Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Nr 25 2021


Hej på er alla 

Dagens Cheerinfo har information från Centrum för idrottsforskning. Prenumerera gärna på deras nyhetsbrev, de har mycket bra och intressanta artiklar kring idrottsforskning. Idag tipsar jag främst om två artiklar kring Livsviktig kunskap som varje tränare bör ha, akutskadebehandling och Idrottare bör minska träningsbelastningen under perioder av hög stress. Två väldigt aktuella ämnen för oss nu när vi är tillbaka med full kraft och börjar träna som vanligt. 

Jag påminner även om avbokningsreglerna för utbildningar. Vi håller kvar samma avbokningsregler som vi tidigare har gått ut med och som vi införde under förra året med corona. Känner ni någon osäkerhet så tveka inte och hör av er till oss. Alla mejl och frågor kring utbildningar ska mejlas till uk@cheerleading.se

Några fler tävlingar presenterar vi också idag samt ett datum för Nordic All Challenge som det är uppdaterat datum för. 

Vi välkomnar också mina kollegor Elin S och Josephine K tillbaka efter föräldraledigheten. 

Jag får en hel del frågor kring föreningskunskap och efter lite tankar har jag nu bestämt mig för att i varje Cheerinfo presentera lite olika ord kopplade till föreningsverksamhet. Med i dag har ni fyra ord, Ansvarsfrihet, Fyllnadsval, Motion och Proposition. Har ni koll på dessa ord och dess innebörd?

Har ni något ord eller frågor kring er föreningsverksamhet ni vill få förklarat. Tveka inte och hör av er till mig så tar vi det i Cheerinfo, kanske det är fler som har samma frågor som ni!

High Five på er alla

Kia

Er Föreningskonsulent


Vi säger välkomna tillbaka

Tiden går fort, och nu är redan Elin Söderström och Josephine Kalmlund delvis tillbaka efter föräldraledighet. Elin kommer att arbeta med alla våra tävlingsarrangemang under nästa år, en viktig uppgift när vi nu drar i gång för fullt. Josephine kommer att arbeta med kommunikationsfrågor, och börja med en mer långsiktig och strategisk insats i frågan.


Livsviktig kunskap som varje tränare bör ha - akutskadebehandling

Som idrottsutövare, tränare eller ledare kan du hamna i situationer där du snabbt behöver ta hand om en skada eller ett plötsligt sjukdomstillstånd. 

Thomas Lindholm, lärare på Bosöns idrottsfolkhögskola, guidar i denna artikel till de viktigaste du behöver veta om Första hjälpen, Hjärt-, lungräddning samt hantering av rygg-, nack- och skallskada.

Idrottare bör minska träningsbelastningen under perioder av hög stress

Forskning visar att psykologisk stress har en stor påverkan på kroppens förmåga att tillgodogöra sig träning. Den nödvändiga återhämtningstiden kan öka med 25-50 procent under stressiga perioder i livet. Idrottare bör därför under perioder med hög psykologisk stress minska sin träningsbelastning för att inte riskera överträning eller skador.


Avbokningsregler för utbildningarn

Vi vill påminna om avbokningsreglerna för utbildningarna.

Man har rätt att avboka en utbildningsplats fram till 2 veckor innan utbildningstillfälle utan kostnad. 

Avbokning därefter, alltså mindre än 2 veckor innan utbildningstillfället, då finns möjlighet att sälja sin plats via oss om kö finns för aktuell utbildning, alternativt själv sälja platsen till någon annan. Vill man kan man även boka om platsen till senare tillfälle. 

Man kan även lämna in läkarintyg vid avbokning senare än 2 veckor innan utbildningstillfället. 

Vill man avboka en plats, oavsett när det är, får man höra av sig till oss på uk@cheerleading.se Vi bekräftar avbokningen och meddelar om kö finns för aktuell utbildning. Dit ska all kommunikation kring utbildningarna skickas in. 


Tävlingar 2022

Uppdatering av tävlingsdatum

Nordice Cheer Challange, nytt datum är 2-3 april -Stockholm

Fler tävlingar 2022

Twist Cheer Comp  12 februari 2022 Rosvalla Arena Nyköping (kan bli även söndag 13/2)

Twist Cheer Comp Tyckartävling  20 februari 2022 Nacka Sporthall

JAM FEST Nordic 2022  30 april Rosvalla Arena Nyköping (kan bli även 1 maj)

Future Spring Cup - Tyckartävling 9 april - Boden

Future Spring Cup - Öppen tävling 10 april - Boden


Föreningsordlista

Ansvarsfrihet

På ett årsmöte ska alltid fråga om just ansvarsfrihet behandlas. Det innebär att efter mötet gått igenom verksamhetsberättelsen och den ekonomisk berättelse samt presenterat revisionsberättelsen, får ta ställning till om man godkänner vad styrelsen gjort under föregående verksamhetsår eller period. Oftast föreslår revisorerna att styrelsen ska beviljas ansvarsfrihet. Om ansvarsfrihet inte beviljas av mötet kan det leda till polisanmälan. Det kan vara hela eller delar av styrelsen som inte beviljas ansvarsfrihet.

Fyllnadsval

Om någon styrelseledamot eller liknande avgår i förtid, innan hens mandatperiod är löpt ut, kan ett extra val för att fylla den posten göras och kallas då fyllnadsval. Detta görs på ett medlemsmöte eller årsmöte enligt stadgarna. Tex om Karin valdes 2020 på en mandatperiod av 2 år men väljer att avsäga sig uppdraget under sommaren 2021. Då görs ett fyllnadsval på ett år för att fylla ut Karins plats under årsmötet 2021 till årsmötet 2022.

Motion

En motion är ett skriftligt förslag från en medlem eller en grupp medlemmar på en förändring. Den ska besvaras av styrelsen och behandlas av förening/förbund oftast i samband med årsmötet. Vid kallelse till årsmöte/medlemsmöte ska information om hur motionen skickas in samt vilket datum det senast ska vara inskickad. När motion inkommit ska styrelsen behandla och skriva ett svar på motionen samt en rekommendation på bifall eller avslag till årsmötet. Motionerna ska sedan tillsammans med styrelsens rekommendation delges medlemmarna i tid innan årsmötet enligt stadgarna.

Proposition

En proposition är ett förslag från styrelsen, till skillnad från en motion som då var ett förslag från medlem/medlemmar, som ställs till exempelvis ett årsmöte eller ett medlemsmöte att behandla och ta beslut om. Förslag på en proposition kan vara en stadgeändring. Tänkt på att propositionen ska vara tydlig och enkel att förstå så medlemmarna vet vad man ska rösta om.

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en medlemmar till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!