Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren

Nyheter från Destinationsutveckling Sörmland

SEPTEMBER 2021

Digitalisering och rådgivning för snabb återhämtning i besöksnäringen

Genom projektet har ett flertal företag nu fått hjälp av coacher för att förbättra sin digitala närvaro och locka nya kundgrupper. Du kan också ta del av individuell rådgivning, inspiration och nätverkande efter pandemin. Missa inte chansen att lyfta din verksamhet och locka nya kundgrupper! 

 
Läs mer och anmäl dig
 
 

Var med och bestäm vilka e-kurser och utbildningar som vi lanserar härnäst!

Besöksnäringen står i ett läge där de snabbt behöver öka efterfrågan på sina produkter och nå helt nya målgrupper. Det kräver förändrade, och ibland till och med helt nya, arbetssätt och kompetenser. Inom besöksnäringen är en stor del av företagen mindre företag som kan ha svårt att skicka iväg personal på utbildning. Men behovet att utbilda personalen finns där, och att satsa på detta stärker både individernas och företagens konkurrenskraft.

Med anledning av detta har Stua därför startat ESF-projektet E-kurser besöksnäring Sörmland.

 
Dela med dig av vilka kurser du vill ha
 

Vill du veta mer om projektet E-kurser besöksnäring Sörmland? Läs mer på https://www.destinationsutveckling.com/projekt/e-kurser-besoksnaring-sormland/
eller kontakta projektledare Henric Johansson henric@stua.se, 0155-22 27 77

 

Kultur och turism för ökad attraktionskraft

Projektet kultur och turism för ökad attraktionskraft går nu in i nästa fas där stort fokus ligger på att skapa goda förutsättningar för en framtida samarbetsmodell för kulturella kreativa näringar (KKN), det offentliga och besöksnäringen.

Under hösten pågår intervjuer med de offentliga funktionerna, seminarier riktade till framförallt KKN och workshops för hela kedjan är inplanerade.

Är du intresserad av att delta på något av dess seminarie- eller workshoptillfällen tveka inte att höra av er till karolina@stua.se

 

Hur tjänar jag pengar på det jag älskar att göra?

Har du någonsin funderat och önskat att du bara kunde få jobba med det du älskar att göra på heltid? Hur gör man egentligen för att ta det där steget och hur har andra gjort för att lyckas med det? 

Måndagen den 11 oktober mellan kl. 10.00-12.00 har du den stora chansen att få lyssna till två fantastiska föreläsare helt kostnadsfritt som idag lever på sina drömmar och jobbar heltid med det dom älskar. Vi bjudit in två föreläsare som kommer att dela med sig av sina egna resor till just dig och du har möjligheten att ställa dina frågor. Hur gjorde dom för att ta det där klivet och vad är deras bästa tips för dig som står i det vägvalet just nu? 

Seminariet är digitalt så du kan delta från där det passar dig bäst! 

 
Anmäl dig här
 

Möt föreläsarna

Håkan Groop

är konstnär, Författare och Kursarrangör och startade sin verksamhet i Stockholm och är sedan 2004 verksam på heltid först i Vingåker och numera finns han i Nyköping. Genom åren har Håkan arrangerat målarkurser och resor, drivit galleri och skrivit flera böcker. 

Håkan föreläser mellan kl. 10.00-11.00 måndagen den 11 oktober.

Sara Brinell Svelander

brinner för att öka kreativiteten och att skapa trygghet hos människor. Vilket hon idag har kunna applicerat i hennes liv varje dag tack vare hennes arbete. Sara driver eget företag där hon jobbar med inredning, design och även jobbar som hälsocoach, yoga och meditations instruktör. 

Sara föreläser mellan kl. 11.00-12.00 måndagen den 11 oktober.

 

Inspireras av outdoornätverket

Outdoornätverket kör igång nu i höst och har sin första nätverksträff den 8 oktober. Vi träffas då på Palstorps äventyrsgård och skogsby, under dagen berättar Palstorps äventyrsgård mer om sin verksamhet. Du får också chansen att nätverka och utbyta erfarenheter med andra outdooraktörer och lyssna till Nyköpings kommun som berättar om gemensamma marknadsföringsinsatser samt Stua som berättar om planerings-verktyget för vandring och cykel och hur du kan synas där!

 

Hållbar mötesindustri i Sörmland och Västmanland

Rådgivning med Swedish Welcome och spännande workshops tillsammans med Kairos Future

Driver du en verksamhet inom eller med koppling till mötesindustrin och nu längtar efter att ta nästa steg in i framtiden? Då vill vi tillsammans med dig skapa förutsättningarna för en stark mötesdestination. Nu erbjuds du rådgivning för en hållbar omställning och affärsutveckling. Stua och Västmanland turism driver detta projekt under 2021 till 2023, deltagandet i projektet är helt kostnadsfritt.

Swedish Welcome, passa på att nyttja den unika möjligheten att genom projektet få rådgivning genom den mycket eftertraktade utvecklings- och hållbarhetsmetoden. En rådgivning omfattar hela gästresan - från digital kommunikation till upplevelsen av besök och avresa. Även hur arbetet bakom kulisserna kan förstärkas. Ni kommer få ta del av råd och förslag helt baserade på verksamhetens behov och möjligheter. Läs mer på https://www.swedishwelcome.se/

Dessutom erbjuder projektet:

  • Rådgivning i hållbar utveckling och bättre gästupplevelser 
  • Rådgivning i digital utveckling med fokus på digital synlighet och försäljning 
  • Utveckling av produkter anpassade efter kundernas nya krav 
  • Möjlighet att skapa samarbeten med verksamheter utanför den traditionella mötesindustrin

Är du intresserad av att delta? Kontakta Sandra Wisén sandra@stua.se , 0155-15 02 42

 

Vi hjälper dig

Har ni frågor eller funderingar så är det bara att höra av sig!

Maila stua@stua.se eller ring 0155 - 22 27 70

 

Stödinsats för besöksnäringen

Du som behöver rådgivning och stöd i din verksamhet kan höra av dig till oss på Stua för att bli kontaktad av en rådgivare. All rådgivning sker under sekretess.

Du kan även få hjälp att sprida dina erbjudanden via Visit Sörmlands och Stolt mat i Sörmlands digitala kanaler. 

Kontakta rådgivningen stödinsats:

radgivning@stua.se eller telefon 0155-22 08 00

 

Vill du boka upp ett rådgivningstillfälle
eller komma i kontakt med oss?

stua@stua.se

0155 - 22 27 70

 
Prenumerera på nyhetsbrevet!
 

Besök oss på eller följ oss i våra sociala kanaler.

Home PageFacebookYouTube

Du får detta nyhetsbrev eftersom du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev.
Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.