora men mycket snygg.


Sen till lite sorgliga bestyr. Båten måste upp. Jag känner alltid lite oro i magen vid sjösättning och upptagning. Det är så mycket som kan gå fel. Men det gick bra.

Trots att vi tvättat bort skägg vid 2 tillfällen på båten denna sommar så ser det ut så här.

Men snäckor nästan inga lite upptill bara, det är bra.

Nu ligger dom här servade och inpackade. Lite sorgligt är det allt.


Till sist.  

Vi kan fortfarnade Frossa i tomater.

        kram från Bibbi