Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Nr 24 2021


Hej på er alla 

Denna vecka kommer Cheerinfo på fredagen. Kansliet var samlade för arbetsdagar tisdagen och onsdagen vilket gjorde att Cheerinfo fick skjutas till idag fredag.

Josephine K och Elin S som båda varit föräldralediga har nu börjat jobba en dag i veckan. Elin S kommer gå in och påbörja arbetet med våra tävlingar och främst DM inför våren som nu är aktuellt. 

Med i dagens Cheerinfo finner ni information om Ungdomsbarometern. En väldigt viktig rapport som tagits fram tillsammans med RF visar tydligt att ungdomar idag vill vara med och påverka och förväntar sig de möjligheterna kring sitt eget idrottande. Vi uppmanar alla att läsa rapporten som har mycket viktigt att tillföra för alla föreningar i det fortsatta arbetet framåt. 

Vi tipsar också om en digital föreläsning av Ida Marko-Varga om övergrepp inom idrotten och att våga träda fram. Föreläsningen är gratis och vänder sig till ledare, tränare, aktiva och föräldrar från 15 år. Dela gärna denna information till alla aktiva i era föreningar.

Skatteverket informerar igen om Idrotten som arbetsgivare och vad som gäller för en idrottsförening kring att lämna inkomstdeklaration.

I helgen är vår stora utbildningshelg då flera utbildningar går parallellt på olika ställen i landet. Vi har uppdaterat lite av materialet och detta har mejlat ut till alla som skall gå i helgen. Då vi haft lite tekniska problem med IdrottOnline hoppas vi att ni alla fått dessa utskick men om inte hör gärna av er så kan vi skicka om dessa.

Jag hoppas att ni alla får en fin helg!

High Five på er alla

Kia

Er Föreningskonsulent


Ungdomsbarometern - unga och idrott 2021

Ungdomsbarometern visar att unga vill vara med och påverka. Unga idag är hälsointresserade, samhällsengagerade och ställer rekordhöga krav på delaktighet. Det är en generation som förväntar sig möjlighet att påverka, visar Ungdomsbarometern 2021.

– Vi behöver bli bättre på att fånga upp allt det engagemang och den önskan att få vara med och påverka samhället och sitt eget liv som finns hos unga idag. De är vana att göras delaktiga både hemma och i skolan på ett sätt som generationer innan dem inte är. Denna värderingsdrivna ungdomsgeneration är och kan ännu mer vara en otrolig tillgång för föreningslivet, säger Malin Träff, sakansvarig barn- och ungdomsidrott Riksidrottsförbundet.

Rapporten – som tagits fram tillsammans med RF – beskriver ungas identitet och intressen, deras tränings- och motionsvanor samt drivkrafter och hinder i relation till idrottande. De som är del av studien är 15–24 år.


Tävlingar 2022

DM 2022

Inbjudan till Distriktsmästerskap Norra, Mellersta, Stockholm och Södra finns nu att hitta på vår hemsida www.cheerleading.se.
Finns frågor kring dm, vänligen maila dm@cheerleading.se.

 

Övriga tävlingar

Future Springcup 3 april, öppen tävling

Nordic Cheer Challenge 23-24 april, öppen tävling och tyckartävling

Tiggetävlingen 23 april, tyckartävling


Digital föreläsning - Ida Marko-Varga, Om övergrepp inom idrotten - att våga träda fram

Att övervinna motgångar och nyttja medgångar är något som landslagssimmaren Ida Marko-Varga lever efter.

Redan som 13-åring kvalade Ida in i Svenska seniorlandslaget och är en av få ungdomsstjärnor som fullföljt "elitresan" och allt vad det innebär. Idag har Ida varit en del av seniorlandslaget i över 16 år. Hon har simmat fyra Olympiska spel och varit i final vid samtliga tillfällen.

Under Idas tidiga år i landslaget blev hon sexuellt ofredad av en landslagstränare som till slut blev dömd i hovrätten. Detta är en unik historia om att våga träda fram och övervinna de största rädslorna inom sig. En historia om kärleken till idrotten, simningen och envisheten att aldrig ge upp.

Målgrupp
Ledare, föräldrar samt aktiva från 15 år.


Skatteverkets webbseminarium

Missa inte Skatteverkets webbsända seminarier om arbetsgivarskap och deklaration. Klicka på länkarna för mer info och anmälan.

27 oktober 10:00-11:15
Idrottsföreningen som arbetsgivare
27 oktober 17:00-18:15
Idrottsföreningen lämnar inkomstdeklaration
24 november 17:00-18:15
Idrottsföreningen som arbetsgivare

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en medlemmar till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!