Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

NYHETSBREV 28 SEPTEMBER 2021

Foto Christian Farcher.

GUL inviger Young Dance Festival i Schweiz

Höstsäsongen är igång och först ut är föreställningen GUL som inviger Young Dance Festival i Zug den 29 september till 2 oktober. GUL spelas utomhus i och runt staden Zug och avslutar på Theaterplatz i Luzern. Läs mer här

Det är andra gången vi medverkar på Young Dance Festival och det är också första liveframträdandet utanför Norden sedan pandemin startade. Läs gärna en intervju som festivalen har gjort med Claire här


Foto Sören Vilks/Dramaten

LILLA SVANSJÖN turnerar

I höst gör vi en fullbokad turné i Sverige i samarbete med Unga Dramaten. Turnén startar i Lund och Kristianstad och turnénätverket Salto. Vi fortsätter turnén i Västerbotten i samarbete med Norrlandsoperan och avslutar med en vecka på Byteatern Kalmar Länsteater i samarbete med Riksteatern i Kalmar län.

Turnédatum: 4-8 och 11-14 okt Stenkrossen, Lund, 15 och 18-22 samt 25-28 okt Barbacka, Kristianstad, 11-13 nov Norrlandsoperan, Umeå 14-16 nov Burträsk, 20 nov Sara Kulturhus, Skellefteå, 29 nov-3 dec Byteatern Kalmar Länsteater. 

LILLA SVANSJÖN, skapades för Unga Dramaten. Istället för de graciösa svanarna besökaren förväntar sig dyker andra tre figurer upp på scen. En stor klassiker i ny tappning som handlar om att ta andra steg än de förväntade. Läs mer här.

”Ömsint bus med Tjajkovskijs klassiker” Svenska Dagbladet
”…45 minuter ren rörelseglädje” Expressen
”Upplyfta lämnar vi teatern. Färdiga att flyga tillsammans.” Dagens Nyheter


Claire Parsons Co. på 101 årskalas

Den 23-24 oktober firar Dansmuseet att den legendariska Svenska Baletten i Paris fyller 101 år. Det sker i museets utställning ”Om ni inte gillar det kan ni dra åt helvete” Ballets Suédois 1920–1925.

Vi medverkar med infall och nedslag från föreställningen JAG TÄNKER OM, som kommer att spelas i sin helhet i vår.  Den 23 oktober dansar Nea Landin och den 24 oktober Elin Hallgren. Läs mer om vårens föreställning här.

Håll utkik efter mer information om kalaset på Dansmuseets hemsida här


Våra nya producenter!

Vår producent sedan 2018, Lina Dahlgren, har slutat och vi önskar henne lycka till! Vi är glada att få välkomna de nya producenterna Lena Yngvesson och Maria Wallin till oss.

I vårt förra utskick blev tyvärr Lenas och Marias mejladresser fel. Nu är det rätt!

Lena Yngvesson

Lena Yngvesson är vår nya producent. Lena har arbetat som dansare och danslärare, är projektledare och jobbar i år också som producent för festivalen Tensta Dansar.

Kontakta Lena:
lena@claireparsons.com
Tele: 073-665 55 05

Maria Wallin

Maria är vår nya turnéproducent. Maria kommer senast från Cirkus Cirkör där hon haft tjänsten som Kreativ Eventproducent. Maria har en bakgrund som streetdansare och är även verksam inom den ideella organisationen Streetstar.

Kontakta Maria:
maria@claireparsons.com
Tele: 070-242 62 41


Välkomna, Jasmin, Lucas, Linnea och Nea!

Jasmine Attié, Lucas Carlsson, Linnea Sundling och Nea Landin heter kompaniets nya scenkonstnärer. Vi ser fram emot att arbeta tillsammans!

Jasmine Attié

Lucas Carlsson

Linnea Sundling

Nea Landin

 Förstklassig scenkonst för barn och unga!

Claire Parsons Co. är ett prisbelönt danskompani som gör finurlig och elegant scenkonst för barn. Lustfyllda rörelser och fantasifulla iakttagelser av livet gör berättelserna angelägna för publik världen över. Claire Parsons Co. gör upp till 180 föreställningar per år. Claire Parsons Co. har verksamhetsstöd från Kulturrådet, Stockholms Stad och Region Stockholm.

Tack till alla arrangörer runt om i Sverige som jobbar för att visa bra föreställningar för den unga publiken!

facebookhomepageinstagram

 Claire Parsons Co.
Kaplansbacken 2
112 24 Stockholm
Sweden
Copyright © Claire Parsons Co.

Kontakta oss!

Avregistrera genom att klicka här.